Sayfa 648/1230 İlkİlk ... 1485485986386466476486496506586987481148 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 5,177 - 5,184 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Define adası diye bir çocuk filmi vardı.Volkanik bir ada, batacağı belli ama altın külçeleri de az ileride onları bekliyor,aralarında kavga ediyorlardı ya şu altınları alalım sonra kaçarız diyordu bir kısmı ,diğerleri de ada batacak altın toplamayla vakit kaybedemeyiz diyordu))))))Şimdi hatırlayamadım sonra ne yapmışlardı diye.Her neyse herkes her şeyin farkında bu işin karakolda biteceği de nerdeyse kesin,ama öyle bir ortam var ki kimse borsa dışında para kazanamıyor,altın ,gümüş,dolar,gayrımenkul,faiz hepsi yerinde sayıyor millete tek yol sunuluyor.Rasyonel olup olmama işini aştı borsa,artık bundan sonrasına piyasanın sahipleri karar verir.Gazino halen kapanmadı.Borsalar bu viruse ve çine rağmen yükseldi ya ben artık rasyonel aklın bu işi çözemeyeceğine inandım.Sonunda elbet her koyun kendi bacağından asılacak.En son ege cansen in bir lafı ile bitirmek isterim az kazan çok kazan ama asla batma))))))))

2. Doğtaş kelebek %16 yukarıda...seviniyor muyum? Hayır...at izini öylesine it izine karışmış ki...bizim kağıda da bir spek mi musallat oldu diye düşünmeden edemiyor insan.

Bu işin iyice cılkı çıktı...yasal kumarhaneye çevirdiler BİST’i...biz de burada sabır diyelim, tasarruf diyelim,..sürdürülebilir kazanç diyelim...eminim bu başlıktakilere olmasa da, forumun geneline sorsan %90 “abi hikaye anlatıyorsun†der.

3. sn. cautionary

twitterda paylastiginiz usdtry non-volatility durumu isiginda, yil ortasinda ciddi miktarda eurobond itfasi gelecek yatirimciya oneriniz ne olur acaba?
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

4. Pegasus yine kaza yaptı...yine Sabiha Gökçen...2020 çok belalı başladı.Allah yardımcımız olsun.

5. Başlığı takip ediyorum ama küçük küçük birikim yaparken hangi ensturmanları kullanmamız gerektiğinin cevabını bulamadım. Bes , gr altın, hisse senedi ? Her ay duzenli 500 ila 1000 lira kenara koyacak biri hangisini seçmeli? Hisse senedi olarak temettu verenleri mi yoksa hikayesi olan kücük ama büyüme potansiyeli olan şirketleri mi seçmeli? Örneğin hocamın pgsus deva kelebek pozisyonlari var. Bu kağıtlara buralardan girilir mi ufak ufak.mesela alarko sohbeti geçti. Kimisi çok yolu var dedi kimisi zaten primli dedi. Herkesin uzun vade anlayışı da farklıdır ama en azindan beyaz yaka ve tasarruf diyorsak 5 10 yıl dokunmayacak olsak her ay duzenli yatırımı nasıl yapmalıyız?

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by hakan.kurt Yazıyı Oku
    Başlığı takip ediyorum ama küçük küçük birikim yaparken hangi ensturmanları kullanmamız gerektiğinin cevabını bulamadım. Bes , gr altın, hisse senedi ? Her ay duzenli 500 ila 1000 lira kenara koyacak biri hangisini seçmeli? Hisse senedi olarak temettu verenleri mi yoksa hikayesi olan kücük ama büyüme potansiyeli olan şirketleri mi seçmeli? Örneğin hocamın pgsus deva kelebek pozisyonlari var. Bu kağıtlara buralardan girilir mi ufak ufak.mesela alarko sohbeti geçti. Kimisi çok yolu var dedi kimisi zaten primli dedi. Herkesin uzun vade anlayışı da farklıdır ama en azindan beyaz yaka ve tasarruf diyorsak 5 10 yıl dokunmayacak olsak her ay duzenli yatırımı nasıl yapmalıyız?

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    gelecek cevapları merakla takip edeceğim güzel bir soru sormuşsunuz. kesinlikle tavsiye verebilecek biri değilim, bizzat sorunuzda bahsettiğiniz profilde biri olarak nasıl ilerlediğimi anlatmak isterim.

1- Aylık gelirimin bir miktarıyla iyatına bakmadan mutlaka gram altın alıyorum. altın alım miktarımı kira giderimle eşit tutuyorum. maksat olası bir kötü senaryoda giderlerimi hisselerime dokunmadan buradan karşılamak. iyi senaryoda ise altın birikimlerimi borsanın fırsat verdiğini düşündüğüm dönemde hisselerime paylaştıracağım.

2- hisse portföyüm. bana nakit akışı sağlayabilecek temettü verimi yüksek ve görece güvenilir 3 hisseme her ay düzenli alımlarla ekleme yapıyordum. ta ki 2 hissemin fiyatı (bence) uçup alınamaz noktaya gelene kadar. şimdi sadece 1 hisseme ekleme yapıyorum. portföye eklemek için yeni hisse arayışındayım.

3- 2 adet hissem artık pahalı olduğuiçin almadığımdan bahsettim.normalde aylık birikimin büyük çoğunluğu buraya gidiyordu. şimdiyse aylık birikimimin bu 2 hisseye gidecek ksımını hisse yoğun fonlarda değerlendiriyorum. borsadaki trend yukarı olduğu sürece buna devam edeceğim. trend tersine döner hisse fonlar zarar yazmaya başlar, benim pahalı 2 hissem de alım fırsatı verir ise buradaki tutarı hisselerime kaydıracağım.

3- yüksek getiri potansiyeli yüksek risk sermayem: bitcoin. düzenli olarak aylık ufak miktarlarda bitcoin alıyorum.

4- kefen parası olarak dolares americanas: döviz faizlerinin anlamsız hale gelmesiyle elimdeki dolarları satıp dövizle paralel hareket eden ama dolardan aylık & 3 aylık & yıllık bazda daha fazla getirisi olan bir döviz fonundayım. buraya şu an aylık ekleme yapmıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    Ben de sn monaroza gibi borsadaki yatırımımı ALARK ta tutanlardanım... hisse fiyatı 1 dolar olduğunda anaparamı çekip uzun vadede de olsa ihtiyaç duyulduğunda kullanabileceğim altın almıştım. sonraki dönemde ihtiyaç fazlası olanı ( az bir kısım diyelim, satışın 1/3 ünü)tekrar borsaya ALARK a yatırdım... yumurtayı tek sepete koyduk doğru ama zaten bizim yumurya biraz çorba oldu ve güzel çorba yapan bir holding...

bunlar dışında yeni hisse alıyor muyum hayır. maaşımdan arta kalan miktarla ki son zamanlarda epey zor oluyor arta kalan kısmını bulabilmek) biraz altın alıyor biraz da kış kıyamette zorlanan insanlarımız için Ramazanda vermek zorunda olduğum zekatıma mahsuben kaynak aktarıyorum. yani gene hisselerime dokunmadan biriktirim yapmış ( ya da kısa vadeli gider hanemdeki borçları azaltmış) oluyorum...

yeni hisse alır mıyım ülkedeki süreci olumlu bulsam alırdım. maalesef sn cautionary gibi bağ bahçe işine girmek çok kolay değil. aslında memlekette uygun bir arazi bulup ağaç dikmek ve bahçe oluşturmak gerekiyor bunun farkındayım ama bütün birikimi buna yatırmak da ne kadar doğru olur bilemiyorum. şu sıralar uygun ve güvenilir bir ortak bulabilirsem biraz hayvancılık yatırımı düşünmekteyim... tabi ki artık bu maaşlarla ne kadar yapılabilirse. kendi adıma artık tasarruf döneminin bittiğini bundan böyle ayakta kalabilme döneminin geldiğini düşünüyorum. bu durumda da ayakta kalabilmek için tutumlu yaşamanın önemi açıktır...

ülkedeki hava düzeldiği ülkemiz sıkıntıyı aştığı zaman gene tüm birikimim borsa olabilir ama bir soru sormak istiyorum... acaba kriz dönemlerinde borsada kalınmalı mı? hisseleriniz güvenilir de olsa satıp alttan almak yoluna gidilmeli mi ( ki ben de dahil birçok küçük yatırımcı ne satış ne alış yerini bilmiyoruz)?
    Ben geçen sene oturduğumuz sitenin bahçesine 8, bu sene de annemlerin evinin yanındaki çocuk parkına 3 fidan diktim sn. Tovbekar. Bakalım çocuklar büyümesine müsaade edecekler mi...

sn. Cautionary’ninki kadar keyifli olmasa da meyve vermeye başlayınca çocukların yemesini Ümit ediyorum...

Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    gelecek cevapları merakla takip edeceğim güzel bir soru sormuşsunuz. kesinlikle tavsiye verebilecek biri değilim, bizzat sorunuzda bahsettiğiniz profilde biri olarak nasıl ilerlediğimi anlatmak isterim.

1- Aylık gelirimin bir miktarıyla iyatına bakmadan mutlaka gram altın alıyorum. altın alım miktarımı kira giderimle eşit tutuyorum. maksat olası bir kötü senaryoda giderlerimi hisselerime dokunmadan buradan karşılamak. iyi senaryoda ise altın birikimlerimi borsanın fırsat verdiğini düşündüğüm dönemde hisselerime paylaştıracağım.

2- hisse portföyüm. bana nakit akışı sağlayabilecek temettü verimi yüksek ve görece güvenilir 3 hisseme her ay düzenli alımlarla ekleme yapıyordum. ta ki 2 hissemin fiyatı (bence) uçup alınamaz noktaya gelene kadar. şimdi sadece 1 hisseme ekleme yapıyorum. portföye eklemek için yeni hisse arayışındayım.

3- 2 adet hissem artık pahalı olduğuiçin almadığımdan bahsettim.normalde aylık birikimin büyük çoğunluğu buraya gidiyordu. şimdiyse aylık birikimimin bu 2 hisseye gidecek ksımını hisse yoğun fonlarda değerlendiriyorum. borsadaki trend yukarı olduğu sürece buna devam edeceğim. trend tersine döner hisse fonlar zarar yazmaya başlar, benim pahalı 2 hissem de alım fırsatı verir ise buradaki tutarı hisselerime kaydıracağım.

3- yüksek getiri potansiyeli yüksek risk sermayem: bitcoin. düzenli olarak aylık ufak miktarlarda bitcoin alıyorum.

4- kefen parası olarak dolares americanas: döviz faizlerinin anlamsız hale gelmesiyle elimdeki dolarları satıp dövizle paralel hareket eden ama dolardan aylık & 3 aylık & yıllık bazda daha fazla getirisi olan bir döviz fonundayım. buraya şu an aylık ekleme yapmıyorum.
    Sn delta bu pek tavsiye olmamış ki,batık gayrımenkul işini ve artık saçmasapan hale gelen faiz işini saymazsak geri kalan ne varsa var sizin portföyde,arkadaş daha spesifik bir tavsiye umuyordu sanırım))))))

Sayfa 648/1230 İlkİlk ... 1485485986386466476486496506586987481148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •