Sayfa 577/1312 İlkİlk ... 774775275675755765775785795876276771077 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 4,609 - 4,616 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    temmuz zammınıda kat an itibariytle kira %34
    An itibariyle temmuz daha gelmedi. Sizin hesaba göre onumuzdeki yillarin maaş zamlarinjda ekleyelim olsun bitsin...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    An itibariyle temmuz daha gelmedi. Sizin hesaba göre onumuzdeki yillarin maaş zamlarinjda ekleyelim olsun bitsin...

kaç gündür izliyorum. Artık insanların gözü dönmüş. İktidar küsküyü verdikçe, muhalifi - yandaşı- dindarı - kafiri hiç fark etmiyor anında menfaat en öne geçiyor. Bu nedenle artık bu tarz tartışmalara girmiyorum. Bir zamanlar sohbet ederken paylaşılan konuları bile ortaya dökebilecek , emsal gösterebilecek karakterlere harcanan zamana yazık.

İktidar ( hiç sevmesem de ) bu kez seçim hatırına hazırlık yapıyor ve detayları görünce dudakları uçuklayacak bazılarının. Oysa , ev sahibi olmak kadar kiracı olmak da bir ihtiyaçtır. Ayrıca kiradaki konutlar aslında kira için değil yatırım içindir. Örnek otomobiller.
    Bu başlıkta son yazımdır. Herkes istediğini savunmakta hürdür. Sonuç değişmez, hak yerini bulur.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    asgari ücret dahi hepsini kast ettim 1 temmuz 2021 den bu yana yapılan maaş zamlarına bakmak lazım temmuzda kira artışı ortalaması %40 olsa sadece temmuzda memura yapılacak zam bile o orana yakın oalcak
     Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku

zaten bende ttemmuz itibariyle dedim kira artışı maaş artışlarının gerisinden gelen tek şey
    diğerlerinin hepsi önceden artıyor
    dolayısıyla evsahipleri açısından haksız bir durum oluyor gibi
    bir halt olacağı yok.

4. Yine kelime oyunları ))
    Şu an yaptığınız kira sözleşmesi 12 ay seneye hazirana kadar
    Bu süreçte memur 2 defa, asgari ücretli en az 1 defa zam alacak, sözleşmeyi yapan ev sahibinin ise bu sözleşmesi son zammı olacak
    Ben ev sahibi değilim, kiracı da değilim,kamu lojmanındayım

Netice olarak, tarafsız düşüncem, çakması bile 3 gün sonra %80 olan enflasyonda ev sahibine en fazla %34 zam yapabilirsin demek doğru bir hesaplama değil.

Ülkede 4 ve üzeri ev alan kişileri pişman edecek yasal düzenlemeler yapmadıkça bu tartışmalar bitmez

5.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    0 ev takıntısı yok ise 1 -3 yaşındaki evlere bakın üfe endekslemesinden dolayı kredi ev fiyatında sorun olmaz
    Hocam 2. el evlerde 0,99 oranı mümkün mü bilginiz var mı acaba?
    Bir de şu an oturduğum ev 4 yıllık bir ev, 130 bin TL civarında fatura kesilmiş bu ev gel bana sat deyince muhtemelen 1.1 milyon filan diyecek. Böyle bir senaryoda ne kadar kredi çekebilirim ve bunun oranı 1,29 mu olur? Yanıtlayabilirseniz çok mutlu olurum.

6. 2.elde şuan oranlar 1.29
    O mebla için bildiğim kadarıyla %80e kadar kredi kullandırılıyor.
    Zaman zaman belli şartlar altında %90 da kullandırılıyor.
    Daha önce kaça fatura edildiği mal sahibinin konusu. Alıcı ile ilgili bir durum değil.

Alıntı Originally Posted by kaiserx Yazıyı Oku
    Bir de şu an oturduğum ev 4 yıllık bir ev, 130 bin TL civarında fatura kesilmiş bu ev gel bana sat deyince muhtemelen 1.1 milyon filan diyecek. Böyle bir senaryoda ne kadar kredi çekebilirim ve bunun oranı 1,29 mu olur? Yanıtlayabilirseniz çok mutlu olurum.

7.  Alıntı Originally Posted by kaiserx Yazıyı Oku
    Yok 1.29da iki faiz arasında bu enflasyon ortamında büyük fark yok biri %12.5 %16.5 yıllık maliyetli
    Max 541k e kadar vergi çıkmaz karşı tarafa. Haftaya mayıs üfesi gelince biraz daha artar bu seviye. Fiyat kırmayacağı in Başka bir muadil ev bakın bence ben tek evi gördüm ama gitmeden bir çok yere tek bu soruyu sordum evi kaça aldınız hangi ay/ yıl aldınız? Bazıları da söylemiyor.
    1.1mda 166k karşı tarafa vergi çıkar kabul ederse.
    Buradan hesaplayabilirsiniz
    https://deger-artis-kazanci-vergisi....t/hesaplama.do

Sayfa 577/1312 İlkİlk ... 774775275675755765775785795876276771077 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •