Sayfa 616/1032 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,921 - 4,928 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. USDCNY (dolar - çin yeni) paritesi 6.93'e çıktı. 6.97'yi aşarsa ki 4 baz puanı kamış aşmasına, son 11 yıllık en düşük seviyesine inmiş olacak Yuan. Bu durumdan ABD çok tedirgin oluyor zira Trump'ın Çin mallarına uyguladığı damping vergilerini sterilize ediyor Yuan'daki değer kaybı. Ayrıca ABD borsaları Yuan'daki değer kayıplarına karşı son derece duyarlıdır, geçen yıllarda Yuan'daki %5-10 gibi değer kayıpları yüzünden %10-15 arası düşüş yaşadı ABD borsa endeksleri. Ayrıca ABD dışişleri bakanı Pompei Çin dışişleri bakanından iyi bir fırça yedi Trump'ın akıl dışı politikaları yüzünden. Yuan'ın dolar karşısında 7 yi aşıp 8 e doğru yol alması ABD yönetimini tir tir titretiyor. Ek olarak FED'in bilançoyu daraltma operasyonları artı faiz artırımları; onların 3 cepheden savaşması anlamına geliyor. FED ve ABD hükümeti inat edip ayni yoldan yürümeye devam ederse ABD ekonomisi resesyona balıklama dalacaktır. Resesyonun ilk emaresi görülür görülmez FED faiz indirimlerine başlayacak ve yeniden bilanço genişletme (QEler TARPlar NIRPler vs)operasyonlarını uygulamaya koymak zorunda kalacak. Bu da, küresel piyasalar tekrar dolara boğulacak demektir.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Mesela dün Çin Merkez bankasının RRR'de (reserve ratio requirement=rezerv rasyosu kriteri) yaptığı indirim Çin piyasasına net 109 milyar dolar eşdeğerinde likidite pompalamış oldu. Haliyle Yuan bu gelişmenin akabinde değer kaybetti, Şanghay borsası %4 düştü. ABD Çin'deki gelişmeleri 4 gözle izlemeye devam ediyor ve hayli tedirgin zira Çin para piyasalarındaki değişim ABD piyasalarını doğrudan ilgilendiriyor hatta onların elini kolunu bağlıyor, iyi de oluyor.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Bu hissenin adam olması için 200 günlük ortalamanın kırılması gerekir!
    200 gün aşırı olmuş. 50 gün yeterlidir orta vade bazlı trend için. 10BHO net olarak 50BHO'yu yukarı yönde kırmış durumda ve her 2 eğrinin de eğimi pozitif yani yukarıya dönmüş durumda, bu durumda da orta vadeli çıkış trendi başlamış demektir teknik analiz açısından. Kanımca bunun teyidi için hisse 7 tl nin üzerinde 1 hafta kalmalıdır. Böyle yaparsa 10 tl deki güçlü psikolojik direnç radara girmiş olur.

4. a) 50 günlük basit hareketli ortalama şu anda 6.29 tl dedir.
    b) Orta vadeli düşüş trendinin sona erip çıkış trendine dönüştüğü seviye 5.57x1.20=6.70 tl seviyesidir ve doğal olarak bu seviye güçlü bir direnç sergiliyor. Tahtada zaten dikkatinizi çekmiştir, 6.70'i aşmamız bir türlü mümkün olamadı son günlerde. Trend değişim seviyeleri işte bu yüzden önemlidir çünkü aşılmaları için yüksek enerji gerekiyor, yüksek enerji için de yüksek momentum lazım, momentum bildiğiniz üzere hız çarpı kütle olarak tanımlanır fizikte ama borsadaki tanımı işlem hacmi çarpı marj oluyor.
    c) 6.70'in aşılması çok önemlidir. Hem trend değişiminin teyidi hem de hissede 10 tl nin radara girmesi için 7 tl nin üzerinde 1 hafta kalmamız gerektiğinin altını tekrar çiziyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by bozoklu5 Yazıyı Oku
    8,5 tl yi görsün küçük yatırımcı kalmaz bu hissede.öyle bıktırtı ki lanet olsun dedirtti.
    Açıkçası öyle. İlk nedeni yazdığınız gibi ky'yi çok zorlaması, ayrıca bankaların önümüzdeki dönem büyüme beklentisi olmaması, kamu bankaları başta olmak üzere devlet baskısı gibi nedenlerle de temel analiz açısından da görüntüleri bozuluyor, bu da var.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Geçen hafta ne güzel giderken ne oldu da gerisin geri 5.86'ya düştü, sonra ne oldu da aynı hızla hepsini geri alıp eski yerine geldi, hiç bir açıklaması yok. Tüm bankalar için geçerli. Şiddetli bir silkeleme yapıldı bankalarda.
    Ne oldu anlamak mumkun degil. Ben hic islem yapmadim su konulardan birinin cozulmesini bekliyorum. Kozalaklarla ugrasmaya gerek yok ortada cam agaci varken. Uyarilarin cok dogru. Maalesef durum ilk baktimiz zamanki gibi degil. Bu sefer yakaladin ama en azindan pilavli dostum. Bizim bir tane tutturdugumuz yok daha

Adamlar her alakasiz seyi kullaniyorlar. Bir tanesini bile kacirmadilar simdiye kadar. Yani hissenin fiyati bize Papazla ilgili ne olacagini gosterir diye dusunuyordum. Ama onda da kararsiz kaldim simdi.

Sayfa 616/1032 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •