http://www.milliyet.com.tr/-kemal-ku...onomi-2504803/ sirke fabrikasını bile sattıysak umut aganın dediği gibi beter olmaktan kurtulamayız
http://www.milliyet.com.tr/-kemal-ku...onomi-2504803/ sirke fabrikasını bile sattıysak umut aganın dediği gibi beter olmaktan kurtulamayız
25 şubat 2025 adese 1.99
Beton topiğinde beton işinin batışını kabullenemeyen beton beyinli bazıları zannediyor ki beton arzı duracak ve arz azaldığı için kiralar en az enflasyon kadar artacak. Ulan işçi %10 zam almış sesini çıkaramıyor işini kaybetmediğine şükrediyor sen herifin oturduğu evin kirasına %40 enflasyon artışı isteyeceksin. Oldu bulursanız böyle bir kiracı haber verin kendisine geri zekalı diye madalya takalım.
kabak 4 tl. ise bedava sayılır. Balgatta 6 tl. Ayrıca hep yerli üretim dolar mı neden zam yapılıyor diye kızıyorlar ama bence haksızlık yapılıyor. Sonuçta sürekli tarlasında kabak , biber, tahıl yetiştirerek geçimini sağlayan çiftçi zam yapmasın oursa , bu aile ilacı, mazotu, elektriği, suyu, giysiyi vb. zamsız alsın demek doğru olur. Hayat bir zincirdir. Her halka payına düşeni alır ve verir.
Enflasyon yükseltenleri yakalamak amaç olsa, inanın 4 saatte topunu yakalarlar. Gerçi bu işleri siz daha iyi biliyorsunuz bana laf düşmez. saygılar. Şu dolar / tl. hakkında sizin koridorda neler dönüyor Ayhan bey, sürekli kendiniz kazanıyorsunuz ( keser gibi ) biraz da bizi düşünün. Bir kaç kırıntı yazsanız.
Dün Ankara Altındağ da pttmatik den para çekme kuyruğu vardı. Roman ağırlıklı bayanlar kavga ediyorlardı. '' Kızzz bizim paraları kesip emeklilere veriyorlarmış. B.... k yiyesice emekliler doymadı '' vb. konuşmalar. Beyinlerine nasıl bir kin ve algı kazındıysa , yok öyle değil diyecek çıksa boğazlayacak durumdaydılar. Sosyal yardım adı altında başka işler diyoruz ve üstünde durmaya değmez. her aileye çorba kaynatacak - soğuktan koruyacak para girmeli. ama o parayı kişilerin değil, devletin verdiği, devlete iyi vatandaş olmaları gerektiği de öğretilmeli.
Ne olacak hocam,acı ve iflaslar ,sinderella man filmi vardı ya russel crowe un filmin başında baya zengindi,sonra borsada her şeyini kaybetti ,liman işçisi oldu filmde ,o büyük buhran zamanları ve ortam baya güzel tasvir ediliyor,tavsiye ederim.Gerçi pek seyretmeyen kalmamıştır ya ben gene de tavsiye edeyim)))))
Yer İmleri