Sayfa 652/1122 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 5,209 - 5,216 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Konut kredileri iyice sınırlandı, neredeyse vermemek istiyor bankalar.
    Kredi alabilen sınırlı ama ev fiyatları istikrarlı şekilde yükseliyor.
    Kimler ve nasıl alıyor bu evleri.
    Millette trink para mı var basıp alıyorlar anlamadım.
    bende çözemedim hadi lüks bir semtte özellikli bir daireyi anlarımda 50 yıllık asansörsüz bir ev nasıl 1500k ediyor anlamak mümkün değil tüm yatırım araçları çöküyor altın şamar oğlana döndü ama dandik evler dimdik ayakta bu iş böyle gitmez

2.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Yabancılar için halen çok cazip ve alıyorlar. Yerli - milli olanlar bu konuda entellektüel olmayı tercih ediyorlar.

Bir de sabit gelirli olmayan ticaret erbabı olanlar için bu enflasyon şahane fırsat ! Hani diyorlar ya sattığımda malı yerine koyamıyorum diye ... Ben zor anlayan biri olarak ; mağazama- marketime vb. birimini 10 tl. den aldığım 100 birim malı koydum. Sonra bunları 3 ay içinde değişik zamanlarda gelen zamlarla 13 - 15 ve son 17 liradan sattım. Yani 1000 tl. sermayem 1500 tl. oldu. Gittim toptancıdan yada ithalatçıdan bu malı yeniden 15 liradan alabildiysem yine 100 birim malım olur. Amaaa 14 liradan alırsam ki çok muhtemel böyledir birim miktarım artmıştır.

Yani ticaret yapanlar çok doğal olarak ellerindeki mal ve hizmete zamları anında yansıtabiliyor . Böylece enflasyona karşı kendini koruyor. Haliyle ellerinde biriken keş paraları en iyi gayrimenkul yatırımı diyerek oraya yönlendiriyorlar.
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bende çözemedim hadi lüks bir semtte özellikli bir daireyi anlarımda 50 yıllık asansörsüz bir ev nasıl 1500k ediyor anlamak mümkün değil tüm yatırım araçları çöküyor altın şamar oğlana döndü ama dandik evler dimdik ayakta bu iş böyle gitmez
    İstanbulun uç noktası sayılabilecek bir yerdeki projeyi gözüme kestiridim, arayıp sorayım dedim, 2+1'ler 5 milyondan başlayan fiyatlarla dedi satıcı.
    5 milyon bile değil 5 milyondan başlayan fiyatlarla.
    Yahu bunu insan evladı alacak, el insaf.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    İstanbulun uç noktası sayılabilecek bir yerdeki projeyi gözüme kestiridim, arayıp sorayım dedim, 2+1'ler 5 milyondan başlayan fiyatlarla dedi satıcı.
    Neresi hangi proje

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ellemeyin..
    Guzel oluyor guzel.
    Verdikleri yetkinin etkisini herkes gorsun.
    Sonra bi daha yetki verirken kili kirk yarsin.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    O da coker bi gun.
    Benim daire 3 aydir ilanda.
    Arayan bile yok.
    Syg,

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Teoride yeni ev maliyeti arttıysa , eski evinde belli oranda fiyatı artar ama bizde asıl artan arsa maliyeti, adam yeni villayı 6 milyona satıyorsa eski villası olan 4 milyon diyor o fiyat artık o muhitte oturmanın minimum bedeli oluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Teoride yeni ev maliyeti arttıysa , eski evinde belli oranda fiyatı artar ama bizde asıl artan arsa maliyeti, adam yeni villayı 6 milyona satıyorsa eski villası olan 4 milyon diyor o fiyat artık o muhitte oturmanın minimum bedeli oluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Defalarca yasadim gordum.
    Bir evin ederi 10 yil sonra arsasi/arsa payina yakinsamaya basliyor.
    20 yildan sonra da artik eve para veren olmuyor arsasi ne kadarsa o ediyor.
    Bu nedenle gm yatirimi yaparken bunu dusunmek gerekiyor.

Syg,

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Defalarca yasadim gordum.
    Bir evin ederi 10 yil sonra arsasi/arsa payina yakinsamaya basliyor.
    20 yildan sonra da artik eve para veren olmuyor arsasi ne kadarsa o ediyor.
    Bu nedenle gm yatirimi yaparken bunu dusunmek gerekiyor.

Syg,
    99 öncesi yapılarda olabilir ama büyük deprem sonrası yapılan binalarin ömrü 60 yıl ..hele son zamanlarda yapılanların 80 yıla cikmistir ..20 -30 senede bina değerini yitirmez bence .

Sayfa 652/1122 İlkİlk ... 152552602642650651652653654662702752 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •