Sayfa 660/1003 İlkİlk ... 160560610650658659660661662670710760 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 5,273 - 5,280 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Ülkenin satışlarının %50 si neredeyse $ ile, demir, kömür, elektrik d.gaz, petrol, her çeşit güneş enerji malzemesi, araç. Ama insanların(çalışanların girdileri TL ile). Bu ortamda ne enflasyon durur ne maaş artışları.
    Yapılacak şey belli madem giderlerimizin yarısı $, o zaman geçelim komple $ a.
    İş bilmemne başklanı asgari ücret $ la olmaz diyor, be zevat! ürettiğin ürünü $ a göre fiyatlıyorsun ama. Adi 2 yüzlü zepevenk!!
    Neyse
    Dolar faiz enflasyon maaş/fiyat artışları dön baba dönelim.
    Another day in paradise

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Maaş zamlarına esas, enflasyon belli olur olmaz, fiyatlar roketler 'gene'...

Normalde 26 Haziran itibarıyla bellidir, 5 Temmuz'da açıklayacaklar...

Enflasyon hem maaş artışları hem de dolar sebebiyle tekrar roketler...

Faiz artışlarına kademeli devam ederler...

Faiz yukarı, dolar yukarı, enflasyon yukarı durumu....

Bi yerde dolar durur..sonra enflasyon durur...

Bi yerde de, faiz artık reel sektörü vurur..

Vurulan kendilerindense, taa Avrupa'ya ambülans uçakla ilk yardım gider...vergi borcu silinir, teşvik neyim...

Diğerleri başının çaresine bakar....

Herkes vurulursa, Gri Mehmet sürgüne gider...'gene'

Vaziyeti umumiye şimdilik bu olsa gerek...

Fiyatlar roket....

Ayıptır söylemesi AVM geziyoruz, hadi yorulduk bi yere oturalım da bir şeyler içelim diyorlar.

Oturuyoruz Zıtarbaksa....limonata içiyorlar...70-80 TL mübarek...

Kola içip durmayın diye evde sürahiyle yapmışlığım, kimse içmediği için hepsini içmek zorunda kalmışlığım var.

Kimsenin evde beğenmediği limonatanın bardağına 70-80 TL vermek enayilik gibi geliyor, ula bari şu alengirli olanlarından için, dondurma neyim yeyin yanda, yok..limonatası çok güzel..-miş..

Dimes, konsantre misket limonatası.....Ztarbaksın tıpkısının aynısı..yeni keşfettim....bardağı 5 TL ye geliyor...

Aldım 3-5 tane...limonataya doysunlar diye...

Yapcak bi şey yok...

Dışarıda yemek uçtu, asgari ücrete zam, gıdaya zam deyince, elektriğe zam, adam direk koydu üstüne...lahmacun indirimlisi 62 TL...az kalitelisi 75...

Algılarımızı bozdular....neyin ucuz neyin pahalı olduğunu çözemiyorum.

Yandaş iş adamı ucuz krediyle yatırım yapacakmış da...

Lan bırakkkk..!!!

Bi daha bana güvenerek, iş kurma arkadaş...
    ..birde şöyle bir şey var mahalle arasında tabure üstünde kahve satan adam kahveyi 25 liradan veriyor...onun yanında en azından sadalyede oturabildigin bir cafe orada 25 se bende 35 o zaman diyor.. biraz daha minderli falan sandalyesi olan adamda bende o zaman 45 diyor.. kahvenin yanında iki tane lokum bir çiçek koyan adam o zaman bende 60 diyor.. ve insanlar da bunu normalleştiriyor...kimse demiyor lan alt tarafı bir kahve içtik falanda demiyor...annem yatalak...bakıcılar bayramda izin yaptıkları için abimle dönüşümlü biz baktık..o yüzden bir yere gidemedik...hadi dedik.. günü birlik seferihisara gidelim..trafigi en çekilir olan orası.. kusşadasına gitsek zaten günübirlik gidiyoruz.. 5 saati yolda geçecek ..seferihisar akarca plajına gittik..arabanın arkasında attık şemsiyemizi ..kamp sandalyemizi ..hanım evde birşeyler hazırladı akşamdan ..içecekleride gittgimiz yerdeki marketten alırız dedik ama erken gidelim ki plajda denize yakın bir yer kapalım dedik plaj fuldur diye düşündük..aynen erkenden gittik..dalgalar ayagımıza deyiyor .. o kadar yakın yer bulduk..ben hava atıyorum hanıma bak dedim iyiki erken gelmişiz şimdi birazdan burası dolar sonra denize girmek için kızgın kumlarda ayaklarımız yanmasın diye hoplaya zıplaya gidecektik falan...saat 1 falan oldu halen daha boş bizim oldgumuz yerler..bizim 100 metre ötemizden beach clublar başlıyor..ana bir baktık orası igne atsan yere düşmüyor...fulll çekiyor...gittim bir fiyat sorayım dedim.. kişi başı 350 artı kişi başı 300 lira harcama tahadü veriyorsun...menüye baktım bira 140 lira.. en ucuz yemek tavuk ızgara 350 lira..o 300 lira zaten dolar dolmasına da...internetten yorumlara baktım da zaten heryerde 100 lraymış bira da denizin dibinde boyle bir mekanda 140 lira olması normal miş.. zaten sezonluk yerlermiş buraları adam 3 ay çalişiyormuş..yorum yapanlar sanki mekanın sahipleri. adam beceriliyor ve becereni haklı görüyor...

3.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    bizim 100 metre ötemizden beach clublar başlıyor..ana bir baktık orası igne atsan yere düşmüyor...fulll çekiyor...gittim bir fiyat sorayım dedim.. kişi başı 350 artı kişi başı 300 lira harcama tahadü veriyorsun...menüye baktım bira 140 lira.. en ucuz yemek tavuk ızgara 350 lira..o 300 lira zaten dolar dolmasına da...internetten yorumlara baktım da zaten heryerde 100 lraymış bira da denizin dibinde boyle bir mekanda 140 lira olması normal miş.. zaten sezonluk yerlermiş buraları adam 3 ay çalişiyormuş..yorum yapanlar sanki mekanın sahipleri. adam beceriliyor ve becereni haklı görüyor...
    Yani tatil işi lüks oldu bizde uzun süre önce...çocuklar büyüyünce..küçüklerken her sene giderdik bi otele.

Sonra baktık 4 duruma göre 5 yetişkin parası ödemek çok fazla...villa kiralamaya başladık...

Sonra bi akraba Allahtan otel işletmeye başladı da, yırttık filan derken..

Şimdi çocuklar bizi beğenmiyor bizimle tatile gelmiyorlar....arkadaş gruplarını ayarlayabilirlerse kendileri gidiyor ayrı...

Biz de nedense gitmiyoruz artık, aslında sorun çözülmüş olsa da....

Z kuşağı işte o davranış modeli...paraya acımayangiller....adamın kaç spor ayakkabısı var hala spor ayakkabısı alacam diyor...indirimdekilerden al diyorum, yok en pahalı yeni sezon olanlardan alacam diyor...alsın bakalım..

Sanırsam 30-35 yaşına kadar harçlık isteyecekler...durum öyle görünüyor...gel sana bankada hesap açayım para biriktir filan diyorum, tuhaf tuhaf bakıyor sanki kötü bir şey dedik...

Bahçeli'den İsveç'e sert tepki: Kitabullaha uzanan mundar eller kırılacak
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

5. TCMB'nin KKM Dönüşü İçin Özel Bankalara Temin Edeceği Kaynağın Esasları Belli Oldu

İşlemler İçin Komisyon Alınmayacak, Teminat ve Limit Aranmayacak-
    Minimum İşlem Tutarı 500 Bin Dolar/Euro Olacak- Bloomberg HT

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Yani tatil işi lüks oldu bizde uzun süre önce...çocuklar büyüyünce..küçüklerken her sene giderdik bi otele.

Sonra baktık 4 duruma göre 5 yetişkin parası ödemek çok fazla...villa kiralamaya başladık...

Sonra bi akraba Allahtan otel işletmeye başladı da, yırttık filan derken..

Şimdi çocuklar bizi beğenmiyor bizimle tatile gelmiyorlar....arkadaş gruplarını ayarlayabilirlerse kendileri gidiyor ayrı...

Biz de nedense gitmiyoruz artık, aslında sorun çözülmüş olsa da....

Z kuşağı işte o davranış modeli...paraya acımayangiller....adamın kaç spor ayakkabısı var hala spor ayakkabısı alacam diyor...indirimdekilerden al diyorum, yok en pahalı yeni sezon olanlardan alacam diyor...alsın bakalım..

Sanırsam 30-35 yaşına kadar harçlık isteyecekler...durum öyle görünüyor...gel sana bankada hesap açayım para biriktir filan diyorum, tuhaf tuhaf bakıyor sanki kötü bir şey dedik...
    bence hesap aç..ama degerlenen bir şey olsun hisse..dolar kkm..benim imdadıma pandemi yetişti..ben 2018 de evlendim.. evlenmeden önce eşim batıktı...maaşında haciz vardi.. ama battı balık yan gider modunda yaşıyordu.. oyle de olmuyor boyle de olmuyor diye....okulda giyecegi kıyafet ucuz diye zara yada mango olurdu..lacoste massimo dutty falan.. gittik gelinligi oleg cassini den aldık.. ki izmir mimar kemalletin gelinligin kalbi neyse evlenmeden once gittik bütün borçlarını kredi kartlarını kredilerin kapattık..sonra karşımıza birşey çıkmasın hesabımızı bilelim diye.. ..artık borçsuz oldugu için yeniden borç yapmaya korktu..ama yine de alışveriinden eksik kalmadı.. ne maaş alırsa alışverişe gidiyordu..pandemi oldu sokaga çıkma yasakları avm ler kapalı..para birikti..iki maaş falan parası birikti.. onu vedeli mevduat yapmış..aldıgı 250 300 lira ona çok tatlı geldi..sonra bak dedim ..bu forumu falan ögrettim.. arada okuyor.. özellikle vobelit i deniz43 ü okuyor..sonra başladı ufak ufak parayı degerlendirmeyi..finansal okur yazarlıgı arttı..sonra kayınvalide vefat etti oradan bir mitar parası geldi. şimdi artık eurobondlar falan baya baya kendini geliştirdi.. para artıkça kazanç büyüyor..büyüdükçede pintileşti..bayramda terlik alacaktı götürdüm avm ye.. iki yerde fiyat baktı eskiden avm den çıkmak bilmeyen kadın.. kalk kalk gidelim ben kemeraltında alırım dedi.. gitti 200 tl ye kemeraltından terlik aldı..benzerleri optimum ( ki outlettir.. yeni sezon degil ) da 700-800 tl idi..1 haziranda kalp krizi geçirdim.. ben içeride yatıyorum..eşime demişler nasıl olsun eger kasıktan yaparsak devlet karşilıyor ama koldan yaparsak farkı var.. ne kadar ?5000 ok demiş koldan olsun.. stand takacagız ..devletin karşiladıgı ve hnt malı. ücretsiz ..ama birde abd malı var 8500 ...ona da ok demiş...bakmış 1,90 la 70 bin kredi veriyorlar..almış krediyi...13,50 benim parayı ödemiş..kendine 6500 ayırmış..50 bini kkm yapmış 21,16 dan...neredeyse.. benim anjiyo parasını bedavaya getirdi..ve bunu 4-5 sene önce yerde buldugunu gökte harcayan eşim yaptı.. artık alışverişe kemeraltına falan gidiyor...bence sende ona finansal okur yazarlık masansında birşeyler çıtlat..ve verdigin parayı nasıl arttırabilcegini ögret ..serbest bırak..gitsin isterde bitcoin alıp batırsın..eger ki kazandıgını görürse..daha bir hırslanıyor...

7. Borsa da pati yapıyor nedense....fışkırt olm...bi %100 daha istiyoz çok değil

Az önce sarımsaklı pazarına girdim. Barbunya alacaktım. 2 kilo barbunya dedim. Tarttı verdi. 160 tl dedi. Ben barbun değil barbunya dedim diyince pazarcı barbunu yiyecek para kimde var ben barbunya verdim dedi.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 660/1003 İlkİlk ... 160560610650658659660661662670710760 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •