Bizim yıllık Odea dönüşleri Nisandaki TÜFE'yi baz alacak. Nisan enflasyonu için öngörüsü olan var mı? %25 cepte diyorum ben kabaca ama bunların ne yapacağı belli olmaz. Şubat biraz gösterge olabilir.
Bizim yıllık Odea dönüşleri Nisandaki TÜFE'yi baz alacak. Nisan enflasyonu için öngörüsü olan var mı? %25 cepte diyorum ben kabaca ama bunların ne yapacağı belli olmaz. Şubat biraz gösterge olabilir.
Son düzenleme : spektrum; 27-01-2022 saat: 13:58.
Mart enflasyonu ve Mart ayı enflasyonun yıllık tüfeye katkısı Nisan ilk haftası açıklanıyor.Dönüşler Nisan ayında olduğu için Mart ayının enflasyonu ve yıllık tüfe oranı baz alınacaktır Nisan ayı vadeli dönüşlerinde.Nisan ayı enflasyonu ve bunun Tüfeye katkısı ise Mayısta açıklanıyor. Yanlış mı biliyorum?
Nisan vade dönüşünde tüfe 45-50 arası olacağını tahmin ediyorum.20 Netle bağlayan biri en az bunun üstüne 20-25 daha koyacaktır.
Nisan vadeliler için 4 nisanda açıklanacak tufe baz alınacak.
Enflasyona endeksli mevduatlarda iyi getiri sağladı, yaşanan enflasyon çok yüksek olsa da %50 getiri 1 yıl için cash parada çok iyi bence. Yalnız kafama takıldı bankalar bu mevduatlardan ciddi zarar etmiyor mu? %30-40 ile kredi satıyorlar.
Diğer uygulamaları bilmiyorum ama odea özelinde bu uygulama geçen sene Martta başladı yıllık olarak ve çoğu insan da 365-395 gün aralığıyla bağladılar, ben de dahil. İlk sonuçları Mart sonunda alırız muhtemelen. Ben de %25-30 arası bir faiz bekliyorum ama güvenmiyorum da. Giderler bir hesap icat edip enflasyonu %20 açıklarlar oturur bakarız elimizden bir şey gelmeden.
Yer İmleri