Sayfa 616/1012 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 4,921 - 4,928 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Balzac soyle demis.

Bazen bencilligin de erdem oldugu durumlar vardir.

Acikcasi beni kisisel olarak turkiyenin buyuk bir ekonomik krize girmesi cok ilgilendirmiyor, olursa hic uzulmemde. Cunku bu sistem, bu yonetim, bu anlayis artik surdurulebilir degil ve bunun artik bu halk tarafindan anlasilmasi icin bu halkin ciddi sekilde zorlanmasi, dusmesi gerekir. Bu tarihte hep boyle olmustur.

Batman da bile diyor ya. Niye duseriz evlat. Cunku yeniden ayaga kalkmak icin.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Gittin nijeryaya baktın ortalık sefalet,yapısal reform yapman lazım dedin adamlara.Ne yapacak adamlar di mi onu da anlatmak lazım))))))

Valla yapısal reform falan da bana palavra geliyor ,dünya sistemi ve kapitalizm öyle elini kolunu bağlamış ki seni adam gibi dünya ile rekabet edecek pozisyona asla getirmez.O işler 1950 lerde yapılacaktı.Atatürk 20 yıl daha yaşıyacaktı.Şimdi çok geç,bizi bekleyen işler maalesef çok sıkıntılı.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Valla yapısal reform falan da bana palavra geliyor ,dünya sistemi ve kapitalizm öyle elini kolunu bağlamış ki seni adam gibi dünya ile rekabet edecek pozisyona asla getirmez.O işler 1950 lerde yapılacaktı.Atatürk 20 yıl daha yaşıyacaktı.Şimdi çok geç,bizi bekleyen işler maalesef çok sıkıntılı.
    yapısal reform örneği vereyim...

1- kayıt dışı yok etme, ölcek ekonomisine uygun büyük firmaların olması: örneğin pwc,rulman, plastik, ahşap o bu şu...irili ufaklı binlerce firma var...yaptıkları iş aynı...cogu vergiden, ssksız işci calıştırmakla rekabet ediyor..bunun önüne geciceksin..amerika yapmış bunu...1-2 lolipop firması var günde 70 milyon lolipop üretio...ölcek büyük olunca verimlilik de o kadar artar...devlet japonyadaki gibi büyük 3-5 firmaya destek olcak, hatta hissesi olcak...her organize sanayide 20-30 kişnin calıştıgı ufak atolyelerle bu işler yürümez...

ya da asgari ücreti ve skkyı kaldırcaksın...büyük firmalar, o merdiven altını pestil gibi ezik gecicek...bu aksaray gibi teşviklerin verilme amacı o sanırım.

2- bunu yapamazlar...az cocuk yapmaya teşvik edilmeli..max 2..üstüne ek vergi : D

Atatürk un yaptiklari yapisal reformlardir.mafhi egilmezi okuyun.

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    yapısal reform örneği vereyim...

1- kayıt dışı yok etme, ölcek ekonomisine uygun büyük firmaların olması: örneğin pwc,rulman, plastik, ahşap o bu şu...irili ufaklı binlerce firma var...yaptıkları iş aynı...cogu vergiden, ssksız işci calıştırmakla rekabet ediyor..bunun önüne geciceksin..amerika yapmış bunu...1-2 lolipop firması var günde 70 milyon lolipop üretio...ölcek büyük olunca verimlilik de o kadar artar...devlet japonyadaki gibi büyük 3-5 firmaya destek olcak, hatta hissesi olcak...her organize sanayide 20-30 kişnin calıştıgı ufak atolyelerle bu işler yürümez...

2- bunu yapamazlar...az cocuk yapmaya teşvik edilmeli..max 2..üstüne ek vergi : D
    E senin girdiğin sektörde büyük montanlı üretime geçecek sermayeyi nerden bulacakksın.Bana dünyada zaten dediğinizin olmadığı tek bir sektör söyleyin.Hemen tüm sektörlerde zaten dünya devleri var,onlara nasıl rakip olacaksın ,seni boğmalarını nasıl önleyeceksin.Turizm dışında ben sektör göremiyorum.Dediğiniz olayı güney kore yaptı hyundai,samsung,daewoo,kia dediğiniz gibi büyüyen şirketler.Bizde artık yapılamaz çünkü dünya değişti,her alanda çok ama çok büyük şirketler zaten var,adamı yaşatmazlar.

Zaten gavurlar böyle bir atağa kalksak başımıza neler neler getirirler anlayamazsınız bile.Misal menderesin asılması,misal 1980 darbesi vs.Ha doğrusu elbet dediğiniz ama bana hayal gibi geliyor maalesef.İç güçler dış güçler yaptırmazlar o işleri.

En basiti sana yeni borç yok ,ver borcunu dese ,anında oyun biter di mi))))))

Sayfa 616/1012 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •