Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 600/1014 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610650700 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,793 - 4,800 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Abd vatandaşı geri zekalılara akıl veremeyiz, bizim derdimiz yurdun malı yerli TÜRK vatandaşlarımıza. 70 yaşında 30 yıllık krediye giren yada ABD de yaşayan 48 yaşındaki KAPİTALİST akrabanızın 40 yıllık konut kredisi ile eve girmesi akıllı bir işse diyecek bir şeyim yok. Demek ki kapitalist sistem bayağı iyi işliyor ...Bu arada laf sokmuşunuz bana da ,akıllı olan akıl dağıtır, 70 yaşında 30 yıllık kredi alanları örnek gösteren bir kişinin akıl konusunda söyleyecek fazla bir şeyi olamaz bence.
    Dedim ya kapitalizmi ogren sonra kapitalizm hakkinda yaz

Sosyalist beyinle kapitalizm hakkinda yorum yaparsan boyle komik duruma dusersin

Kapitalizm de hersey para ve menfaattir. Turkiyede daha kapitalizmin k si yok 500 sene geriden geliyor

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    istanbul özelinde ciddi sıkıntılar olduğunu uzun zamandır konuşuyoruz.

örneğin dun aksma HaberTurk te ekonomi programında konuşan bir yorumcu hala bitirilememiş finans merkezi konusunda trafiğin makul seviyelere çekilmesi gerektiği yorumunu yaptı, bu olmazsa finans merkezi kavramının sıkıntıya uğrayacağını belirtti.

nitekim bir yerden diğerine gitmek 2-3 saat sürüyorsa burada sürdürülebilirlikten de bahsetmek kolay değil. bu ülkeye yabancı gelecekse finans merkezi dolayısıyla, aynı zamanda sosyal olarak yaşanabilir bir şehir olmasını da ister. hayat sonuçta tüm gün ofiste oturmaktan ibaret değil. son 15-20 yıılda yanlış yönetilen şehirleşme politikaları ciddi bir handikap ve yük olmaya devam edecek. bu arada finans merkezi 2015 te bitecekti ancak hala bitirilememiş durumda.
    Finans merkezi için trafik sosyal hayat vs için fantazi kısmı.
    Yarın sabah herhangi bir bankaya herhangi bir holdinge herhangi bir sebeple el konulsa kayyum atansa bu ülkede bunu alkışlayacak ciddi bir kesim var. Asıl mesele bu....

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    40 yılda toplam ödeyeceği tutar ile peşin alsaydi ödeyeceği tutar arasındaki fark ne kadar? Merak ettim.
    Burda 10 yılda nerdeyse iki katına çıkıyor da... az once hesapladim 100 bin için 10 yılda 183 bin ödeme yapiliyor.
    Orda durum ne acaba?
    100 binlik mortgage için 120 ayda toplam ne ödemek gerekiyor.

ABD de faizler cok dusuk

Ayrica konut kredisinin faiz kismi ve emlak vergisi vergiden dusuluyor ama ucuz evler icin anlami yok cunku standart muafiyet cok yuksek

bu sene 13 bin dolar civarinda standard muafiyet yani konut kredisi faizi olsada olmasada bu muafiyeti vergiden dusuyorsun

4.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    40 yılda toplam ödeyeceği tutar ile peşin alsaydi ödeyeceği tutar arasındaki fark ne kadar? Merak ettim.
    Burda 10 yılda nerdeyse iki katına çıkıyor da... az once hesapladim 100 bin için 10 yılda 183 bin ödeme yapiliyor.
    Orda durum ne acaba?
    100 binlik mortgage için 120 ayda toplam ne ödemek gerekiyor.

Su an % 3.5 tan para kredi bulmak mumkun.( 5 yil icin, eger 5 yil sonar faizler %18'e cikarsa, Yandi gulum keten helva.)

200.000 USD. icin hesabi yapabilirsiniz.

5.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Abd vatandaşı geri zekalılara akıl veremeyiz, bizim derdimiz yurdun malı yerli TÜRK vatandaşlarımıza. 70 yaşında 30 yıllık krediye giren yada ABD de yaşayan 48 yaşındaki KAPİTALİST akrabanızın 40 yıllık konut kredisi ile eve girmesi akıllı bir işse diyecek bir şeyim yok. Demek ki kapitalist sistem bayağı iyi işliyor ...Bu arada laf sokmuşunuz bana da ,akıllı olan akıl dağıtır, 70 yaşında 30 yıllık kredi alanları örnek gösteren bir kişinin akıl konusunda söyleyecek fazla bir şeyi olamaz bence.
    Bence çok akıllı, ölüp gittiğinde borcunu sigorta ödeyecek, çocuklarına ev alacak. Adam değil 70 yaşındaki adama kredi veren banka aptal[emoji1]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Kadikoy u cezalandiriyorlar cunku CHP ye oy verdiler
    Kadıköy, maltepe, kartal üçünde de belediye chp'li. Arada olan pendik'e oluyor ama onlar da nasıl olsa her daim verir diye düşünüyorlar sanırım.

7. Türkiye de bazı belediyeler de inanılmaz rüşvetler dönüyor.

İskan verilmeyecek uygunsuz yapılara iskan veriyorlar. Müteahhit rüşvet vermese birçok yapı iskan alamaz. Kalitesiz uygunsuz yapılar ileride deprem sırasında birçok insanı mağdur edecek.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ABD de faizler cok dusuk

Ayrica konut kredisinin faiz kismi ve emlak vergisi vergiden dusuluyor ama ucuz evler icin anlami yok cunku standart muafiyet cok yuksek

bu sene 13 bin dolar civarinda standard muafiyet yani konut kredisi faizi olsada olmasada bu muafiyeti vergiden dusuyorsun

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ABD de faizler cok dusuk

Düşük olduğunu bildiğim için somut bir örnek duymak istedim.
    Biri daha yazmış. Adam eve kira ödese 100 lira ödeyecekken 40 yıllık mortgage ile 50-60 lira ödüyor geçiyor.
    Faizi vs vergiden düştüğünü bilmiyordum.
    Bu da bizim devletin ayıbı.
    X holding gidip bina alsa faizini vs. vergiden düşüyor ama ben her halükarda aynı vergiyi ödüyorum m...

Sayfa 600/1014 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610650700 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •