Sayfa 575/1230 İlkİlk ... 754755255655735745755765775856256751075 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 4,593 - 4,600 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku

Şimdi parası olan adam için geriye kaldı 3 seçenek.

Ev
    Araba
    Borsa
    1999 gibi borsaya olan talebin artacağını düşünüyorum. Param erimesin diyenler bu yukardaki 3 lünün birine kaçacak. Dolar alan çoktan aldı zaten.

Evet YEP de tahmin %8 yapıldı. Ama öyle durumlar olur ki kendi belirlediğin hedefleri bile fazlasıyla aşabilirsin.
    Son 20 yılda o kadar çok keriz silkeleme oldu ki borsa da Türk halkı artık kitlesel olarak borsaya uğramaz. Ky nin tamamı zarar ile çıktı gitti. Aktif hesap sayısı çok azaldı.
    Ama ev ve araba alır bizim halkımız bişey diyemem.
    Borsa TL olarak çok pahalı durumda ama dolar olarak ucuz. Karar vermek zor ben 70 bin altına gelince 60 bine kadar kademeli alım yapacagim için rahatım. Bekliyorum. 3-5 yıl daha beklerim.

2.  Alıntı Originally Posted by 10lukhisse Yazıyı Oku
    Son 20 yılda o kadar çok keriz silkeleme oldu ki borsa da Türk halkı artık kitlesel olarak borsaya uğramaz. Ky nin tamamı zarar ile çıktı gitti. Aktif hesap sayısı çok azaldı.
    Ama ev ve araba alır bizim halkımız bişey diyemem.
    Borsa TL olarak çok pahalı durumda ama dolar olarak ucuz. Karar vermek zor ben 70 bin altına gelince 60 bine kadar kademeli alım yapacagim için rahatım. Bekliyorum. 3-5 yıl daha beklerim.
    Şu an ülkede yabancı yatırımcı kaçmış, ekonomi yokları oynuyor, bunlara rağmen endeks 113 bin.

60-70 bine düşmesi için global ölçekte çok büyük bir kriz lazım.

Öyle bir krizde zaten 1 kuruş bile mal alamaz maaşlı çalışan kişi : )

Ha diğer ihtimal, allah korusun ülke karışırsa, ciddi bir ayaklanma ve iç savaş çıkarsa o seviyeler ve altı görülür.

Endeksin bir daha 60-70'İ göreceğini düşünmüyorum şahsen.

Bende borsanın çökmesini istemem uzun vadeli yatirim yapanlar kazansın isterim ama düzenli aralıklarla krizler olur ve olacaktır.
    Kapitalizmin yapısı bu şekilde. 2008 krizinde borsalar büyük değer kaybetti.
    Şimdi borsa 120 bin de ikili tepe yapabilir.
    Dolara çok müdahale var o yüzden yükselişler kısıtlı.
    Altın ise zirvelerde ama gündem sıcak.
    Bir sonraki borsa krizine kadar faiz+dolar+altın
    Şeklinde beklemek benim için mantıklı. Çünkü sermayeyi korumak daha önemli ve kriz olduğunda elimde nakit (faiz,dolar,altın) olmasını isterim . Fırsatlar için.
    Belki büyük ölcekli bir duzeltme olmayacak ama herkesin bir planı olmalı.

4. Ben sizinle benzer düşünüyorum. Bitik hali bu zaten borsanın. Ama global kriz de geliyor gümbür gümbür, en fazla 2 senesi var. Bilanço bilanço çok yakın izlemedeyim güzel kazandık geri vermeyelim durduk yere...
     Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Şu an ülkede yabancı yatırımcı kaçmış, ekonomi yokları oynuyor, bunlara rağmen endeks 113 bin.

60-70 bine düşmesi için global ölçekte çok büyük bir kriz lazım.

Öyle bir krizde zaten 1 kuruş bile mal alamaz maaşlı çalışan kişi : )

Ha diğer ihtimal, allah korusun ülke karışırsa, ciddi bir ayaklanma ve iç savaş çıkarsa o seviyeler ve altı görülür.

Endeksin bir daha 60-70'İ göreceğini düşünmüyorum şahsen.

5. https://hizliresim.com/gPa13Z

resimdeki listede net kar marjı ve özsermaye kar marjı yüzde 30dan;
    ve faaliyet kar marjı yüzde 90dan büyük firmalar listelenmiştir.

Hatalı veri fark edenler buradan veya özelden bildirirlerse memnun olurum.
    Mal da mülk de yalan ama oyalanıyoruz işte...

6. ABD başkanı sarı çıyan, İran ın kültür varlıklarına saldırırım diyerek...terörist devlet olduğunu, terör mantığı olarak işid den farkı olmadığını gösterdi ( işid de Irak taki çoğu şii inancında kutsal olan türbeleri havaya uçuruyordu).

İran otomatik olarak başta Türkiye olmak üzere, tüm ülke halklarının ve çoğu yönetimin desteğini alacaktır. Hatta ABD son hareket ile ilgili Avrupa dan destek gelmediği konusunda dert yanıyordu...Avrupa da çok düzgün olmayabilir, ama kültürel varlıklara saldırıya ok diyecek kadar gözü dönmemiştir...hatta sarı kafa dün akşam, bir soru üzerine, iyi de onlar da bizim askerlerimizi öldürüyor, yaralıyor dedi...ne alakaysa, camiyle, türbeyle...sonuçta bunlar ileride zorda kalırsa Kabe’yi de bombalar...İsrail bile bu kadar alçalamıyor.

Sonuçta, İran mağdur, İran psikolojik olarak üstün durumda...şu ortamda İran büyük bir saldırı yapıp, bu üstünlüğü kaybetmek istemez...ayrıca Irak tan da bir şekilde, yavaş yavaş da olsa çıkmak zorunda kalacaklar..hatta tüm orta Doğu dan....İran daha ne istesin.

Bu çerçevede, İran marjinal bşr hareket yapmayacak..ABD de gerginliği düşürmeye çalışacaktır,,,,bu nedenle borsamızdaki bu düşüş dalgasında 112-114 arasında dip yapıldıktan sonra, 121 binlerdeki zirvenin ilk çeyrekte deneneceğini düşünüyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    ABD başkanı sarı çıyan, ...

Bu çerçevede, İran marjinal bşr hareket yapmayacak..ABD de gerginliği düşürmeye çalışacaktır,,,,bu nedenle borsamızdaki bu düşüş dalgasında 112-114 arasında dip yapıldıktan sonra, 121 binlerdeki zirvenin ilk çeyrekte deneneceğini düşünüyorum.
    Selam,
    Trump'in bir devlet adami olgunluguna sahip olmadigini, cok agresif bir isadami oldugunu unutmamak gerek. Her ne kadar aksini temenni etsem de en az 2-3 kere canimizi yakacak fevri davranisi olacagini bekliyorum bu surecte (twit seviyesinde). Bunda tabi kirilgan bir ekonomimiz oldugu gercegi de etken olacak.

8. Dünya siyasetini çok uzun süredir kınamak yerine elini taşın altına koyan bir devlet adamı gördü ve haliyle şaşırdı. Sen ordaki militanlarını örgütleyip adamın toprağı sayılan elçiliğini basmaya çalışacaksın.

Trump naptı lam cım demedi drone ile Kasım Süleymanıyi vurdu. Irana anladığı dilden cevap verdi.

Vurduğu adam tümgeneral, Irakta ne işi var bu adamın, resmi bir ziyarete gitmemiş.

SP500 tarihi zirvesinde
    ABD de işsizlik oranı %4
    Kimsenin lafını dinlemeyen Kuzey Koredeki deliyi bile Trump dize getirdi.

Umarım bizim siyasetçilerimizde bu adama bakıp örnek alır, gerçek vatansever nasıl olunur, adeta hergün dersini veriyor.

Iran çok tehlikeli ve sinsi bir devlettir, azıcık güçlense ilk dayılandığı ülke biz oluyoruz, NATO üyesi olmamıza rağmen. Iran şu an ambargo yemeseydi bizle çok daha fazla uğraşırdı. Son yıllarda çok ezik kaldığıu için herkes Iranın ne büyük bir tehlike olduğunu unutmuş.

Sayfa 575/1230 İlkİlk ... 754755255655735745755765775856256751075 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •