Sayfa 645/896 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon
Arama sonucu : 7167 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1.  Alıntı Originally Posted by Subutay Yazıyı Oku
    Devlet Baba desteği var. Hayali işler yapması sıfır ihtimal. Genel kurula gidip görenler de var her sene. Ptanın açılması gecikti, açılana kadar da sıkıntı var sadece.
    Burda bile bir tuhaflık var.
    Gecikme varsa çıkar sebebi ile birlikte gecikme var denir. Yatırımın geldiği seviye hakkında bilgi verilir vs. Bu tür bir açıklama yapma tenezzülünde bile bulunmuyolar.

Kaldı ki mühendislik işleri teknik işlerdir. Ne zaman başlayacağı ne zaman biteceği net bellidir. Gecikme olursa da bu gecikme sebebine bağlı olarak yine gün seviyesinde gecikme tarihi hassas olarak verilebilir. Yıl sonu, ilk çeyrek gibi muallak tarihler vermek mühendislik işlerinde olmaz.

PTA tesisi de bir mühendislik işi olduğuna göre ve bu çerçevede bir açıklama yapılmıyorsa... kıllanmak için yeterli gerekçe vardır diye düşünüyorum..

Devlet detseğine gelince. Zaten Devlet detseği olmasa, sürekli zarar açıklayan (muhtemelen belki de batma noktasına gelmiş), gözlatı pazarında işlem gören bir şirket ile karşı karşıya olurduk şu an herhalde. Ayrıca ülke olarak geçmişten bugüne nice Devlet destekli batık projelerimiz olduğu da ortada..
    Son düzenleme : kardamadam06; 04-08-2023 saat: 11:29.

2.  Alıntı Originally Posted by kardamadam06 Yazıyı Oku
    Gecikme varsa çıkar sebebi ile birlikte gecikme var denir. Yatırımın geldiği seviye hakkında bilgi verilir vs. Bu tür bir açıklama yapma tenezzülünde bile bulunmuyolar.

Kaldı ki mühendislik işleri teknik işlerdir. Ne zaman başlayacağı ne zaman biteceği net bellidir. Gecikme olursa da bu gecikme sebebine bağlı olarak yine gün seviyesinde gecikme tarihi hassas olarak verilebilir. Yıl sonu, ilk çeyrek gibi muallak tarihler vermek mühendislik işlerinde olmaz.

PTA tesisi de bir mühendislik işi olduğuna göre ve bu çerçevede bir açıklama yapılmıyorsa... kıllanmak için yeterli gerekçe vardır diye düşünüyorum..

Devlet detseğine gelince. Zaten Devlet detseği olmasa, sürekli zarar açıklayan (muhtemelen belki de batma noktasına gelmiş), gözlatı pazarında işlem gören bir şirket ile karşı karşıya olurduk şu an herhalde. Ayrıca ülke olarak geçmişten bugüne nice Devlet destekli batık projelerimiz olduğu da ortada..
    Yani kısacası bu kağıt yaramaz ve kazandıramaz diyorsunuz anladığımız kadarıyla.

SM-A605F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by 2763963 Yazıyı Oku
    Yani kısacası bu kağıt yaramaz ve kazandıramaz diyorsunuz anladığımız kadarıyla.

SM-A605F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Kağıdın geçmiş performansı ortada.. Kazandırmaz, kaybettirir diyemem. Ancak kazancının veya kaybının şirket performansı ile bir ilgisi yok gibi geliyor bana demek istediğim.

Patronun, hisse tepe noktada iken yaptığı açıklamayı hatırlarsanız, hisse tahtasını (şirket yatırımlarından ve piyasa kurallarından bağımsız olaarak) kendisinin yönettiğini anlayabilirsiniz. Hisse fiyatına kendi amaçları doğrultusunda yön veriyor. Para lazım olduğunda bir şekilde düşürüyor hisseyi, topluyor.. sonra yükseltiyor ve satıyor. Bu hareketler şirket performansı ile değil, patronun ihtiyaçları ile orantılı.

Piyasa kuralları ile hereket eden, kurumsal kimliğe sahip ve borsada işlem gören (çok ortaklı) hiç bir şirketin patronu, çıkıp kafasına estiği gibi bu şekilde bir açıklama yapamaz. Hadi yaptın, çıkıp bu konuda ciddi bir düzeltme bile yapmadı.

Yani kızacası SASA "vur-kaç"cı bir patronun kağıdı. Bu vurkaça ayak uyduran... para kazanır... neden kazanmasın ki..

4. adam emtiadanda gayrimenkulden de daha çok kazanacağız 3 sene içerisinde dedi rahat olsun herkes bence

5.  Alıntı Originally Posted by kardamadam06 Yazıyı Oku

Gecikme sebeplerinden biri depremle ilgili diye bir şeyler kalmıştı aklıma ama an itibariyle yatırımcı ilişkilerine e.posta olarak soralım bakalım pta ne oldu ve olacak diye...

6.  Alıntı Originally Posted by kardamadam06 Yazıyı Oku

Para lazım olduğunda bir şekilde düşürüyor hisseyi, topluyor.. sonra yükseltiyor ve satıyor. Bu hareketler şirket performansı ile değil, patronun ihtiyaçları ile orantılı.
    Ben patron olsam, zerre düşünmem benim gibi lot sahiplerini. Uzun vade elinde tutan kazanır, gerisi hikaye der işime geleni yaparım tahtanın başında. Şahsen "uzun vade" yatırım prensibi olarak zerre umrumda değil fiyat, lot sayım düzenli artıyorsa cepten eklemeden, bence sıkıntı yok patrondan yana. O bana ben ona yabancı:/

7. Ayrıca Sasa özelinde ne iyi diyebiliriz uçması kaçması için... Bilanço ehle kötü arası bekleniyor, pta gecikmiş, bu durumda diğer fabrikaların açılışı da gecikecek derken iyi olan nedir, ben de bileyim:/

8. Şirketin burada yatırımcılarına karşı bilgilendirme konusunda eksikleri var...
    SPK 'nın bu konuda şirketi uyarması lazım... Madem yatırımlarını kamuoyu ile paylaştın...
    O halde zaman zaman hangi aşamada olduğunu KAP'a bildirmesi gerekir... Etik olan davranış bu...
    Aksi halde yatırımcılar haklı olarak böyle ikilemde kalır...
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

Sayfa 645/896 İlkİlk ... 145545595635643644645646647655695745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •