Sayfa 61/210 İlkİlk ... 1151596061626371111161 ... SonSon
Arama sonucu : 1676 madde; 481 - 488 arası.

Konu: Arbitraj Fırsatları

1.  Alıntı Originally Posted by Arap Şükrü Yazıyı Oku
    Merhaba, başlığın geçmiş sayfalarını okumadan soruyorum, başlıkta yazan kişilerin tamamı zaten bu avantajı kullanmıyor mu?

VIOP teminatının %50'si BIST paylarından (BIST 30 hissesinin değerinin %85'i) oluşabilir.
    Aslında bist100 payları teminat olarak kullanılabiliyor, ilk mesajlarda paylaşılmıştı ancak ben bazen kullanıyorum, keyfe keder yani. Çünkü viop endekste de robot çalıştırdığım için teminatı biraz yüksek tutuyorum.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

2.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Tam tersi hocam :-) Yani MC riskini azaltmak için mümkün olduğu kadar çok sayıda varlıkta poz açmanız lazım.

Mesela portföyünüzün %100 ü ile sadece 1 varlıkta poz açtınız ve o varlıkta 1 ay için de %80 yükseldi. Teminat sıkıntısı yaşama ihtimaliniz çok yüksek değil mi? :-)

Onun yerine portföyünüzün %100 ü ile 10 varlıkta poz açtınız (%10 arlık dilimler ile) diyelim. Bu durumda 1 varlık %80, 2 varlık 30, 2 varlık % 15 yükselsin. Diğer 5 varlık yataya yakın kalsın. Teminat sıkıntısı yaşama ihtimaliniz çok daha düşük.

Bu konuda istatistiki çalışma yaptım. En az 9 varlıkta işlem açarsam toplam paranın %32 i sini viop teminatını ayırdığım takdirde borsada ralli yaşansa bile MC yemiyorum. Kısmen de mart 2022 deki yükselişte canlı olarak test ettim:-) YTD.

Yani 100 TL'nin 68 TL si ile hisse senedi alırsam ve 32 TL sini viop hesabında bırakırsam, MC yeme ihtimalim çoook düşük. YTD.

Bu durum benim gibi yaz tatiline çıkan emekli için önemli bir çalışma :-) Çünkü mazotu yükleyip robota bırakıyorum arabayı ve ben tatilimi yapıyorum.
    PhillipCapital yeni bir fon çıkarmış:

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=PPS

PPS / PHİLLİP PORTFÖY BİRİNCİ SERBEST FON

Fon, yerli ve yabancı para ve sermaye araçlarının spot ve vadeli
    fiyatlarının, gün içi fiyat dalgalanmalarından doğan arbitraj
    fırsatlarını kullanarak yatırımcılarına getiri sağlamayı amaçlar. Fon
    bu fırsatları değerlendirirken risklerini uygun gördüğü yüksek
    korelasyonlu yurt içi ve yurt dışı finansal ürünler yardımıyla hedge
    eder.

Fonun varlık dağılımı % 64.27 Hisse senedi + %35.73 Vadeli İşlemler Nakit teminatları
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3. Sn. kafkaf gün içi öğleden önce ve sonra birer kez oranları paylaşırsanız çok makbule geçer. Biraz daha para buldum onu da bugün yatırayım, hep isgyo oldu ocağıma incir ağacı dikecek biraz %50 geçen varsa başkalarına dağıtayım.

Dün isgyo haziran vadede saat 12:00 civarlarında inanılmaz işlem oldu biriki dakika sürdü ve spot yerinde sayarken vadeli tavan çekti, mayıs/spotla aradaki fark koptu gitti yıllık getiri hesabını yapamadım bile. Ben para ayarlayana kadar düzeldi maalesef yakalayamadım. Birilerinin çok büyük pozisyonu var çıkmamışlar pozsiyonlarını taşıdılar yine hissenin tavan tavan gitme potansiyeli var arada biz de kaynamayalım.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn. kafkaf gün içi öğleden önce ve sonra birer kez oranları paylaşırsanız çok makbule geçer. Biraz daha para buldum onu da bugün yatırayım, hep isgyo oldu ocağıma incir ağacı dikecek biraz %50 geçen varsa başkalarına dağıtayım.

Dün isgyo haziran vadede saat 12:00 civarlarında inanılmaz işlem oldu biriki dakika sürdü ve spot yerinde sayarken vadeli tavan çekti, mayıs/spotla aradaki fark koptu gitti yıllık getiri hesabını yapamadım bile. Ben para ayarlayana kadar düzeldi maalesef yakalayamadım. Birilerinin çok büyük pozisyonu var çıkmamışlar pozsiyonlarını taşıdılar yine hissenin tavan tavan gitme potansiyeli var arada biz de kaynamayalım.
    Sn pilavlı, bugün işlerim var. Özellikle sabahtan Bilgisayar başında olamayacağım.

5. işyatırım viop teminat hesaplarında teminat olarak sadece TL. kabul edilmektedir.
    Hisse senetleri teminata konu edilmemektedir diye e-posta geldi.

zorlamaya devam
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Sn pilavlı, bugün işlerim var. Özellikle sabahtan Bilgisayar başında olamayacağım.
    Sorun değil, dün paylaştığınız tablolar işime yaradı, onları takip edip odaş aldım, yıllık %56,2'den.
    Keşke hepsini son güne bıraksaydım :/

8.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Teşekkürler Sn. yuji, az bir miktar param daha kaldı, onu da öğleden sonraya saklıyorum seans sonuna doğru hatta, bunları takip edip iyi bir tanesine yatırırım.

Sayfa 61/210 İlkİlk ... 1151596061626371111161 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •