Sayfa 621/1024 İlkİlk ... 121521571611619620621622623631671721 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 4,961 - 4,968 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Sayın Turnike,

XBANK:%-2,8 nedir? Açıklar mısınız?
    banka endeksi
    bir halt olacağı yok.

Şu düğün dernek işleri bana şu tarihi olayı anımsattı,
    ``Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler`` , 1789 yılıydı ve Fransız Devrimi tüm hızıyla cereyan etmekteydi. Paristeki yoksullar ayaklandılar çünkü yiyecek ekmekleri yoktu. Bu sırada Kraliçe Marie Antoinette ``ekmek bulamayanlar pasta yesin`` şeklindeki ahmakça öneriyi ortaya attı.

Dolar çıkmış 7 lere zam furyası almış başını gidiyor bu ortamda böyle düğün dernek, sonra tasarrufunu korumak amacıyla üstelik onlarınki gibi HARAM olmayan parasıyla Dolar alan gariban bizler `vatan haini ` öylemi ! Bir daha buraya gelip bunu diyenin taa ! amk haberi olsun.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ne yazık ki yurt dışında yaşayanlar bu hataya çoklukla düşüyor. Samimi arkadaşım İngilterede yaşıyor, hiç unutmam 2.80 lerden 120 bin Pound bozdurup Ümraniye taraflarında projeden bir siteye bodoslama dalmıştı. ( daha doğrusu dalmış benim çok sonra haberim oldu ) O daireden en son 2 bin Tl kira alıyordu kiracısı geçen sene çıktı, 3 ay bekledikten sonra 1800 den kiraya verdi. Kız kafayı duvarlara vuruyor, aynı dünem Oxford`dan bir o kadar daha kredi çekip bir ev alsam hem şimdiye kadar kirası ile kredi taksitlerimi öder hemde satmak istesem ` de 400 bin Pound `a elimi öpene satardım diyor. Ümraniyedeki betonu geçen sene 500 bine Tl ye satışa çıkarmış soran dahi çıkmamış. Betona dalarken bana hiç danışmadı, danışsa benim lafımla almaktan vaz geçermiydi bilemem, Türkiyede yaşayan kız kardeşinin gazına gelmiş, üstelik kız işletme fakültesinden aynı sınıftan arkadaşım , neler neler okudu bu konularda ama işte Türk mentalitesi , bu mayadan başka yoğurt olmuyor.
    abi hic sorma

o tehlikeden son anda kurtuldum. Verilmis sadakam varmis. Yurtdisinda yasayinca psikolojik olarak hep TR de bir evim olsun istiyorsun

bir de kadinlarin ozelliklede annelerin ev ama konusunda tabulari var. Yillarca annemin ev al ev al herkesin evi var senin yok demesini hatirliyorum ama hic almadim. Butun param SP500 index fonunda baya iyi kazandirdi

Ama miras kalan gayrimenkuller kira gelirleri su anda bes para etmez durumda. Satamadim cunku zamanim olmadi. Elimde patladi butun o arsalar falan

4.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Sayın Turnike,

XBANK:%-2,8 nedir? Açıklar mısınız?
    Bankacılık endeksi, yabancı çatur çutur satıyor. Bu bir gösterge olamaz diyebilirsiniz onun için son altı ayda başıma geleni anlatayım.

Elimde TSKB vardı, nisan mayıs gibi yabancılar sürekli satıyorlardı habire, yahu diyorum tskb bireysele kredi vermiyor, batık kredi oranı %0,2 yani binde iki. Kredi verdikleri sağlam sanayi, enerji ya da büyük şirketler. Ama durmadı daha da düşünce zararına stop yapıp hisseyi sattım.

Sonra 6 aylık bilanço bir geldi batık oranı %1.9'a çıkmış. yani neredeyse 10 katına çıkmış. 6 aylıkta daha piyasalara kur şoku falan yansımamıştı, şimdi bu oran nerelere gidecek.. Bunu yabancı nasıl bildi de o zaman alıcı buldukça fiyata bakmadan sattı... Kur o zaman sakindi.

İşC geri alım açıkladı ama ne kadar alırsa o kadar satıyor yabancı. Ya bu satanların öngörüleri yanlış çıkacak ya da tskb'de olduğu gibi 9 aylıkta ve yıl sonunda aktif kalitesi sert düşecek.

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Nerdeyse bütün donanma da deniz tarafındaydı ! Helikopterler falan filan ...
    koyun tv'ler düğünü canlı yayınlasa koyunlar.. "gördün mü kılışdar.. al sana büyük türkiye" demezse ben de neyim.

6. Bloomberg neredeyse sıfır muhalif çıkartıyor ekranlara
    Sadi Hoca dışında muhalif kalmadı...
    Alayı Reisin adamı...

Ama bunlar farklı görüşlere gözlerini/kulaklarını kapadıkça "Dolar da Yükseliş Kaçınılmaz"
    Yandaşlarla bu iş çözülseydi 16-17 yıldır çözerlerdi zaten...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Grafiğe göre Bist dolar ve euro'yu 2ye katlamış, grafik doğru mu ki
     Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Sn.Altınorta teşekkürler,gençler uzun vade yatırım neymiş görsünler istedim.

YTD
    Altın konusuna uzun vadede bende katılırım ama belirtmeliyim ki Mahfi hocanın baz aldığı tarih 2002 oldukça yanıltıcı..tıpkı TL mevduatcılar ile dolarcıların getiri hesaplarken başlangıç tarihi konusunda anlaşamamaları gibi..

Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Bankacılık endeksi, yabancı çatur çutur satıyor. Bu bir gösterge olamaz diyebilirsiniz onun için son altı ayda başıma geleni anlatayım.

Elimde TSKB vardı, yabancılar sürekli satıyorlardı habire, yahu diyorum tskb bireysele kredi vermiyor, batık kredi oranı %0,2 yani binde iki. Kredi verdikleri sağlam sanayi, enerji ya da büyük şirketler. Ama durmadı daha da düşünce zararına stop yapıp hisseyi sattım.

Sonra 6 aylık bilanço bir geldi batık oranı %1.9'a çıkmış. yani neredeyse 10 katına çıkmış. Daha piyasalara kur şoku falan yansımadı bu oran nerelere gidecek.. Bunu yabancı nasıl bildi de sattı. Kur o zaman sakindi.

İşC geri alım açıkladı ama ne kadar alırsa o kadar satıyor yabancı. Ya bu satanların öngörüleri yanlış çıkacak ya da tskb'de olduğu gibi 9 aylıkta ve yıl sonunda aktif kalitesi sert düşecek.
    Yabancının elindeki done gariban küçük yatırımcının af buyrun şeyiyle karşılaştırılamaz. Bizim borsacıyım diye geçinen gariban küçükler sadece hayal kurar, deve kuşu gibi gerçeklerle yüzleşmekten hep kaçınır.

Sayfa 621/1024 İlkİlk ... 121521571611619620621622623631671721 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •