Tarım arazisi nerede ucuz? Size göre m2 si ne kadar olmalı.
Domatesin 20 tl olması durumunda halk tepki gösteriyor. Domatesin yetişeceği bir arazinin m2 si ne kadar olmalı? Yetiştireceğiniz domatesten kar edip, iyiki bu tarlayı almışım diyebilesiniz.
SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba Sn. 1event,
Tam bir Anadolu çomarı olduğum için, domates hakkında bilgim yok.
Arpa buğday soğan aycekirdegi vs.. yetişen tarlalarımız var. Az bir miktar.
Eger geçen sene 250 dönüm bir yer denk geldi almış olsa idim, bu yıl 400 kg verim ile 100 ton mahsul verirdi. 2 sene ekiliş 1 sene nadas desek. Senelik ortalama 67 ton buğday. ( epey tutucu tahmin )
Tonu 7500 minimum fiyat - ortalama eğer anında harman zamanı satar iseniz 8500 - 9000 gibi gider.
Yani bu yılki fiyatlar ile ortalama elinize 100 bin masraf çıksanız senelik 500 bin kalır tek 250 dönüm tarladan. ( nadas senesi masraf da yok! )
Geçen sene burası 1 milyon idi.
Su an bu tarz bir arazi 2 milyon civarı.
Sizce pahalı mı? Ucuz mu? Ne dersiniz?
Bu arada çok güzel sulak 1500 kg/ dönüm veren tarlalar da var ama o muhabbete girmedim çomar işi rahat ulaşılan tarlalar üzerinden konuşalım istedim.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
250 dönüm arazi 2m uygunmuş.Bölge verebilir misiniz?
Bugdayı mı 7500 den satacaksınız?
Traktör, araç gereç amartisman eklemediniz sanırım. Bu tarımı yapmak için gerekli ekipmanların maliyeti ne kadardır sizce? Tek traktör yrter mi?
SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba,
Genellikle durumu olanlar para verip bu işleri yaptırır veya kendi yapar. Durumu olmayan ise ortaga verir ortak olan kişiler bu işleri sizin için yapar. O zaman geliriniz düşer ama masrafınız sıfır olur, 350 gibi gelir olur icarda.
Benim geçen sene baktığım mevki Bala idi.
Ancak şu an 2m ye 250 dönüm tek tapu göremedim- millet de uyanmış tabi 3m civarına yürümüş fiyatlar.
Traktör çok büyük avantaj. Birkaç ekipman ile fazlasına gerek yok diyebilirim, çok büyük çiftçide biçer döver de olur sene boyu farklı yerlere gönderip çalıştırır. Her is gibi ne kadar uğraşırsan o kadar ekmek kısacası.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri