Originally Posted by
Delta Heavy
Üstadlar çok beginner bir soru soracağım.
Temettü vermeyen bir hisse tam olarak ne işe yarar? 1 adet hissesine sahip olduğum X şirketinin hissesi talebe, çok iyi karlılığa vs yükseldi diyelim ve hiç temettü vermiyor. İnsanlar neden bu temettü vermeyen X şirketine (yani para kazandırmayan bir dükkana ortak olmak için) alım yaparak piyasa değerini yukarı çekiyorlar?
ben X şirketinin 1/ödenmiş sermaye oranında sahibi olarak tam olarak neye ortak olmuş oluyorum eğer şirketim bana nakit sağlamıyorsa?
Umarım kafamı karıştıran noktayı anlatabilmişimdir.
Esasinda soru beginner sorusu filan degil, uzerinde surekli tartisilan bir konu.
Ben de esasinda temettu icin ortaklik yaparim ama sirket bana derse, ben daha karli calisacagim, yeni yatirim yapip buyuyecegim bu nedenle bana belli bir sure musaade edin, temettu vermemeyim derse konuyu ciddi sekilde arastiririm. Aklima yatarsa beklerim yatmazsa temettu vermeyen sirketi satar vereni alirim.
Gecmiste yuksek temettu veriyor/verecek diye bir kac cimento sirketi almistim, bir de Isyat yuksek temettu veriyor diye girmistim, ama sonra baktim fiyatlar hep yerinde sayiyor, hisseler artis yapmiyor, bana verdikleri temettuler hep ayni seviyelerde hatta dusuyorlar, hepsini bastim ciktim.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri