Şu düğün dernek işleri bana şu tarihi olayı anımsattı,
``Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler`` , 1789 yılıydı ve Fransız Devrimi tüm hızıyla cereyan etmekteydi. Paristeki yoksullar ayaklandılar çünkü yiyecek ekmekleri yoktu. Bu sırada Kraliçe Marie Antoinette ``ekmek bulamayanlar pasta yesin`` şeklindeki ahmakça öneriyi ortaya attı.
Dolar çıkmış 7 lere zam furyası almış başını gidiyor bu ortamda böyle düğün dernek, sonra tasarrufunu korumak amacıyla üstelik onlarınki gibi HARAM olmayan parasıyla Dolar alan gariban bizler `vatan haini ` öylemi ! Bir daha buraya gelip bunu diyenin taa ! amk haberi olsun.
abi hic sorma
o tehlikeden son anda kurtuldum. Verilmis sadakam varmis. Yurtdisinda yasayinca psikolojik olarak hep TR de bir evim olsun istiyorsun
bir de kadinlarin ozelliklede annelerin ev ama konusunda tabulari var. Yillarca annemin ev al ev al herkesin evi var senin yok demesini hatirliyorum ama hic almadim. Butun param SP500 index fonunda baya iyi kazandirdi
Ama miras kalan gayrimenkuller kira gelirleri su anda bes para etmez durumda. Satamadim cunku zamanim olmadi. Elimde patladi butun o arsalar falan
Bankacılık endeksi, yabancı çatur çutur satıyor. Bu bir gösterge olamaz diyebilirsiniz onun için son altı ayda başıma geleni anlatayım.
Elimde TSKB vardı, nisan mayıs gibi yabancılar sürekli satıyorlardı habire, yahu diyorum tskb bireysele kredi vermiyor, batık kredi oranı %0,2 yani binde iki. Kredi verdikleri sağlam sanayi, enerji ya da büyük şirketler. Ama durmadı daha da düşünce zararına stop yapıp hisseyi sattım.
Sonra 6 aylık bilanço bir geldi batık oranı %1.9'a çıkmış. yani neredeyse 10 katına çıkmış. 6 aylıkta daha piyasalara kur şoku falan yansımamıştı, şimdi bu oran nerelere gidecek.. Bunu yabancı nasıl bildi de o zaman alıcı buldukça fiyata bakmadan sattı... Kur o zaman sakindi.
İşC geri alım açıkladı ama ne kadar alırsa o kadar satıyor yabancı. Ya bu satanların öngörüleri yanlış çıkacak ya da tskb'de olduğu gibi 9 aylıkta ve yıl sonunda aktif kalitesi sert düşecek.
Bloomberg neredeyse sıfır muhalif çıkartıyor ekranlara
Sadi Hoca dışında muhalif kalmadı...
Alayı Reisin adamı...
Ama bunlar farklı görüşlere gözlerini/kulaklarını kapadıkça "Dolar da Yükseliş Kaçınılmaz"
Yandaşlarla bu iş çözülseydi 16-17 yıldır çözerlerdi zaten...
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Yer İmleri