Sayfa 651/996 İlkİlk ... 151551601641649650651652653661701751 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 5,201 - 5,208 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bu konuda benim portfoyumde iki hisse var.

Biri ELY.V

https://www.stockwatch.com/Quote/Detail?C:ELY

Digeri NSR.TO

https://www.stockwatch.com/Quote/Detail?C:NSR

Bu sirketler Royalty sirketleri ve sadece Altin ve Gumus icin calisir ve organik buyurler.

Organik dedigim, cepten para koyup almazlar, ellerindeki royalty haklari karsiliginda, kazandiklari direkt altin ve Gumus ile yeni royalty'ler alirlar.
    Hayır siz altının gümüşün zamanı geçti diye düşünüyordunuz da o anlamda söyledim,altın gümüş aslında reel tek geçerli olan şeyler.Geri kalan her şey mantıksız şu ara.Yani altın gümüş derken kastım emtia.Ayçiçek yağının 6 ayda iki katına çıktığı dünyada fiyatlara kağıt kontratlarla nereye kadar basabilirsiniz.

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Hayır siz altının gümüşün zamanı geçti diye düşünüyordunuz da o anlamda söyledim,altın gümüş aslında reel tek geçerli olan şeyler.Geri kalan her şey mantıksız şu ara.Yani altın gümüş derken kastım emtia.Ayçiçek yağının 6 ayda iki katına çıktığı dünyada fiyatlara kağıt kontratlarla nereye kadar basabilirsiniz.
    Hocam ben zamani gecti filan demedim.

Altin ve gumusun arz ve talebi belli degil dedim.

Forex kontrat satislari dunyadaki mevcut fiziki altinin 50 kati.

Bankalar kaydi altin arz ediyor.

Ben arz ve talep degerlerini bilmedigim bir mala para koymam dedim.

3. Yukarda yazdigim iki sirketi de, belki altin, cogunlugun dedigi gibi ons fiyati 2.500'e cikar diye dusundum.

Gumus hic aklima bile gelmedi, oysaki bunlarin gumus uretimi, altindan cok fazlaymis. Yeni farkettim.

Alıntı Originally Posted by İsa Talayman Yazıyı Oku
    Aslında olup biteni görmek için Selçuk Geçer'e gerek yok belki adamı günlük değerlendirenler olabilir ancak resmin bütününe baktığımız da; Merkez Bankasının Bugün itibari ile -(EKSİ) 41,2 milyar dolar rezervi bulunmaktadır...Tarih yolculuğuna çıktığımız da;
    1994 yılına 14.538 lira ile başlayan dolar, 27 Ocak'da alınan devalüasyon kararı ile 17.250 liraya fırlamış dı . Böylece, 26 Ocak'da 15.186 liradan satılmakta olan dolar yüzde 13.6 oranında değer kazanmış olup. 1994 yılında ortalama dolar kuru ise 38.495 lira, 1995'de de 59.800 lira düzeyinde gerçekleşmiştir.
    o günler de; Merkez Bankası rezervleri 7 milyar dolar iken uluslararası rezervler 4.5 milyar dolara düşmüştür.
    Kamu borçlarını ödeyebilmek için Mayıs 1994 tarihinde %400 faizli borçlanma kâğıtlarını piyasaya sürmek zorunda kaldı ki....bugün ki sistematik gidiş borçlanmalara ,dövizin gerçek kurunun altın da gerçekleşen işlemler e bakacak olursak bu yaz çok sıcak geçecek hissine kapılıyor ve terliyorum.

Tazeler tarih neyim bilmezler, bunları daima anlatmamız lâzım.

Çiller ...'nın Bülent Gültekinin kafasına kül tablası geydirdiği gün "Efendim, rezervlerimiz 348 milyon dolar gaymeye düştü." dediği söylenir.

Şimdi ise, eksi 41.5 milyar dolar gayme!

Emme Reyis cigara düşmanı olduğundan, kül tablası riski yok.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

5.  Alıntı Originally Posted by İsa Talayman Yazıyı Oku
    Aslında olup biteni görmek için Selçuk Geçer'e gerek yok belki adamı günlük değerlendirenler olabilir ancak resmin bütününe baktığımız da; Merkez Bankasının Bugün itibari ile -(EKSİ) 41,2 milyar dolar rezervi bulunmaktadır...Tarih yolculuğuna çıktığımız da;
    1994 yılına 14.538 lira ile başlayan dolar, 27 Ocak'da alınan devalüasyon kararı ile 17.250 liraya fırlamış dı . Böylece, 26 Ocak'da 15.186 liradan satılmakta olan dolar yüzde 13.6 oranında değer kazanmış olup. 1994 yılında ortalama dolar kuru ise 38.495 lira, 1995'de de 59.800 lira düzeyinde gerçekleşmiştir.
    o günler de; Merkez Bankası rezervleri 7 milyar dolar iken uluslararası rezervler 4.5 milyar dolara düşmüştür.
    Kamu borçlarını ödeyebilmek için Mayıs 1994 tarihinde %400 faizli borçlanma kâğıtlarını piyasaya sürmek zorunda kaldı ki....bugün ki sistematik gidiş borçlanmalara ,dövizin gerçek kurunun altın da gerçekleşen işlemler e bakacak olursak bu yaz çok sıcak geçecek hissine kapılıyor ve terliyorum.

Burada Selçuk geçer mevzuu arkadaşın yakınması üzerine gündeme gelmiştir. Döviz tutmakta amaç paranın değerini korumak olduğuna göre ; Döviz yükseldiğinde satmak, düştüğünde almak en uygun harekettir. Bu hareketi yakalayanlar parasını döviz bazında artıracaktır. Elbette ki dövizi olan hiç bir zaman TL. ye karşı zararda değil. Fakat geçen 6 ay 1- 2 yıl zaman da alternatif getiri kaybı oluşur. Bu nedenle , insanlara sürekli alım yönünde tavsiye- hedef vermesi anormaldir. Oysa teknik bilgisi kuvvetliyse veya içerden haber alanlar gibi ; düşmeden düşeceğini , çıkışa geçmeden çıkacağını söyleyebilse o zaman gerçek yatırımcı dostudur.

Her neyse , her koyun- dana kendi bacağından asılacaktır.

Gümüşte o vadeli kontratlarda bankalar batmaya başlarsa,ayrı bir dünyaya geçeriz,belki de reddit meddit ayağına istenen de budur.

İyi de sn ressam bir realite var,doları tutmak için merkez açığa satış yapıyor,borsada böyle bir kağıt yakalasanız,anlamsızca açığa satış yapan bir açıkçı görseniz affedermisiniz.Yapan devlet olunca merkez bankası olunca millet bir bildikleri vardır diyor,bildikleri hiç bir halt yok ,adamlar amok koşucusu gibi.Saçma sapan bir politika uyguluyorlar sonu da 1994 gibi olacak.Selçuk istanbul depremi olacak diyen jeoloji profesörü gibi,hani hala olmadı demenin manası yok ki,önemli olan olacak olanların doğru öngörülmesi ,zamanını etkileyen bin türlü faktör var.

8. Beyler, merkez bankasının aldığı swapları ve bunların geri ödeme tarihlerini görebileceğim bir link veya site biliyor musunuz?

Sayfa 651/996 İlkİlk ... 151551601641649650651652653661701751 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •