Sayfa 59/1001 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 465 - 472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    geçen gün yanılmıyorsam banucan nickli yazar burada ''fiziki dolar'' deyince bir tek çarmıha gerilmediği kalmıştı.
    tam çifte standart olmuş bu akşam..

ama ben de ifade edilen kaygılara tümden katılıyorum..
    Ekonomik çöküş ile siyasi olarak bir ülkenin parçalanması arasında ben bir bağ kuramıyorum. Zira ekonomik olarak gemi batabilir ve fakirlik tümden geniş kitlelere yayılabilir. Ancak bu siyasi ve coğrafi anlamda bir parçalanmayı (farklı ülkelere bölünme) tetikleyecek bir unsur değildir kanısındayım.

Bir ülkenin bizim negatif anlamda algıladığımız ve tepki gösterdiğimiz bölünmesi ve yıkılması daha çok toplum yapısının yani halkının tarihsel süreçte evrildiği yapı ile ilgilidir. Türk halkı gözlemlediğim kadarıyla ülkenin parçalanacağı bir ayrışmaya gidilecek veya bunu tetikleyecek unsurlar içermiyor. Tarihten gelen yapısı ve bilinci doğrultusunda , belirli noktalarda halk din,dil,ırk yapılarına ve fikir ayrılıklarına rağmen bölünme riski ve tehlikesi söz konusu olduğunda dayanışma ve birleşme refleksi gösteriyor.

İşte bu refleksin bir türevi olarak ekonomik çöküşün ülkenin siyasi olarak parçalanması ile bağdaştırılması forumdaki çok farklı fikirleri, hatta birbirleri ile zıt forumdaşları aynı savunma ve birleşme refleksi üzerinde birleştirmiş olabilir.

İspanya'dan çok daha zengin Katalunya ülke'den kopmak isteyebilir ama bu o halkın tarihsel evriminin bir sonucudur. Türkiye'de ise yukarıda da belirttiğim gibi ekonomik çöküşler ülkeyi bölecek zemini yaratmaz ancak tabii ki çok geniş kitleler bugüne kadar görmediğimiz bir fakirlik içine girer. Seni öldüremeyen daha güçlü kılar. Zenginleşmeyi ve refahı yakalamak için belki de fakirlik kademesine düşüp oradaki dinamiklerle ileriye atılmak ve tekrar zenginleşmek gibi bir döngü zorunludur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Zaten yıllardır tekrar eden döngü de bu değil mi? Periyodik devalüasyonlar, fakirleşme. Emme basma tulumba gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Evde tutmanın sakıncaları ve de al sat zorlukları olmasa, faiz getirisini doğrusu rahatlıkla es geçebilirim...
    Ben uzun vadeli düşündüğüm için al satlada uğraşmıyorum. Paramın da yeterince(bankalardan daha güvenli) güvende olduğunu düşünüyorum. Tek kaybım dediğiniz gibi verilen faiz. Verilen faizi de anlamış değilim. Mesela herhangi bir avrupa ülkesinde dolara verilen faiz oldukça düşük ve %0.5 seviyelerinde. Eee aynı paraya ülkemizde katı katı faiz veriliyor. Bu faizin ben tamamen alınan riske verilen faiz olduğunu düşünüyorum. Aksi durumda bu faiz faydalı bir enstrüman olsa bu yabancı finansörler ülkemize para yağdırmaları lazımdı.. Bur da ki faiz tamamen alınan riskin ödülü olduğunu düşünüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ortaçağda bir ülkeyi hangi temelde kurulduysa birarada tutmak bir avuç asilin ve devlet görevlisinin çabası ile sağlanmaktaydı.

Halkın (çiftçinin) derdi bile değildir şunun ya da bunun başta olması. Bilgisi de yoktur zaten olan bitenden. Dolayısıyla bilinci de.

Hadi bırakalım Ortaçağı...Kurtuluş Savaşında halkın hissiyatını anlatan kitaplara bakınız.

Halk cahildir. Cahil olan insanın siyaseten, milliyet temelinde inancı, ısrarı, direnci olamaz.

Okuyun Yakup Kadri'yi.

Okuyun Falih Rıfkı'yı.

Ötedenberi iddia ederim : Türkiyemizde halkın belirli bir konuda ayağa kalkması, direnişi, isyanı diye bir şey yoktur.

Kuzu gibidir halkımız.

Gezinin ideolojik boyutu ve stratejisi yoktur. Tümüyle tepkisel.

Daha yakında olana hiç girmeyeyim.

Böyle olunca da, dosta düşmana aslı olmayan destan yaratmaya meraklı bir toplumuz.

Kurtuluş Savaşı bir grup elit bürokratın eseridir.

Demem o ki, Amasya'da, Erzurum'da, Sivas'ta halk temsilcileri kabul edilen bazı zevatın katılımları vardır ama Kurtuluş Savaşı halkın tepkisiyle ortaya çıkan, o kaynaktan doğan bir savaş değildir. Bir grup Osmanlı bürokrat ve aydınının organize ettiği bir müthiş başarı öyküsüdür. İçinde yabancı devletlerin önemli yardım katkısı bulunmaktadır.

Halk, Osmanlı'da da olduğu gibi, çoğu zaman da zorla (metazori) asker temin edilen kaynaktır.

Kahramanlığa gelince...Açın Sakarya Meydan Savaşını okuyun. Ne kadar asker kaçağımız var bir görelim.

Neyse konu uzun.

Bu köşenin işi de değil zaten.

Ama halkın tepkilerine ben güvenmiyorum.

Belki bir çok kişi itici bulacak ama, PKK nın bu ülkeye en büyük iyiliği, İstiklal Marşımızı sonunda herkesin söyleyebildiği bir duruma getirdi ülkemizi. Bir de her eve bayrak onunla girdi...
    Son düzenleme : BORA YAŞAR; 31-10-2017 saat: 10:12.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sn ekserji...Yabancılar zaten ülkemize bu tür yatırım yağdırmaktalar çapımıza uygun.

Ama DTH olarak değil tabi.

Onlar da tahvil alıyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ekonomik çöküş ile siyasi olarak bir ülkenin parçalanması arasında ben bir bağ kuramıyorum. Zira ekonomik olarak gemi batabilir ve fakirlik tümden geniş kitlelere yayılabilir. Ancak bu siyasi ve coğrafi anlamda bir parçalanmayı (farklı ülkelere bölünme) tetikleyecek bir unsur değildir kanısındayım.

Bir ülkenin bizim negatif anlamda algıladığımız ve tepki gösterdiğimiz bölünmesi ve yıkılması daha çok toplum yapısının yani halkının tarihsel süreçte evrildiği yapı ile ilgilidir. Türk halkı gözlemlediğim kadarıyla ülkenin parçalanacağı bir ayrışmaya gidilecek veya bunu tetikleyecek unsurlar içermiyor. Tarihten gelen yapısı ve bilinci doğrultusunda , belirli noktalarda halk din,dil,ırk yapılarına ve fikir ayrılıklarına rağmen bölünme riski ve tehlikesi söz konusu olduğunda dayanışma ve birleşme refleksi gösteriyor.

İşte bu refleksin bir türevi olarak ekonomik çöküşün ülkenin siyasi olarak parçalanması ile bağdaştırılması forumdaki çok farklı fikirleri, hatta birbirleri ile zıt forumdaşları aynı savunma ve birleşme refleksi üzerinde birleştirmiş olabilir.

İspanya'dan çok daha zengin Katalunya ülke'den kopmak isteyebilir ama bu o halkın tarihsel evriminin bir sonucudur. Türkiye'de ise yukarıda da belirttiğim gibi ekonomik çöküşler ülkeyi bölecek zemini yaratmaz ancak tabii ki çok geniş kitleler bugüne kadar görmediğimiz bir fakirlik içine girer. Seni öldüremeyen daha güçlü kılar. Zenginleşmeyi ve refahı yakalamak için belki de fakirlik kademesine düşüp oradaki dinamiklerle ileriye atılmak ve tekrar zenginleşmek gibi bir döngü zorunludur.
    sanırım yanlış bir yazıya cevap olarak göndermişsiniz !!!!
    hiç bir ilgi ve alaka kuramadım.(benim gönderimle)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bırakın da bankalar sağlam kalsın...

"Bu yıl kısa sürede banka zorunlu karşılıkları, sermaye yeterlilik hesaplamaları zaten çok gevşetildi ve bu gevşekliğin, kaynağın geldiği yabancılar tarafından yakından izlendiği, burada kritik eşiğe gelindiğini görmek gerekiyor. Bırakın bunları, bankalar üzerine konuşulduğu gibi büyük bir ceza yükü gelirse sektörün mali yapısının nasıl korunacağı üzerinde kafa yorulması gerekirken, bankaların yapılarını daha da zayıflatmak, sizce hangi amaca hizmet eder?"

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...alsin-40628244

Dün bu konuda uyarıda bulunmuştuk.

Sayfa 59/1001 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •