Sayfa 624/1000 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 4,985 - 4,992 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    arkadaşlar, tcd'nin son halini inceleyeniniz oldu mu? önceki ay ile kıyaslarsak neler değişmiş bilgi sahibi olan var mı?
    Çok bakmadım ama kağıtlar aynı gibi yine.
    Ayrıca diğer forumdaki fon konusuna da yazmak isteyenler
    https://forum.donanimhaber.com/yatir...ari--140168737
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

2. Son fon dağılımım. Daha önceki dağılımlara tüm portföy dahil olduğu için oranlar biraz yükselmiş gözüküyor

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Son fon dağılımım. Daha önceki dağılımlara tüm portföy dahil olduğu için oranlar biraz yükselmiş gözüküyor

Ist cok zayif gitmiyor mu ?
    Yfv bile daha mantıklı gibi

4.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Son fon dağılımım. Daha önceki dağılımlara tüm portföy dahil olduğu için oranlar biraz yükselmiş gözüküyor

OBP nin GPG ye göre ağırlığının az olmasının özel bir sebebi var mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    Ist cok zayif gitmiyor mu ?
    Yfv bile daha mantıklı gibi
    IST 2 aydan fazladır bulunuyor elimde. Sabit getirili olması açısından fon alımlarımı zamana yaydığım için hala yüksek miktarda bulunuyor elimde. Tamamen şekillendirdiğimde %20'lere düşecek büyük bir ihtimalle portföydeki ağırlığı eğer T+0 daha iyi getiren T+0 Fon bulmazsam.

6.  Alıntı Originally Posted by Cannnnn Yazıyı Oku
    OBP nin GPG ye göre ağırlığının az olmasının özel bir sebebi var mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    GPG'yi Ağustos ayında, OBP'yi de 2 hafta önce ekledim portföye o yüzden miktarı az. Eklediğim zamandan bu yana performans beni tatmin etmediği için ekleme yapmayı düşünmüyorum. Geçen hafta GMA ekledim portföye %15-20 gibi oranlara arttırmayı düşünüyorum ağırlığını.

7.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    arkadaşlar, tcd'nin son halini inceleyeniniz oldu mu? önceki ay ile kıyaslarsak neler değişmiş bilgi sahibi olan var mı?
    Opsiyonlara bir ekleme daha olmuş. Brexitten bir kazanç elde ederiz diye düşünüyorlar herhalde. GBP/USD opsiyon eklemişler. Hem put hem call açmışlar primleri mi farklı acaba ? Opsiyon yapanlar yorumlar. Petrolde de böyle opsiyonları var çünkü.

8.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    O zaman beğendiğimiz fonu alıyoruz. Hisse yoğun fonlarda endeks fonu değilse uzun dönemli performansa ve son dağılım raporunu inceleyip beğeniyorsak alıyoruz diyelim mi üstadım ?
    Sonuçta hepimiz "beğendiğimiz" hisselerden "beğenmediğimiz" sonuçlar alan yatırımcılarız. Bu da demek oluyor ki bizim "beğenme" nöronlarımızda bir sıkıntı var. Yoksa fon piyasasında ne işimiz var, öyle değil mi ? Açık söylemek gerekirse ben bu türden sübjektif değil daha bilimsel bir mekanizma arayışı içerisindeyim. Mesela fonların belirli dönemler için (haftalık en mantıklısı gibi duruyor) Bağıl Değişim Katsayılarını hesaplayıp duygularıma ket vurarak (bunu nasıl yapacaksam) al dediğini almak sat dediğini satmak gibi bir şey. Bir çeşit algoritma. Matriks vb platformlarda gerek endeks gerekse de hisse bazında bazı çalışmalarım vardı ancak fon verileri henüz bu platformlara dahil edilmediği için işimiz hakikaten zor. Excel tabanlı bir şeyler yapmaya değer mi ondan da emin değilim.

Gayet tabiki böyle bir algoritma için en önemli engel valör süreleri. Aracı kurumlardan işlem yaparak hisselerden gelen kredi limitlerini nakit olarak kullananlar açısından durum biraz daha iyi ancak bankalardan işlem yapanlara pek gelmez bu yöntem. Ve bendeniz fon işlemlerimi banka üzerinden yapmaktayım. Gel çık işin içinden.

Sayfa 624/1000 İlkİlk ... 124524574614622623624625626634674724 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •