Sayfa 57/637 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 449 - 456 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Arkadaşlar herkesin yöntemi kendine...bir başkasının yöntemi ya da kriterleri doğru gelmeyebilir, hemen eleştirel moda girmeyelim...bu ortamlarda zaten kimse kimseyi beğenmez, herkes en doğrusunu bilir�� Ama kazanan çok azdır...bu yüzden herkes kendi doğrularını yazsın, genç ve tecrübesiz arkadaşlar da kendi doğrularını oluştursun.

Yoksa, sevgili dudu nun çıkıp, " vay be ben bunu nasıl düşünemedim, cauti nin şu yazdığı bana yeni bir ufuk açtı" demesini beklemiyorum��

2.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    zirvesinden tl bazında 3 te birine düşmüş geçen sene kaç tane Sabancı kağıdı vardı bunları hangisi küçüktü sizce şimdi neredeler ??

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bence zirveden uzaklık değil dibe yakınlık daha güvenli

3.  Alıntı Originally Posted by ÇiftçiDede Yazıyı Oku
    Bence zirveden uzaklık değil dibe yakınlık daha güvenli
    Dipe yakınlık nasıl belirleniyor .

Örneğin Sasa bölünmüş fiyatla 0.70 lerde ise oraya gelmesini mi bekleyeceğiz . 3 yıl önce dibi bi

Yoksa 2.5 lira yeterli demek mantıklı ona bakarsak hiç alamayız değil mi

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Dolar ya da sepet bazlı bakmak gerek,zirveler uçurulmuş olabilir,bölünmeler zaten grafik dahilinde.

5. ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Benim hisse alım kriterlerim:
    1) önce şirketin sahibini araştırmak: zira nasıl ki güven vermeyen, tanımadığınız biriyle ortak iş yapılmaz ise patronu güven vermeyen bir şirkete de ortak olunmaz.
    2) patron kriteri tamamsa şirketin son 3-4 yıllık faaliyet raporlarını okurum. Şirketin iş yaptığı alanı, bu sektördeki yerini araştırır, faaliyet raporu verileriyle karşılaştırırım.

3) şirket [emoji736]
    Patron [emoji736]
    Sıra geldi hissenin hangi fiyatlardan alınacağına ucuzluk/ pahalılık kriterim dolar bazlı grafiği ve fk.
    Fk için Yaşar erdinç hoca Temel analizin %50'sidir demişti.
    Örneğin Tüpraş 3. Çeyrekte öyle bir bilanço ve mali tablo açıklar ki mevcut fk %50 düşer.
    İşte o an harekete geçme zamanıdır bana göre.
    Önce hissenin dolar bazlı fiyat grafiğine bakarım.
    Ve alım için son aşamaya yani detaylı temel analize geçerim.

4) şirketin temel analizini özellikle yaparım.
    Büyüme ve karlılık oranlarının yanı sıra
    oran analizinde özellikle cari oran ve asit -test oranına dikkat ederim. Zira herhangi bir kötü durumda finansal gideri fazla olan bir şirkete ortak olmak sıkıntı yaratabilir.

5) benim için hisse illa x100'de olmalı diye bir kaide yoktur. Zira x100'deki hisseler de zamanında b grubunda işlem görmekteydi.
    Sıra bu kriterleri geçmiş bir portföy oluşturmakta:
    Portföyümü 2 gruba ayırmaya dikkat ederim:

1. Grup: temettü verimi yüksek 2 ile 5 hisse (çoğunluğu a grubu hisseler)

2. Grup: düşük sermayeli, büyüme potansiyeli yüksek 2 ile 5 hisse (bist100 dışı da olabilir)

Geriye de biraz nakit ayırırım.

Hisselerimi temeli bozulmadığı sürece satmam. Bozulduğunda ve düzelmeyeceğine kanaat getirdiğimde satıp kriterlerime uyan yeni bir hisse arayışına girerim.

6) toplu alım kolay kolay yapmam. Elimde toplu para varsa bile o parayı minimum 6 aya böler hisselerimi her fiyat aralığından almaya gayret ederim.
    Ancak ederine göre epey ucuz kalmış, piyasanın fiyatlamadığı ve gelecek dönem karını da arttıracağına kanaat getirdiğim bir hisse olursa ancak o zaman toplu alım yaparım.

7) maaşımızı alınca önce birikim/tasarruf yapacağım tutarı daima ayırmaya dikkat ederim. Kalanını harcarım. (Warren amcama selamlar)

8) yıllık hedefim enflasyon+ %10 üzeri getiridir.

Syg

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Monaroza senin sistemi begendim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Monaroza senin sistemi begendim.
    Syg,
    Teşekkürler üstadım. Benim bu siteye girme sebeplerimdensiniz. Sizden böyle bir iltifat duymak beni özellikle sevindirdi.
    Saygılar

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

8. Merhabalar,
    Konu ve paylaşımlar çok güzel, katkı yapan herkese çok teşekkürler.
    Aslında en hızlı para biriktirme yollarından biri de iyi bir fikirle iş kurmaktır, iyi bir fikir en az sermaye kadar önemlidir.
    Paranız olmasa bile, olan birilerinden destek almak olasıdır.

Sayfa 57/637 İlkİlk ... 747555657585967107157557 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •