Sayfa 600/637 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,793 - 4,800 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir yıldır gram altında hedefimin 200 tl olduğunu söylüyordum...şu an 202 tl ve mb müdahale etmezse daha da gidecek gibi..üstelik ons da toparlanıyor.
    Sayın Cautionary, ben de tam yazıyordum. Beklenenler gerçekleşti ve yükselmeye devam ediyor diye. Dolar ve gram altın için şu an benim sağlıklı hiçbir tahminim yok açıkçası. 2001'den bu yana -ki o zaman çocuktum hayal meyal hatırlıyorum- döviz için böyle bir durum görmedim.

Ben bu sefer şöyle bir soru sormak istiyorum. Siz olsaydınız nasıl önlemler alırdınız? (yani hükümet olsaydınız)

Çok uzun bir cevabı vardır ama fikirlerinizi duymak istedim.

Teşekkürler

2.  Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary, ben de tam yazıyordum. Beklenenler gerçekleşti ve yükselmeye devam ediyor diye. Dolar ve gram altın için şu an benim sağlıklı hiçbir tahminim yok açıkçası. 2001'den bu yana -ki o zaman çocuktum hayal meyal hatırlıyorum- döviz için böyle bir durum görmedim.

Ben bu sefer şöyle bir soru sormak istiyorum. Siz olsaydınız nasıl önlemler alırdınız? (yani hükümet olsaydınız)

Çok uzun bir cevabı vardır ama fikirlerinizi duymak istedim.

Teşekkürler
    Bu forumda gram altın 120-130 lardayken, o zamandan sonra değişik kereler belki de 10-15 yerde 200 tl dedim...BES gibi muhafazakar bir yatırım opsiyonunun gram altın için biçilmiş kaftan olduğunu yazdım.

Bir tek kişiden evet böyle demiştin, ya da şöyle bir yorumun olmuştu, işimize yaramıştı tarzı bir mesaj gelmedi.

Yazacak çok şey var, ama piyasada aktif işlem yapan ve anlık takip eden biri olarak daha sakin bir zamanda yazarım...şu ortamda sihirli bir formül olmadığı ortada.

3. Bir noktadan sonra, bu başlık da ömrünü tamamlamak üzere diye düşünmeye başladım...yazılan 600 sayfanın belki de 500 ünde çok değerli bilgiler var...onlar dahi öğrenmek isteyen için yeterli olacaktır.

zaten ne demişler, anlayan sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu forumda gram altın 120-130 lardayken, o zamandan sonra değişik kereler belki de 10-15 yerde 200 tl dedim...BES gibi muhafazakar bir yatırım opsiyonunun gram altın için biçilmiş kaftan olduğunu yazdım.

Bir tek kişiden evet böyle demiştin, ya da şöyle bir yorumun olmuştu, işimize yaramıştı tarzı bir mesaj gelmedi.

Yazacak çok şey var, ama piyasada aktif işlem yapan ve anlık takip eden biri olarak daha sakin bir zamanda yazarım...şu ortamda sihirli bir formül olmadığı ortada.
    Tebrikler, bugün aklımdan geçti yazmayı, dediniz önceden. Ama sorun şu ki burası hiç de tavan gibi görünmüyor, altın güzel bir yatırım aracı son yıllarda böyle de devam edecek görünen.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

5. Son olarak borsa yorumumu yapayım...dolartl ye müdahale gelmediği için yabancı satıp çıkamıyor, satsa dolar alamayacak çünkü...bu nedenle hissede beklemeyi tercih ediyor.

ama, bazen bir damla bardağı taşırır...bir noktadan sonra, satışlar sertleşebilir...zaten 100 bin krılırsa 90 bine kadar geliriz...dolara mudahale gelmezse daha çabuk, gelirse önce bir tepki ardından yine 90 bin ler gündeme gelebilir.

portföyümdeki hisse oranı henüz az..üstelik hedge pozisyon portföyü koruyor...ancak hisselerim endeksten sağlam duramadı pek...ptekim tek başına portföyü baya aşağı çekti...nette hedge sayesinde hala artıdayım...ama hisse alımları konsusunda daha fazla teknik analize önem vermeliydim diyorum kendime..bu da bana ders olsun

umarım yanılırım da buralar borsada dip olur...ama şahsen kötüye hazırlıklı olmak gerekir diye düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Sn.Cautionary selamlar,
    Forumun ve topicin sessiz takipçilerinden biri olarak kendimin ve eşimin bes fonlarını 145 TL den gram altına çevirmiştim, bunda etkiniz olmuştu,siteminiz üzerine yazmayı uygun gördüm, şu aşamada fonların yarısını Bist30 fonuna kaydırmayı planlıyorum,bu adım için sizce erkenmidir, teşekkürler.

Birincisi ben asla hiç bir yatırımcının yatırımını küçümsemem.Hangi enstrümanda olursa olsun ve miktar ne olursa olsun herkesin parası emeğinden artırılmış paradır kutsaldır.Benim borsa tarzım benim borsaya bağladığım para yaşım düşünülürse makul bir para kendi bütçeme göre.Bunu doğru yanlış diye önermedim ki.Bunu acemi bir arkadaş borsada mülakat olsa yeterlilik vermezlerdi demesi üzerine yazdım.Burda arkadaşların anlamadığı konu alınganlık gösterip bilmedikleri bir mecrada ustalarmış gibi konuşmaları ve davranmaları.Zaman zaman bilen arkadaşlar var ,gelip yazdıkları zaman da kızıyorsunuz.Ben nisan ayında borsa yukardeyken geldim kriz geliyor ,nakitte beklenip krizde alım iyi bir strateji olabilir diye yazdım.Dinleyenler varsa bana kızmamışlardır.Az az 20 yıl alma aslında fena strateji değil.Ama uzun vadeli dolar bazında endeksimizin getirisi bu umudu tam da doğrulamıyor.Şimdi misal ben size maketten ev almayın bu firmalar batık evlerinizi teslim etmeme durumu var desem ,emlak sağlamdır şudur her zaman kazandırır bu firmalar batmaz güvenilirdir mi demek lazım,a acaba doğru olabilir mi diye araştırmak mı lazım.Yoksa tekraren söylüyorum ben de kriz beklediğim halde dayanamadım güneş aldım hata ettim.Burada güneşi neden aldım uzun uzun anlatırım da gerek yok sonuç yanlış karar.Çünkü zarar ettim olay bu kadar basit.Size yarım saat kararım doğruydu desem ne olacak yanlışmış.Zarar ettim demek ki yanlış karar.Neyse tekraren söylüyorum kimsenin yatırımını ve miktarını asla aşağılamam.Ama bir arkadaş sana borsa ehliyeti vermezlerdi mealinde yazınca gereksiz yere rakam da yazmak zorunda kaldım huyum asla değildir.Herkese saygılar.Ha sorunuzun asıl yanıtı ise aylık alımları uzun süre erteleyin çok ama çok iyi fırsatlar gelecek bence.
    Not petkim hakkındaki düşüncelerimi 8 lerde iken neden temettü veren sanayi hissesi almalıyız topiğinde belirttim.Güneşe gelince arkadaşlar borsada güneş tarzı kağıtlar bismillah dedi mi çok rahat 2 kat 3 kat yapar o para da ne dolarda olur ne petkim de ne gayrımenkulde Bu kağıtlar topludur, spek kağıtlarıdır.Yıllarca toplanır sonra bir bakarsın uçmuş.Kumar mı kumar.Ben oynadım belki kazanırım belki kaybederim müsadenizle o da benim tercihim olsun.Petkim e o kadar vakıf değilim ama aksanın tüm genetik kodlarını bilirim aksa mı güneş mi derseniz ben güneşte beklerim.Ama bunlar ayrı tartışma konuları.

8.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Tebrikler, bugün aklımdan geçti yazmayı, dediniz önceden. Ama sorun şu ki burası hiç de tavan gibi görünmüyor, altın güzel bir yatırım aracı son yıllarda böyle de devam edecek görünen.
    valla zaten BES portföyü, zengin etsin diye bir düşüncem yok..kara gün dostu...enflasyon karşısında erimesin yeter...2,5 senede %100 getirdi.

normalde 200 de bozarım diyordum...ama yöneticiler çok duyarsız, köy yanıyor, deli taranıyor misali...

beyaz yakaya bir tavsiye daha...öyle zamanlar vardır ki, gemini kurtaran kaptan olacaksın..hem kendin, hem ailen, hem tüm sevdiklerin için...sen yıkılırsan kimseye faydan olmaz zaten. siyasiler en fazla koltuklarını kaybeder, sen kendi başının çaresine bakacaksın.

Sayfa 600/637 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •