Sayfa 598/1023 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 4,777 - 4,784 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku

İMAMLARIN EKONOMİYİ FELÇ ETTİĞİNİ BİLMEK İÇİN EKONOMİ BİLMEK GEREKMEZ
    (Kişisel bir paylaşım)

12 yaşımdaki kızım, biriken bayram harçlıklarıyla, tam tarihi hatırlamıyorum, 1-2 ay önce, 5.30 TL'den euro aldırdı bana. Topu topu 700 Euro. Biraz eksiği vardı, ben tamamlamıştım. Neden diye sormadım, sadece aldım.
    Bizim evde kesinlikle ne ekonomi konuşulur, ne döviz.
    Aileden etkilenme durumu söz konusu değil.
    500 TL karda. (Kurbanda, ekonomik krizi bahane edip bayram haçlığı vermesemmi acaba )
    Demem oki, çocuklar bile gidişatı görüyor (pardon hepsi değil !!! imam hatiplerde okuyanlar da var)

DOLAR DÜŞTÜ GEYİĞİ

Ben dün denize giderken, 5,11 TL idi. Son 24 saatte ne çok düşmüş.
    Uçurumdan yuvarlanmış.

EMLAK PİYASASI

Dün Özdere'de, balkonlara ve camlara asılı, tam 76 tane ev saydım.
    (evet böyle bir istatistik tutma hastalığım var, tedavisi yok)
    Denize sıfır bir çok satılık villa vardı.
    Acaba neden satıyorlar diye düşünmeden edemedim ama sebebini bulamadım !!!
    Bende su an didimdeyim yuzlerce satilik var. Oturan ev sahipleriyle konustum cogu gurbetci hepside euro bozdurup almislar yazliklari aralarinda zarar etmeyen yok

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by cankan Yazıyı Oku
    bu koca koca şirketlerin zor duruma düştüğüne gerçekten inanamıyorum.. hedge denilen birşey var (döviz sorunu için) belki elektirik için doların yükselişi karşısında ciddi zam yapılmadı denebilir fakat ürettiği ürünlere veya sattığı ürünlere neredeyse dolar primi kadar zam yapan şirketler de borç batağında deniyor.. "bir oyun var ama izleyelim görelim"
    Bu daha once konusuldu

Tr deki yuksek faizler yuzunden hedge maliyeti korkunc yuksek

Şu ABD ile mutabakata varıldı 2 güne kadar heyet abd ye gidiyor haberini amerikan kaynaklardan duyan okuyan var mı !!!!

yoksa bizimkilerin uydurması mı???
    AL SAT TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

İKİNCİ AMBARGO 5 KASIM’DA

Ambargonun ikinci kısmı 5 Kasım 2018'de başlayacak. Buna göre İran'dan petrol alan ülkelere yaptırım uygulanacak. Bu kısım Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Çünkü Türkiye petrolünün yüzde 30’unu İran’dan alıyor.
    CRASH Tüm HIZIYLA YOLDADIR.!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Bu kadar osuruktan TÜPÇÜ gazı ile borsa helede banka hisseleri prim yapıyorsa o borsanın taaa... yapılır başka da bir şey yapılmaz. Borsa kolik olsam ( ki biraz var galiba) bu ortamda alacağım en son hisse banka hissesi olur. Ben ağıza sakız edilip her gün övülen kesimin şirketlerine pek itibar etmem.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by lukas Yazıyı Oku
    Şu ABD ile mutabakata varıldı 2 güne kadar heyet abd ye gidiyor haberini amerikan kaynaklardan duyan okuyan var mı !!!!

yoksa bizimkilerin uydurması mı???
    Amerikan medyasinin umrunda degil

Hani derler ya fare kusmus dagin haberi olmamis

7.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku

İMAMLARIN EKONOMİYİ FELÇ ETTİĞİNİ BİLMEK İÇİN EKONOMİ BİLMEK GEREKMEZ
    (Kişisel bir paylaşım)

12 yaşımdaki kızım, biriken bayram harçlıklarıyla, tam tarihi hatırlamıyorum, 1-2 ay önce, 5.30 TL'den euro aldırdı bana. Topu topu 700 Euro. Biraz eksiği vardı, ben tamamlamıştım. Neden diye sormadım, sadece aldım.
    Bizim evde kesinlikle ne ekonomi konuşulur, ne döviz.
    Aileden etkilenme durumu söz konusu değil.
    500 TL karda. (Kurbanda, ekonomik krizi bahane edip bayram haçlığı vermesemmi acaba )
    Demem oki, çocuklar bile gidişatı görüyor (pardon hepsi değil !!! imam hatiplerde okuyanlar da var)

DOLAR DÜŞTÜ GEYİĞİ

Ben dün denize giderken, 5,11 TL idi. Son 24 saatte ne çok düşmüş.
    Uçurumdan yuvarlanmış.

EMLAK PİYASASI

Dün Özdere'de, balkonlara ve camlara asılı, tam 76 tane ev saydım.
    (evet böyle bir istatistik tutma hastalığım var, tedavisi yok)
    Denize sıfır bir çok satılık villa vardı.
    Acaba neden satıyorlar diye düşünmeden edemedim ama sebebini bulamadım !!!
    Emlak piyasası resmen patladı dostum.
    Özellikle yazlıklarda acayip bir satış dalgası göreceğiz.

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bu daha once konusuldu

Tr deki yuksek faizler yuzunden hedge maliyeti korkunc yuksek
    çok ilginç; ekonomiden-finanstan anlamayan birçok esnaf biliyorum hiç birisi batmadı.. bu büyük şirketleri yönetenler gerçekten bu konularda ciddi eğitim almış kişilerden oluşuyor, yani dövizdeki riski görmemeleri mümkün değil..

döviz de bu derece risk varsa ve hedge maliyetleri yüksekse çok fazla döviz borcu yapmamaları gerekir.. ben ekonomist değilim fakat kim nederse desin birçok şeyin bilerek ve istenerek yapıldığını düşünüyorum..

geçmişte banka hortumlamalarının bir kaza, hata olmadığı nasıl ortaya çıktıysa, bu günkü şirket borçlarının da iç yüzünün farklı olduğu bir gün ortaya çıkar elbet.

Sayfa 598/1023 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •