Sayfa 615/1012 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 4,913 - 4,920 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. bu adamın beyni yanmış..tüm iktisatcılar yanlış düşünüyor bir tek bu dogrusunu biliyor...doları serbest bırak diyor..7-8 olsun...215 milyar dolar net borc var...2 tl kur artışı olsa...500 milyar tl zarar..bunu nerden karşılamayı düşünüyor...

krizin cıkışı belli...dolar 5e ve biraz altına gelicek (dolar borclu firmaların iflas etmemesi şart bu)...bunu yapabilmek için de devlet tüm beton projelerinden vazgececicek...eninde sonunda bunlar olucak...

sonra da aynı yola devam...batı para ve yatırım yapıcak..biz de calışcaz...karın bi kısmını paylaşcaz..

beyni yanmış ege cansen bu ülkede hem sermaye hem de o sermayeyi işleticek bilgi birikimini olmadıgını bilmiyor mu ? bi ford bi tofaş olmak için 100 sene lazım...biz parayı biriktirsek bile gider cami yol yaparız...batının hem parasına hem de tecrübesine mecburuz..

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    bu adamın beyni yanmış..tüm iktisatcılar yanlış düşünüyor bir tek bu dogrusunu biliyor...doları serbest bırak diyor..7-8 olsun...215 milyar dolar net borc var...2 tl kur artışı olsa...500 milyar tl zarar..bunu nerden karşılamayı düşünüyor...

krizin cıkışı belli...dolar 5e ve biraz altına gelicek (dolar borclu firmaların iflas etmemesi şart bu)...bunu yapabilmek için de devlet tüm beton projelerinden vazgececicek...eninde sonunda bunlar olucak...

sonra da aynı yola devam...batı para ve yatırım yapıcak..biz de calışcaz...karın bi kısmını paylaşcaz..

beyni yanmış ege cansen bu ülkede hem sermaye hem de o sermayeyi işleticek bilgi birikimini olmadıgını bilmiyor mu ? bi ford bi tofaş olmak için 100 sene lazım...biz parayı biriktirsek bile gider cami yol yaparız...batının hem parasına hem de tecrübesine mecburuz..
    İyi de adam zaten senden bir ton alacaklı,yeni para niye versin ki.Ucuz işgücü desen dünyada bir sürü ülkede ucuz işgücü var zaten.Dün tartışıldı ya dünyada asgari ücret açısından baya baya iyi konumdayız falan diye.Adam yeni borç parayı sana niye versin hocam.

Zaten çin yeni yol projesi ile ürettiği malı 2 haftada avrupaya kadar getirebilecekmiş.E çinle nasıl rekabet edeceğiz.Batı para verecek çalışacağız kalkınacağız falan hayal onlar.Bizde bir tek turizm para eder ,gerisinden bir halt olmaz.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Zaten çin yeni yol projesi ile ürettiği malı 2 haftada avrupaya kadar getirebilecekmiş.E çinle nasıl rekabet edeceğiz.Batı para verecek çalışacağız kalkınacağız falan hayal onlar.Bizde bir tek turizm para eder ,gerisinden bir halt olmaz.
    üstad cok bişey istemiyoruz..aylık 300-400 dolar kazansak yeterli..

Hesabını yapmayan dolar borçlu tüm inşaat şirketleri mokoko olacak elbet.Maalesef 2 milyonun üstünde istihdam yapan bu sektör korkunç bir işsizlik dalgası yaratacak.Tabi sektörün yancısı,kapıcısı,pimapencisi,beyaz eşya sektörü,emlakçısı ve dahi 300 bin müteahit baya baya bir sıkıntı yaratacak.Ama maalesef olacak olan bu.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    üstad cok bişey istemiyoruz..aylık 300-400 dolar kazansak yeterli..
    Hocam adam neden versin, zaten parasını geri alamıyor ki, hep yaz tahtaya diyoruz, borcu borçla kapattığımız gibi faizi bile ödemiyoruz))))))Sana neden yatırım yapsın bana tek bir neden yaz dükkan senin.

EGE CANSEN in soyledikleri cok yanlis degil acikcasi. Biz niye son aylarda cari fazla veriyoruz, cunku kur yukseldi. Peki bu surdurulebilir mi, elbette hayir. Muhtemel Araliktan itibaren cari denge yine eksiye donecektir.

Oysa ki cari fazlayi surdurulebir kilabilirsen yol kat edebilirsin. Bu da ancak ithalata olan bagimliligi azaltmak ile olur.

Bizim yaptigimiz ithalatin yuzde 85 i hammadde, ara mali urunu. Yani su durumda cari fazla vermemiz uretim kapasitesini ciddi sekilde etkliyor.

Peki biz nasil duze cikacagiz. Uretim ile. Ne ile yapacagiz. Iste orasi muamma

En iyi cozum IMF. Cunku piyasaya gore faiz oranlari dusuk, dunyada kredimizi artirir ve daha onemlisi parayi carcur etmemize izin vermez.

Hukumet aldiklari borcu uretim degilde neden tuketime harciyor. Cunku onlar icin paranin dolasim hizi onemli. Uretime yatirsa o paranin geri donusumunu almasi uzun zaman alacak.

Kisaca dovizi, faizleri baskilayarak ancak pislikleri halinin altina supurursunuz. Bunlarin hicbir gecerliligi yok orta uzun vadede. Yurtdisidan borclanmak, kredini artirmak istiyorsan yapman gereken sey YAPISAL REFORMLAR. Sen bunu yaparsan CDS lerin de duser, dusuk faizli borcta bulursun, dolarda duser, yatirimlari da artirirsin. Cunku guven parayi ceken asil unsurdur.

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    EGE CANSEN in soyledikleri cok yanlis degil acikcasi. Biz niye son aylarda cari fazla veriyoruz, cunku kur yukseldi. Peki bu surdurulebilir mi, elbette hayir. Muhtemel Araliktan itibaren cari denge yine eksiye donecektir.

Oysa ki cari fazlayi surdurulebir kilabilirsen yol kat edebilirsin. Bu da ancak ithalata olan bagimliligi azaltmak ile olur.

Bizim yaptigimiz ithalatin yuzde 85 i hammadde, ara mali urunu. Yani su durumda cari fazla vermemiz uretim kapasitesini ciddi sekilde etkliyor.

Peki biz nasil duze cikacagiz. Uretim ile. Ne ile yapacagiz. Iste orasi muamma

En iyi cozum IMF. Cunku piyasaya gore faiz oranlari dusuk, dunyada kredimizi artirir ve daha onemlisi parayi carcur etmemize izin vermez.

Hukumet aldiklari borcu uretim degilde neden tuketime harciyor. Cunku onlar icin paranin dolasim hizi onemli. Uretime yatirsa o paranin geri donusumunu almasi uzun zaman alacak.

Kisaca dovizi, faizleri baskilayarak ancak pislikleri halinin altina supurursunuz. Bunlarin hicbir gecerliligi yok orta uzun vadede. Yurtdisidan borclanmak, kredini artirmak istiyorsan yapman gereken sey YAPISAL REFORMLAR. Sen bunu yaparsan CDS lerin de duser, dusuk faizli borcta bulursun, dolarda duser, yatirimlari da artirirsin. Cunku guven parayi ceken asil unsurdur.
    Yapısal reform nedir hocam ,bana az bişi açıklarmısınız.Ben hep zümrüdüanka kuşu gibi adı var kendi yok bişi olarak algılıyorum.Misal iktidar sizde ,ne yapmak lazım yapısal olarak.

Sayfa 615/1012 İlkİlk ... 115515565605613614615616617625665715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •