bendeki fonlar bunlar alım mıktarıma göre yükselten düşüğe
gpg değişken
aes petrol
krf doviz
ykt altın
bendeki fonlar bunlar alım mıktarıma göre yükselten düşüğe
gpg değişken
aes petrol
krf doviz
ykt altın
Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir
Böyle birşey var diye biliyorum
Galiba şurası: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35650
arkadaşlar, tcd'nin son halini inceleyeniniz oldu mu? önceki ay ile kıyaslarsak neler değişmiş bilgi sahibi olan var mı?
Hafta sonum EID portföyündeki geçen ay ile bu ay arasındaki değişiklikleri incelemekle geçti. Ve gördüm ki ellerinde olmayan hisselerle de ay içerisinde al & sat yapmışlar. Ki bu fon portföy dağılım raporunda yaptığı tüm işlemleri lot lot yayımlayan bir fon, işin içinden çıkamadım resmen. Onlarca işlem var. Bu türden bir istatistik tutmaktan vazgeçtim.![]()
Bana kalırsa hisse yoğun fonların performansını değerlendirmek için yapılması gereken şey endeksin düşüş ve yükseliş gösterdiği periyotlarda nasıl bir getiri sağladıklarının analizini yapmak ve ona göre bir karar vermek. Ancak burada da şöyle bir sıkıntı var; mesela Mayıs ayından bugüne yaşanan yükselişte en büyük pay bankaların. Zaten bankacılık endeksi ile XU100 arasındaki farktan da anlaşılıyor bu durum. Fon işi daha mı zor nedir ?Portföyü profesyonellere emanet edelim diyoruz ama adamların profesyonelliğinin analizini yapmak hisse analizi yapmaktan daha zor sanki.
![]()
Yer İmleri