Artan

15,86 9.99 18:10
136,50 9.99 18:10
13,56 9.98 18:10
29,38 9.96 18:10
55,75 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

113,50 -9.99 18:10
36,06 -9.99 18:10
186,80 -9.98 18:10
253,50 -9.95 18:10
580,00 -9.66 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

11.548.192.361,10 18:10
11.434.325.772,56 18:10
10.432.490.576,58 18:10
8.841.301.680,52 18:10
6.814.036.599,75 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 632/936 ÝlkÝlk ... 132532582622630631632633634642682732 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 5,049 - 5,056 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz IV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz IV

Alýntý Originally Posted by discretus Yazýyý Oku
    tamamen katýlýyorum.. basýnda/medyada bazý çevreler hukumetin bu vergiyi icat etmesini makul karþýlamýþ gözüküyor "daha once akýllarý neredeymiþ" gibi arguman üretiyorlar..bu mantýk a.k.p. partisinin yýllardýr neden iktidarda kalabildiðini de gösteriyor. oysa sorulmasý gereken soru "neden hiç vergi vermeyenlerin peþinden gitmiyorsunuz?" olmalý..

bir kere benim anladýðým.. zaten bir emlak vergisi var.. bunun üzerine %1 ek vergi geliyor...mesela 5 milyon deðeri olan bir ev zengin olmayan birisine (mesela miras kalmýþ, eski zenginlerin belki torunu) ait olabilir.. zaten verdiði emlak vergisine ek olarak yýlda 50 bin tl daha verecek.. bu skandaldýr..
    Bizim arkadaþýn hanýmýnýn dededen kalma Boðaz’da yalýsý var orada oturuyorlar .

Tüm gelirlerini verseler yine de borçlu çýkarlar ikiside emekli olmasýna raðmen geçinmek için çalýþýyorlar .

Evin deðeri 50 milyon ise 500 bin vergi mi verecekler þimdi bu arkadaþ

Uzun vade yatýrým tek eþlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arý gibidir

Alýntý Originally Posted by Pscyokinesis Yazýyý Oku
    Bizim arkadaþýn hanýmýnýn dededen kalma Boðazâ€℠¢da yalýsý var orada oturuyorlar .

Tüm gelirlerini verseler yine de borçlu çýkarlar ikiside emekli olmasýna raðmen geçinmek için çalýþýyorlar .

Evin deðeri 50 milyon ise 500 bin vergi mi verecekler þimdi bu arkadaþ

Uzun vade yatýrým tek eþlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arý gibidir
    Avrupa ülkelerinde 300-400 k Euro evlerin yýllýk vergileri konumuna göre %1'e yaklaþýr hatta geçebilir.

1m Euro üzeri evlerde ise yýllýk vergisi %1.5-2 aralýðýnda olanlar vardýr.

Daha yüksek deðerdekilerde ise %2 ve üstü dahi þaþýrtýcý deðil.

O nedenle Avrupa ülkelerinde emlak bir yatýrým aracý olmaktan çýkmýþ sosyal bir araç haline gelmiþ.

Türkiye'nin de benzer bir yola girmesi olumlu.

Bundan sonraki muhtemel adým ise sahip olunan ev sayýsýna göre vergi oranýnýn kademeli olarak artmasý þeklinde olabilir. Zira bazý geliþmiþ ülkeler gayrimenkulu tabana yaymak ve yatýrým aracý olmaktan çýkartmak için bu kademeli vergiyi uyguluyorlar.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ahmetg Guest
    boþ boþ konuþma.. ayda 80 veya 100.. bunun %45 i ni neden vergi versin adam..it gibi çalýþacak ve sonra her ay 40-50 bin tl vergi verecek.. ?onun yerine kamu tasarruf yapsýn.. ayrýca seni ilgilendirmeyen konulara neden bulaþýyorsun.. eðer vergiler normal diyorsan bunu alýntý yapmadan kendi fikrin üzerinden tartýþ..olaylardan haberin yok.. burada manasýz þeyler yazmakta üstüne yok..evet fazla vergi istemiyoruz..
    Manasiz yazan sensin

Ayda 80 bin tl kazanan adamdan bahsediyoruz

Ayda 80 bin tl amerikada bile cok cok iyi para

Bogazina kadar borclu ulkede kimden vergi toplanacakti? Sokaktaki dilencidenmi?

Ben senin mantigini anlamadim. Jet sosyeteyi savunuyorsun

Alýntý Originally Posted by Ahmetg Yazýyý Oku
    Manasiz yazan sensin

Ayda 80 bin tl kazanan adamdan bahsediyoruz

Ayda 80 bin tl amerikada bile cok cok iyi para

Bogazina kadar borclu ulkede kimden vergi toplanacakti? Sokaktaki dilencidenmi?

Ben senin mantigini anlamadim. Jet sosyeteyi savunuyorsun
    benim mantýðýmý anlayamazsýn çünkü trolsun.. iþine git.. 100 bin tl ayda kazanacam ve bunun 40-50 bin tl sini devlet alacak.. benim elime 50 bin tl para kalacak.. kimse çalýþmaz.. komunist sistem mi burasý..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

ülke boðazýna kadar borçlu.. ama ben deðilim.. beni ilgilendirmiyor.. haaa.. ben yine vergi koyacam dersen millet bu parayý vermemek için elinden geleni yapar.. varlýklarýnýn komposizyonunu deðiþtirir.. hatta çok zenginler arasýnda paralarýný yurtdýþýna taþýyan bile vardýr.. basýnda çýkýyor haberleri..

baþkalarýnýn borcunun bizim üzerimize kalmasýný bile normalleþtiren tipler burada gelip manasýz laflarla ortamý germeye çalýþýyorlar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Mar 2017
    Ýkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
    benim mantýðýmý anlayamazsýn çünkü trolsun.. iþine git.. 100 bin tl ayda kazanacam ve bunun 40-50 bin tl sini devlet alacak.. benim elime 50 bin tl para kalacak.. kimse çalýþmaz.. komunist sistem mi burasý..
    Bizim burada da buna yakýn aslýnda ama arada devletin sana sunduklarý bakýmýndan daðlar var.
    0-40 bin euro arasý %20 (evliysen 0-44bin)
    40 bin euro üstü %40
    beyan etmiyorsan hesaba girenden çýkandan 55%

Bu yüzden beyaz yakalý ve maaþlýysan þirket kuruyorsun. Çalýþtýðýn iþyeriyle þahýs olarak deðil þirket olarak hizmet alýmý sözleþmesi yapýyorsun. 12.5% Kurumlar vergisi ödüyorsun. Ha devlette bunu bazý noktalarda teþvik ediyor asla vergi kaçýrma deðil.
    Þimdi günde 1000 euro alsan 40.gün %40'lýk dilime giriyorsun zaten. Mecburen her iþini þirket üzerinden hallediyorsun. Aslýnda þu açýdan güzel vergi bilincin oluyor, her masrafýn kayýt altýnda ve takibi kolay oluyor.

Türkiyede de böyle yapýn kurun bir ltd kendinizi müdür yapýp iþyerine hizmet faturasý kesin. Gelsin kurumlar vergisi
    Ytd

Alýntý Originally Posted by doctor Yazýyý Oku
    Bizim burada da buna yakýn aslýnda ama arada devletin sana sunduklarý bakýmýndan daðlar var.
    0-40 bin euro arasý %20 (evliysen 0-44bin)
    40 bin euro üstü %40
    beyan etmiyorsan hesaba girenden çýkandan 55%

Bu yüzden beyaz yakalý ve maaþlýysan þirket kuruyorsun. Çalýþtýðýn iþyeriyle þahýs olarak deðil þirket olarak hizmet alýmý sözleþmesi yapýyorsun. 12.5% Kurumlar vergisi ödüyorsun. Ha devlette bunu bazý noktalarda teþvik ediyor asla vergi kaçýrma deðil.
    Þimdi günde 1000 euro alsan 40.gün %40'lýk dilime giriyorsun zaten. Mecburen her iþini þirket üzerinden hallediyorsun. Aslýnda þu açýdan güzel vergi bilincin oluyor, her masrafýn kayýt altýnda ve takibi kolay oluyor.

Türkiyede de böyle yapýn kurun bir ltd kendinizi müdür yapýp iþyerine hizmet faturasý kesin. Gelsin kurumlar vergisi
    hangi ülke bilmiyorum yaþadýðýnýz yer..

ancak prensip olarak %30-35 üzeri resmen zulüm sýnýfýna girer vergide.. ahlaken de yanlýþ.. eðer böyle kararlar alýnýrsa insanlar çalýþmaz.. böylece fakir olanlar aslýnda daha çok zarar görür.. toplumda ilerleme olmaz.. ya da ilerlemeyi saðlayacak insanlar bu kadar yuksek vergilerin olmadýðý yerlere gitmenin yollarýný arar..

diðer yandan.. yaþadýðýnýz yerde ÖTV var mý? KDV ne kadar ? bu oranlar ülkemizde harcanabilir gelirimizi sýfýra yakýnsatan vergiler, gelir vergisine ek olarak.. dolayýsýyla dunya ile karþýlaþtýrýlmaz TR deki durum.. dipteyiz..

Duhul
    Mar 2017
    Ýkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
    hangi ülke bilmiyorum yaþadýðýnýz yer..

ancak prensip olarak %30-35 üzeri resmen zulüm sýnýfýna girer vergide.. ahlaken de yanlýþ.. eðer böyle kararlar alýnýrsa insanlar çalýþmaz.. böylece fakir olanlar aslýnda daha çok zarar görür.. toplumda ilerleme olmaz.. ya da ilerlemeyi saðlayacak insanlar bu kadar yuksek vergilerin olmadýðý yerlere gitmenin yollarýný arar..

diðer yandan.. yaþadýðýnýz yerde ÖTV var mý? KDV ne kadar ? bu oranlar ülkemizde harcanabilir gelirimizi sýfýra yakýnsatan vergiler, gelir vergisine ek olarak.. dolayýsýyla dunya ile karþýlaþtýrýlmaz TR deki durum.. dipteyiz..
    Ben zaten en baþta kýyaslanamaz diye belirttim sonuçta bir tarafta devleti besleyen bir halk var diðer tarafta halký besleyen bir devlet veya devletler. Ötv kdv tabii kýyaslarsan yok sayýlýr. Özellikle gýda ucuz, alým gücü zaten hayli yüksek. Bahse konu ülke irlanda ve ingiltere, zaten çoðu commonwealth ülkesinde sistem benzer. Avustralyada ve yeni zelanda da aynýmsý denilebilir. Ayrýca dediðim gibi þahýslar özelinde bakarsak bazý vergiden kaçýnma yollarýda teþvik ediliyor(vergi kaçýrmak deðil). Yani bunu bana vergi dairesi eþiti bir kurumda müdür sýnýfýnda birisi tavsiye etmiþti. Siz bu kadar vergi ödemeyin þöyle þöyle yapýn diyerekten
    Hatta 2-3 haftalýk emergency tax(51%) kesildiðini görüp iadesi için adýma baþvuru yapmýþtý.

Bizde gelir vergisinden ziyade dolaylý vergiler ve saçma uygulamalar zulüm bence. Mesela yurtdýþý alýþveriþ, yurtdýþý telefon imei uygulamalarý gibi yakýnda adým atma vergisi dahi alýnacaðý izlenimini uyandýran uygulamalarýn çoðalmasý insanlarý çýldýrtýyor.
    Ytd

Sayfa 632/936 ÝlkÝlk ... 132532582622630631632633634642682732 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •