Originally Posted by
pilavli
Haftaya cuma dava kaçta başlıyor bilen var mı? Acaba karar piyasa kapanmadan önce mi açıklanır, sonra mı?
Bütün basın da takip edecektir, bizim hisse başta olmak üzere borsa ve asıl olarak kurlar şiddetli tepki verecektir sonuca.
Eğer dava öğleden önceyse güniçi biter ve sonucun etkisini görürüz, öğleden sonraysa akşama uzayabilir ve piyasa tepkisi pazartesiye kalabilir.
Ben daha önce yorumumu paylaşmıştım bu konuda, papaz serbest kalacak diye düşünüyorum, ona göre pozisyonumu alıyorum, halkbank hisselerimi artırıyorum, bu riske gireceğim, hissedeki zararımı çıkartabilmek için bunu yapmam lazım. Yanılırsam da soğuk su içerim zaten zarardayım biraz daha büyür.
Atilla Yeşilada'nın dolar tahminini de buraya alayım: papaz çıkarsa 5.5, çıkmazsa 7 lira diyor.
Bu arada dava kararına ilk anda gelecek tepki aşırı olabilir, ardından hemen bir geri toplama olabilir, her iki yön için de geçerli, şiddetli hareketlerde böyle salınımlar çok oluyor, kısa vade düşünüp ekran başında olacaklar bunu yakalayıp kar edebilir, kendine güvenmeyen ise denememelidir, terste kalmak da çok kolaydır bu ortamda.
Yer İmleri