Sayfa 638/1002 İlkİlk ... 138538588628636637638639640648688738 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,097 - 5,104 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

Saygıdeğer foncular;
    Stopajı olmayan euro bazlı hazine döviz bazlı sukuku diye bir şey var mı?
    Vergi-beyanname-stopaj kapsamına girmeyen ve istediğim zaman rahatlıkla alıp istediğimde ragatlıkla satabileceğim faiz dışı yatırım aracı arayışındayım.
    Bilginiz dahilinde ise aydınlatabilir misiniz?

2. tuttuğumuz fonlar sorulmuş... ben de yazayım.
    1- NNF (çok memnunum ve uzun süre daha tutacağım)
    2- TCD ( eski performansına geri döndü, onu da satmayı düşünmüyorum)
    3- IPJ (1.5 yıldır enflasyonun çok gerisinde kaldı ama yine de tutacağım.ABD borsalarıyla beraber bunun da toparlayacağını sanıyorum.)
    4- IPV (doları yatırım aracı olarak görmediğim ve almadığım için bir miktar eurobond fonu tutuyorum. uzun vadeli tutacağım)
    5- TMG (FED yavaşlayınca sert şekilde yukarı gideceğini düşünüyorum. uzun süre tutacağım)
    6- YTD ( eski getirilerinden uzak, ama ABD borsaları düzelince bu da tekrar eskisi gibi olur diye düşünüyorum)
    7- YAK ( karma fon da olsun maksadıyla, riski biraz daha az olsun diye aldım ve bir süre daha tutucağım)
    herkese bol kazançlar...

3. Fon tercihlerimde

1-en etkili parametre stopaj muafiyetini olup olmaması;

2-yönetim ücreti

3-elbette önceki postta servetbeyin yazdığı gibi önceki dönem getirileri

4-Aldığı riskler,yatırım felsefesi,fonun içeriği

5-Fonun volatilesinin dolayısıyla riskinin göreceli düşüklüğü

6-Fonun çok büyük olmaması

4. Red face

Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    tuttuğumuz fonlar sorulmuş... ben de yazayım.
    1- NNF (çok memnunum ve uzun süre daha tutacağım)
    2- TCD ( eski performansına geri döndü, onu da satmayı düşünmüyorum)
    3- IPJ (1.5 yıldır enflasyonun çok gerisinde kaldı ama yine de tutacağım.ABD borsalarıyla beraber bunun da toparlayacağını sanıyorum.)
    4- IPV (doları yatırım aracı olarak görmediğim ve almadığım için bir miktar eurobond fonu tutuyorum. uzun vadeli tutacağım)
    5- TMG (FED yavaşlayınca sert şekilde yukarı gideceğini düşünüyorum. uzun süre tutacağım)
    6- YTD ( eski getirilerinden uzak, ama ABD borsaları düzelince bu da tekrar eskisi gibi olur diye düşünüyorum)
    7- YAK ( karma fon da olsun maksadıyla, riski biraz daha az olsun diye aldım ve bir süre daha tutucağım)
    herkese bol kazançlar...
    https://www.hisse.net/topluluk/newre...eply&p=6218853

Mesela benim bu fonlara bakış açım şöyle-kesin doğru değil, sadece benim bakış açım-

1-Aynen bende de var

2-1 yıldan fazla tutmak şartıyla mükemmel seçim

3-Aynen bende de var

4-IPJ/TMG/YTD yerine OFI var bende çünki stopaj yok ve yönetim ücreti düşük.Bunlar ve KUB vardı bende 3 ay önce OFI nın izahnamesini falan okuyunca değiştirmeye karar verdim.Şimdiye kadar çok isabetli bir karar olarak görünüyor.Muhtemelen uzun vadede 3 fonun ağırlıklı ortalamasından daha iyi getirecek OFI.Buna benzer MJB/YJK var.MJB de robot var,YJK de yönetim ücreti fazla.

5-YAK yerin de stopajı olmayan muadillerden OIR/HBN/IPG benzeri bir fon sepeti tercih ederdim.YAK ın yönetim ücreti de çok yüksek.

5.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    bence de güzel olur, sayfanın amacı da birbirimize faydamızın dokunması zaten,

mesela ben de şu anda %10 rpd, %8 njy, %6 kub, %5 kıs, %5 ysu, %3 nnf, %3hvs, %3 goh, %3 alc, %3 adp, %3 ıjt, %3 gzy, %3 gzl, %2 ojt, %2 afa var, kalanı da ppf ve çeşitli hisselerde.

Amacım yabancı borsa tarafını biraz daha arttırmak ama hangileri olacağını belirleyemedim, düşüşlerde de bist fonlarına ekleme yapmak veya beğendiğim bazı hisse fonları almak (mac, oph, gmr, mps) gibi, gerçi çeşit çok olunca takibi zor oluyor ama daha mı faydalı olur onu tam bilemedim.
    tecrübeme göre piyasadaki enstruman çeşitliliğini dikkate alırsak bence 10-15 arası fon taşımak normal. bunun altı bazı fırsatları kaçırmanıza, üstüyse dediğiniz gibi takibin zorlaşmasına neden oluyor.

6. Yatırım Fonları X

[QUOTE=byroltr;6218594]

YABANCI HİSSE FONU...Sadece OFI tutuyorum, yüklü olarak.Stopaj yok, yönetim ücreti düşük.İçinde enerji,sağlık,teknoloji,Çin ve Latin Amerika ETF leri var.Küçük küçük çok fon tutacağıma tek bunu tutuyorum.Performansı da çok iyi.

Bu fonun stopajsız olduğuna emin misiniz Sn byroltr?

Sent from my iPad using Tapatalk

St1 kendi sitesinde guncel fiyatini yazmis........

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Evet ayrica EKF PDD yi de onlar ile gorebiliyor dum ...
    Peki ST1 OPI ve diger hisse fonlari ziraat ten alip orda gormek olasi mi olursa fonlari oraya bile tasirim yuzde 35i kapsin ziraat
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    Mükremin Portföyün gümüş ve fon sepeti fonlarının olası para iadesi için başvuran oldu mu ? o konuyu atlamayın.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Sayfa 638/1002 İlkİlk ... 138538588628636637638639640648688738 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •