Sayfa 605/1230 İlkİlk ... 1055055555956036046056066076156557051105 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 4,833 - 4,840 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    1929 'daki en büyük sorunlardan birisi kamunun bırakınız yapsınlar bırakınız düzeltsinler bırakınız batsınlar diyerek müdahale etmekten imtina etmesiydi. Ama bugün çok aktif ve 1929 dan dersimi aldım diyen bir kamu var, bu sefer de başka şekilde problem çıkıyor size de yaranılmaz arkadaş

Gerçekten de stagflasyon durumu ( bizde slumpflasyon ) geçen yıl özellikle ciddi şekilde ortaya çıkmıştı, sonra fed çıktı repo dedi o dedi bu dedi halının altına süpürdü.

Bakalım şu an ne olacaksa şimdiye kadar hiç yaşanmadı 1929 a benziyordu onu da fed bitirdi izleyip göreceğiz kripto paralar altın gümüş emtia ve en önemlisi Toprak alan kazanacak gibi duruyor.
    FED nasıl bitirdi ben anlamadım.3.5 trilyon dolar para basarak mı bitti kriz.Hım kolaymış ,demekki 1929 da bunu akledememişler ondan büyük buhran çıkmış,tüh işte şanssızlık o zaman akıllarına gelseydi bu iş büyük buhran falan olmazdı tabi.

Bu arada FED kamu falan değil özel banka.

3. Iyi oku hocam yanlış anlamışsın. Benzerliği bitirdi dedim krizi değil.
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    FED nasıl bitirdi ben anlamadım.3.5 trilyon dolar para basarak mı bitti kriz.Hım kolaymış ,demekki 1929 da bunu akledememişler ondan büyük buhran çıkmış,tüh işte şanssızlık o zaman akıllarına gelseydi bu iş büyük buhran falan olmazdı tabi.

1929 dan dersimi aldım diyen aktif bir kamu var falan denince ,ben sanki kamu olayı halletmiş diye yazdınız sandım sn thron yanlış anlamışım demek ki,herneyse dinamiği biraz farklı olsa da gelen şey 1929.

Hayır bu düşünceyi dillendiren ekonomistler var da,kahraman FED geldi 2008 de dünya ekonomisini ipten aldı falan diyorlar,elbette külliyen yalan.

6. Benim Pegasus aşkı kolay, çabucak vazgeçebilirim.

Asıl Tüpraş aşkı olanlar, vaz geçebilecek mi, mesela fiyat ya da temel analiz olarak ne olursa uzun vade yatırım olarak Tüpraş tan vazgeçerler...başta dudu abimiz olmak üzere, uzun vadeli olarak portföyde Tüpraş tutanlardan yorum duymak isterim.

Derdim de şu: 10-15 yıl mükemmel bir uzun vade kağıdı olan bir hisse...günü geldiğinde vedalaşmak gerekebilir...kolay değil.,yilların bağlılığı var..uzun yıllar kahrını çekmiş eşinden, yaşlandı diye ayrılmak gibi...teşbihte hata olmasın..,kolay değil, o açıdan abartılı bşr örnek verdim.

7. Her iste hayir vardir.

TGSnin kurulmasi büyümesi celebiyi nasil dogrudan yada dolayi yurtdisina tesvik ettiyse(sonuc ortada)
    Pegasus icinde bu isten bir hayir cikabilir.

Yurticindeki buyumeyi engelleyen bir olusum var ise satinalimlarla inorganik buyumeye gecebilirler .

Ezcumle calisana heryerde ekmek cikar diye dusunuyorum.
    Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    20 den 80 e çıkarken pek ilgi çekmeyen Pegasus, düşmeye başlayınca ilgi görmeye başladı...yorumum aşağıda, başka bşr başlığa yazmıştım, buraya da kopyalayayım dedim...tabii ki beni bağlar, çok iddialı da değilim...hisseye aşık pozisyonuna düşmek istemem...üst üste iki bilanço da negatif sonuçlar görürsem, görüşlerim de değişir... şr ara daha detaylı bşr analiz yaparım Pegasus konusunda.

Ömrüm olur da görürsem, Pegasus un piyasa değeri gün gelecek thy yi geçecek..10 Yıl da süre veriyorum...şu an pegi 1,2 milyar dolar...thy 3,5 milyar dolar...thy yerinde sayar, Pegasus yetişir ve geçer piyasa değeri olarak.

Şu an hükümetin tek derdi yeni havalimanının kullanımını arttırmak...thy emir kulu da, Pegasus u başka türlü zorlayamayacaktı...böylece Sabiha nın yolcu trafiği mesela %10 artarken, yeni havalimanı %15 artacak..

Bu tür yokuş kararları olmasa Sabiha artış oranında sürekli geçecekti yeni havalimanını...böyle olunca da çok sorgulanacaktı bu yatırım.

Yani, Pegasus burada mağdur ama...hükümetin derdi pegasusa çelme değil, yeni havalimanını Mike Mike vatandaşa kullandırtmak.

Ayrıca pegi finansallar açısından bu karardan olumsuz değil, olumlu etkilenir...orta uzun vadede karlılık düşer biraz...ilk bilanço öncesi almaya başlarlar tekrar...hatta bu abartı düşüş, milleti döküp, diplerden mal alma çabası bence...haber bahane olarak kullanıldı yani.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Benim Pegasus aşkı kolay, çabucak vazgeçebilirim.

Asıl Tüpraş aşkı olanlar, vaz geçebilecek mi, mesela fiyat ya da temel analiz olarak ne olursa uzun vade yatırım olarak Tüpraş tan vazgeçerler...başta dudu abimiz olmak üzere, uzun vadeli olarak portföyde Tüpraş tutanlardan yorum duymak isterim.

Derdim de şu: 10-15 yıl mükemmel bir uzun vade kağıdı olan bir hisse...günü geldiğinde vedalaşmak gerekebilir...kolay değil.,yilların bağlılığı var..uzun yıllar kahrını çekmiş eşinden, yaşlandı diye ayrılmak gibi...teşbihte hata olmasın..,kolay değil, o açıdan abartılı bşr örnek verdim.
    Baskasini bilmem ama ben 2 ay evvel eregli'den vazgecip pisman olmus biri olarak bu sefer TUPRAS'dan asla vazgecmem.Isterse 100'e dussun beklerim ne kadarsa.Herkes icin vazgecilemeyecek hisseler var bence.Mesela Froto alsaydim muhtemelen ondan da asla vazgecmezdim

Sayfa 605/1230 İlkİlk ... 1055055555956036046056066076156557051105 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •