garan yabancı takası pazartesi-perşembe 4 günde 370 milyon lot azalmış durumda, yani yabancı takasındaki 1.570 milyon lotun dörtte biri satılmış oldu 3 gün içinde.. garan borsanın en likit tahtası, 22 yıldır takasları izlerim, böyle montanlı böyle agresif bir yabancı satışına ilk defa şahit oluyorum
endeksin tutunabilmesi, ve pek bi şey olmamış gibi kafasını tekrar yukarı dikmeye çalışması mucize gibi bi şey.. hani derler ya, top atsan yıkılmaz- herifler top yağmuruna tuttu, yıkılmadım ayaktayım' diyor piyasa![]()
Teyit için gel bakalım.
Bizde teyit için 1455 e gidelim...
Burada yer alan paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Benim görüşümdür.
KGF'nin yüzde 28.2'si TOBB'un
1991 yılında kurulan KGF ilk teminatını 1994 yılında verirken, uzun süre etkin faaliyet göstermemişti. 2000'li yılların ikinci yarısından itibaren TOBB'un yönetimde etkinliğiyle birlikte KGF'nin sermaye yapısı da güçlendirildi. 2009'da ise ortaklık yapısı değiştirildi. TOBB, KOSGEB ve özel bankalar eşit ortaklık payına sahip oldular.
Bu tarihten itibaren özellikle finansal sıkıntıların yaşandığı dönemlerde, KGF'nin sermaye yapısı güçlendirilerek sisteme finansman sağlamasının önü açıldı.
2009 yılında radikal bir değişiklik yapılarak, 20 banka KGF'ye ortak edildi. Zamanla çeşitli bankalar da sisteme dahil oldu. TOBB ve KOSGEB'in yüzde 33 olan payları yüzde 28.2'ye indirildi. Kalan hisseler ise 29 banka tarafından yüzde 1.49 oranında eşit paylaşılmış durumda. TESK, TOSYÖV ve MEKSA'nın da KGF'de sembolik payları bulunuyor.
2019 yılı Nisan ayında kayıtlı sermaye tavanı 600 milyon lira olarak belirlenen KGF'de yeni bankaların da ortaklık yapısına dahil olmasıyla, ödenmiş sermaye 513 milyon 134 bin liraya çıkarıldı.
KGF kurulduğu günden bu yana toplam 375 milyar 419 milyon liralık krediye kefalet sağladı. Bunun 41 milyar 630 milyon lirasını bireysel kefaletler, 333 milyar 789 milyon liralık kısmını ise ticari kefaletler oluşturdu.
Seçime girse bile, parti yapılanması örgütlenmesi vs zaman alacaktır. Zamanlamanın hdp veya yerine kurulacak partiye oy kaybettirmek dışında bir amaç taşımadığı aşikarken bu davanın bugün açılmasını savunmak iktidar destekçiliğinden başka bir şey değildir.
Ekonomi bir gecede alınan kararla bu hale gelmişse ve siz hala iktidarı savunabiliyorsanız sizinle ayrıca tartışmak gerekecek.
Hisse hareketliliklerine bakıyorum
Şu an Borsamızda çok hikaye kalmadı
1-Spor hisseleri hareketli:
Orda, Şampiyonluk mevzuları var. TFF nin kuruluşu 1923. Fenerbahçenin başvurusu vardı. Eğer 1923 den itibaren şampiyonluklar sayılırsa, En çok şampiyonluk yaşayan takım Fenerbahçe oluyor.
Beşiktaşta arada epey şampiyonluk alıyor.
En az kar lı, Galatasaray..
Çok şampiyonluk, çok gelir demek.
Fenerbahçe için epey olumlu olur, eğer kabul edilirse..
2-Kanal İstanbul:
Kanal istanbul başlarsa
Harfiyat, inşaat, çimento beton sektörlerinde hareket bekleniyor..
3-Sağlık sektörü her daim hareketli.
4-Bir de Döviz artısı, nakiti olup, borcu olmayan şirketler her daim önde..
Şu an dolar 8.20 seviyesinde
Yatırım tavsiyesi değildir.
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir.
Yer İmleri