Sayfa 633/1000 İlkİlk ... 133533583623631632633634635643683733 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,057 - 5,064 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz - I

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Kesinlikle öyle bundan 50 yıl önce 1 adet transistörü üretmek 100.000 dolara mal oluyordu. Şimdi ise 20 milyar transistöre sahip olan bir mikroçipin üretim maliyeti 50-100 USD civarında.

Ben sadece işlemin teknolojik olarak mümkün olduğunu söylemeye çalıştım. Ama insanlığın bu teknolojik seviyeye ne zaman ulaşacağını kimse bilemez. Belki de hiç ulaşamayabilir.
    Teknolojide bileşik faiz getirisi gibi ilerlediği için kısa sürede ulaşırız o noktalara

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

2.  Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    Pazar gaplı açar, ppk sabit bırakırsa faizleri ateşi çıkar doların
    Gitti 2+ milyar dolar. Tabi 14 milyar dolarlik is payi da. Ama ben son ana kadar S400 den bir donus bekliyorum yine de.

3. Gefurun boyuk sirketleri olmadan o gazi oradan kimse alamaz. Ne teknoloji ne o teknik bilgi bu civarda yok. Yahu hadi var olsun da herifcioglu izin vermeden satamiyonki zaten. Bak İrana kepaze oldu yakinda yalvarmaya baslar. İki gemi alip arama yapmakla olsaydi o isler.

4.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Gitti 2+ milyar dolar. Tabi 14 milyar dolarlik is payi da. Ama ben son ana kadar S400 den bir donus bekliyorum yine de.
    İşin bir de iyi yanı var, Türkiye 120 adet uçak için 20 yıl içinde konsorsiyuma kabaca 120 milyar dolar para ödeyecek(ti).

Bana kalırsa ne S400 ne F35 yapabiliyorsa kendi yapsın, koruyabiliyorsa kendi kendini korusun, (kibarca) elin eşeğiyle pazara gidilmez derler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ben kalaydan 3 proton çıkartmak peşindeyim, başarınca haber edecem.
    Kalaydan 3 proton çıkarırsanız bilin ki elinizde gümüş var altın istiyorsanız 29 proton ilave etmeniz gerekiyor

Yatırım Tavsiyesi Değildir

6.  Alıntı Originally Posted by HAMZA SÜTBIYIK Yazıyı Oku
    olay aslında son derece basit ... nasıl ki midyenin içine plastik küre koyuyorsun , o midye etrafını çevirip inci yapıyor zamanla di mi .... yapılacak olan şu altınla ilgili , bu altının gen haritasını çıkartacaksın arkadaş bırak element numarasını falan ... sen altının gen haritasını çıkarabiliyon mu ? gen haritasını çıkarttıktan sonra ne yapacan ? çok basit bu gen haritasındaki bilgileri midyeye aktaracaksın , sonra midyenin içine plastik topu koy , bırak sana onu altınla çevirsin... yani midye aslında burada ne yapıyor , bir yabancı madde var onun etrafını sararak veriyor tepkisini ... şimdi sen altın top koyarsan olmaz , pialstik top koyacan ki midye onu yabancı cisim olarak algılayıp etrafını altınla sarsın ... kapiş ?
    Şimdilik patatesleri soğuktan koruyoruz,kim bilir bilmediğimiz neler deniyorlar.Genetikte yükseliş kaçınılmaz

Homo Sapiens -Yuval Noah Harari
    Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu

7.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Teknolojide bileşik faiz getirisi gibi ilerlediği için kısa sürede ulaşırız o noktalara

Evet son 50 yıllık gelişmeye muadil gelişmeler son 5 senede gerçekleşmiş.
    Teknoloji parabolik atılımlar yapıyor.
    Ama yine de çok ileri boyuttaki teknolojilere ulaşmak şu an için süre ve içerik olarak çok öngörülebilir değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    cılkını bilmem de uğur dündar moderatörlüğü şark kurnazlığıydı bence.
    Bence böyle bir program bu kadar uzatıldıktan sonra imamoğluna zarar verir.

Sayfa 633/1000 İlkİlk ... 133533583623631632633634635643683733 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •