kaç gündür izliyorum. Artık insanların gözü dönmüş. İktidar küsküyü verdikçe, muhalifi - yandaşı- dindarı - kafiri hiç fark etmiyor anında menfaat en öne geçiyor. Bu nedenle artık bu tarz tartışmalara girmiyorum. Bir zamanlar sohbet ederken paylaşılan konuları bile ortaya dökebilecek , emsal gösterebilecek karakterlere harcanan zamana yazık.
İktidar ( hiç sevmesem de ) bu kez seçim hatırına hazırlık yapıyor ve detayları görünce dudakları uçuklayacak bazılarının. Oysa , ev sahibi olmak kadar kiracı olmak da bir ihtiyaçtır. Ayrıca kiradaki konutlar aslında kira için değil yatırım içindir. Örnek otomobiller.
Bu başlıkta son yazımdır. Herkes istediğini savunmakta hürdür. Sonuç değişmez, hak yerini bulur.
Yine kelime oyunları ))
Şu an yaptığınız kira sözleşmesi 12 ay seneye hazirana kadar
Bu süreçte memur 2 defa, asgari ücretli en az 1 defa zam alacak, sözleşmeyi yapan ev sahibinin ise bu sözleşmesi son zammı olacak
Ben ev sahibi değilim, kiracı da değilim,kamu lojmanındayım
Netice olarak, tarafsız düşüncem, çakması bile 3 gün sonra %80 olan enflasyonda ev sahibine en fazla %34 zam yapabilirsin demek doğru bir hesaplama değil.
Ülkede 4 ve üzeri ev alan kişileri pişman edecek yasal düzenlemeler yapmadıkça bu tartışmalar bitmez
Herkes bodrumdan kaciyor
https://www.memurlar.net/haber/10294...k-istiyor.html
Hocam 2. el evlerde 0,99 oranı mümkün mü bilginiz var mı acaba?
Bir de şu an oturduğum ev 4 yıllık bir ev, 130 bin TL civarında fatura kesilmiş bu ev gel bana sat deyince muhtemelen 1.1 milyon filan diyecek. Böyle bir senaryoda ne kadar kredi çekebilirim ve bunun oranı 1,29 mu olur? Yanıtlayabilirseniz çok mutlu olurum.
Yok 1.29da iki faiz arasında bu enflasyon ortamında büyük fark yok biri %12.5 %16.5 yıllık maliyetli
Max 541k e kadar vergi çıkmaz karşı tarafa. Haftaya mayıs üfesi gelince biraz daha artar bu seviye. Fiyat kırmayacağı in Başka bir muadil ev bakın bence ben tek evi gördüm ama gitmeden bir çok yere tek bu soruyu sordum evi kaça aldınız hangi ay/ yıl aldınız? Bazıları da söylemiyor.
1.1mda 166k karşı tarafa vergi çıkar kabul ederse.
Buradan hesaplayabilirsiniz
https://deger-artis-kazanci-vergisi....t/hesaplama.do
Yer İmleri