Artan

14,30 10 18:10
3,30 10 18:10
280,50 10 18:10
80,90 9.99 18:10
60,55 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

232,00 -9.99 18:10
67,10 -9.99 18:10
95,60 -9.98 18:10
196,70 -9.98 18:10
70,95 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.613.500.616,00 18:10
7.884.174.307,02 18:10
7.429.156.493,15 18:10
6.143.511.960,54 18:10
5.685.884.810,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 619/1255 İlkİlk ... 1195195696096176186196206216296697191119 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 4,945 - 4,952 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Yine can sıkıntısından herkes karşı yöne sallamaya başlamış .

İstesek de istemesek te yöneticilerin aldığı kararlara ( kanun ve yönetmeliklere ) uymak durumundayız. Bir kararı beğenmeyebiliriz, eleştiririz fakat seve seve uymak durumundayız. Yoksa hukuk - gukuk diye bağırır dururuz. Sayfalarca yazıldı çoğu yasak delme yöntemleri. Yapabilene helal olsun. Düzgün işi olan, mutlu ailesi olan, kaliteli yaşantısı olan hiç kimse başını belaya sokmak istemez.

benim adaletli kira artırma konum ise maalesef mahkemeye intikal etti. Kendi oturduğum daire sahibi memur olduğundan kolay anlaştık. İstanbulda oğlumun ev sahibi ise tekstilci ve ortaokul tahsilli arkadaş. kanun- kural dediğimde '' haaa, o neki vb. '' salağa yattı. Mevcut kirası 3000 tl. idi. ben 4 yapalım zaten bu yıl son dedim . Birde girerken verdiğim 6 bin tl. depozitoyu almayayım dedim. ( eve zarar değil, bir çok ekleme yaptım. Çocuk rahat etsin diye ) Olmaz dedi 6 bin istedi.

o zaman kusura bakma kardeş , sen git 1 yıllık kiracıya dava aç. Avukatlar az kazanmaktan şikayetçi zaten, hiç değilse bir faydan olur dedim. Bildik usulde efelenmelere felan girince bastım ******i çekti gitti. Dün baktım e-devlette dava açmış. tahliye davasıymış.
    Gülüyorum bu tiplere. Ben de kiraya %25 zam yaptım ve açıklamaya kanun maddesini ekledim. Daireye de 3 adet kamera yerleştirdim. Önceki genç işçi olan kiracısını 3-5 akrabasıyla zorla dışarı attığını felan söylediğinden bu cahil herif böyle bir şeye tevessül ederse delil olması açısından kamera iyi oldu.

Durum budur. En sevmediğim konuyu yaşamış oldum. Bölgede bu ay kiralık ilanlar 1+1 olarak 5000 tl. Ben geçen yıl 3 bin den girmişim ve 4 yapıyorum. daha adili arayan farkını versin.
    Haklı olabilirsin, ama oğlunun başına bir şey gelirse, haklı olman vicdan azabına engel olmaz...sokakta görsem, muhatap olmayayım diye yolumu değiştirdiğim insanla ev sahibi-kiracı ilişkisine girmek, üstüne tartışma-fiziki mücadeleye girişmek bana saçma geliyor.

2 sene önce son model jipinden inip pazarcı bir magandayla tatışıp iki bıçak darbesiyle öldürülen iş adamı geldi aklıma...bazen muhatap olmamak en iyi çözümdür.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2. Kanunsuzluğu teşvik etmeyi doğru bulmam ve hatta en çok kanuna uyan biriyimdir ama gel gör ki bir de gerçekler vardır. Eğer kanunlar halktan uzak ve halka rağmen yapılırsa kanunların uygulanırlığı kalmaz.
    hükümetler hiçbirşey yapamaz. Misal Arjantinde Buenos Airese gidin, polisin yanında bile karaborsa dolar alınıp satıldığını göreceksiniz. "Cambio, Dolares cambio" diye bağırarak hem de.. İlk gittiğimde korkmuş çekinmiş saf gibi 2 kat ucuz devlet kuruyla dolar bozmuştum sonra polis asker bile sokakta karaborsa dolar alıp sattığını görünce şok olmuştum.
    Hükümetler halka rağmen kanun koyarsa sonuç halkın büyük çoğunluğunun uymadığı kanunlara dönüşür.
    Son düzenleme : vivatrader; 06-07-2022 saat: 17:07.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

3. Baskasinin malina cokerken dikkat edin.

kafaya koyan sikintili biri ise once o kameralari kirip sonra devam ederler islerine.

4.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Baskasinin malina cokerken dikkat edin.

kafaya koyan sikintili biri ise once o kameralari kirip sonra devam ederler islerine.
    Terbiyesiz bir kişiliksin diye sana katlanacak değilim. hadsiz adam. KİM KİMİN MALINA ÇÖKMÜŞ ?

Kiracı ile ev sahibi kontratı neden yapıyor. Her kafası estiğinde dediğini yaptıramayınca -ÇIK - demek için mi.
    Başkasının tokadı yemeyen kendini boksör sanar. Kamerayı kırar- kıramaz, ama derdi sana neden düştü . Kuyruk acın var belli. Kiracıya düşmanlık yapacaksanız evi kiraya vermeyeceksiniz. ( Ya damat karaktersiz çıkarsa diye Kızının turşusunu kuranlar gibi.)

Burada kıçınızı da yırtsanız , kanunlara uyacaksınız. Yok uymam , ben efelikle işimi hallederim diyorsanız da iki ucu boklu değnekle gezersiniz.

Şu formda en sonunda beni de çileden çıkarttınız ya helal olsun. yahu sanki meydan savaşına gidiyoruz. Alt tarafı yapılan bir sözleşmede uyuşmazlık çıkıyor ve mahkemeler bu işler için kurulmuş.

5. neyse , konu ev sahibi kiracı polemiğine dönmeden konuyla alakalı sormak istiyorum .2023 yılında seçimden önce kredi ile oturmalık ev alınır mı ? hükümet değişir,küresel piyasa ile iyi geçinen biri gelirse ev fiyatları bundan nasıl etkilenir ?

Bu arada istisna yok mu var, Maaşımız az diye yırtınan kesimden 2 doktor geldi 4-5 bin TL lik yerde 8 bin TL ye evi tuttu
    Yine doktor kesimi 2 milyonluk yerden 3.1 milyona ev aldı

Tabi her evini kiraya verene veya satana karı koca doktor bulunurmu çok zor, şu an ilan sitesinde satılık 600 bin daire var, 91 bin de kiralık, bulursanız ev arayan 700 bin zengin satarsınız

Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    neyse , konu ev sahibi kiracı polemiğine dönmeden konuyla alakalı sormak istiyorum .2023 yılında seçimden önce kredi ile oturmalık ev alınır mı ? hükümet değişir,küresel piyasa ile iyi geçinen biri gelirse ev fiyatları bundan nasıl etkilenir ?
    --hükümet değişse de değişmese de faizler ciddi yükselmek zorunda... ev fiyatları çok uzak olmayan bir zamanda tepetaklak gidebilir...

--ben o nedenle 3 evimden birini sattım, diğer ikisi de satılık..

8.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --hükümet değişse de değişmese de faizler ciddi yükselmek zorunda... ev fiyatları çok uzak olmayan bir zamanda tepetaklak gidebilir...

--ben o nedenle 3 evimden birini sattım, diğer ikisi de satılık..
    o zamanda şu sıkıntı olmaz mı ,şimdi iyi kötü kredi ile 1 milyonluk veya 800 binlik ev alınabilir (%50 kredi çekerek ) ama faizler roket olursa ev 500 bine bile düşse elindeki nakit parayı kullanmak zorunda kalıyorsun.

Sayfa 619/1255 İlkİlk ... 1195195696096176186196206216296697191119 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •