Sayfa 662/1000 İlkİlk ... 162562612652660661662663664672712762 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 5,289 - 5,296 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Sınırdan giriş çıkış yapan sineklerin yağından yüzde kaç isteyecekler diye merak içindeyim.
    Kan parası..
    Ye iç kaç, beleşçiler..

2. düşüş trendi bitmiş.

yükseliş başlamış.

ansızın 200bp gelmiş.

yükseliş kırılmış.

başkan gitmiş.

trend devam..

sahi kim adına çektiniz?

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Yardımcı olayım ;)

ABD'de enflasyon kontrolden çıkarsa dolarda tatsız olaylar yaşanabilir.
    Pandeminin de etkisiyle tüketim azaldı, gelirler düştü, son raporlar o yönde, enflasyon artsın diye 1.9 trilyon dolar dağıttılar, enflasyon artacak, ama başlangıçta izleyeceğiz müdahale etmeyeceğiz dediler, hülasa, enflasyon artarsa, düşmezse, daha da artacakmış gibi bir davranış sergilerse faizi arttıracaklar, belki de o sarmala girmek istiyorlar aslında, ama bunun 'keskin olacağını' sanmıyorum, zamana yayacaklar uzun bir vadeye. Kurumsallar, verilerle hareket ediyorlar, kararlar senatoda komisyonlarda günlerce tartışılıyor, bilim adamları katılıyor, bilimsel raporlar üzerinden gidiyorlar, kıdemli bir senatör bu tartışmaları yönetiyor, sonunda oyluyorlar, bizdeki gibi iki dudak arasından çıkan sloganlarla iş yapmıyorlar.

Dolayısıyla 'keskin bir geçişten' krizden kaçınmak ve sürekli süreci yönetmeyi başarabilmekle alakalı mevzu. Bence de haksızlık bu sistem, bence de patlamalı ama, dehşet güçlüler. Normalde caydırıcılık için güç şovu yapılır, bunlarsa tersine güçlerini saklıyorlar. Bu orduya bu finansal sisteminin dümenine sahip oldukları sürece ve bilim dili geçer akçe olduğu sürece, bunlara bir şey olmaz, bunlara bir olursa bize yansıması bin olur. Ne zaman Avrupa prangalarından ve 2 nci Dünya Savaşı diyet psikolojisinden kurtulur, ne zaman Çin'de de 11 tane uçak gemisi olur, ne zaman Japonya uykudan uyanır, ne zaman Rusya AB ile tam entegrasyona geçer, o zaman dünya düzeni değişebilir. ABD nin yaptığı şey, tam da bu, düzen değişmesin eskisi gibi kalsına oynuyorlar..

Bence..selamlar..son gönderim bununla ilgili..

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    enflasyon artarsa, düşmezse, daha da artacakmış gibi bir davranış sergilerse faizi arttıracaklar
    İşte sıkıntı tam burada.

Faizi arttıramayacaklar.

Bizdeki sıkıntı da bunun bir benzeri ama bize sopa zoru ile arttırtıyorlar faizi. Aynısını okyanus ötesinde kendi memleketlerinde yapmaya yürekleri yok.

5. sepet kur 50 haftalığa geldimi rahat duramıyor..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Her yerde geçerli, Corona pasaportu.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

8.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    hangi kuru istiyorsunuz ?

koyulan para 10... paranın ölü/minimum maliyeti.. 11

bir iş yapılması durumunda da ek kazanç oluşacak.
    iş ->döviz almak, sermaye 1000K TL

iş yapmasaydım -> 1000K->1100K
    iş yaptım ama para maliyeti yok(sıfır faiz) -> 1500K-1000K->500K(yıl sonu)
    iş yaptım ama para maliyeti var(faiz 10% döviz sıfır)->1500K-1100K-> 400K(yıl sonu)
    iş yaptım ama para maliyeti var, aldığımın da getirisi var(faiz 10% döviz 5%) ->1575K-1100K-> 475K(yıl sonu)
    iş yaptım ama para maliyeti var, aldığımın da getirisi var, hemde enflasyon var
    (enflasyon>faiz -> enflasyon belirleyici)-> 1575K-1200K -> 375K(yıl sonu)

enflasyondan arındırılmış net kâr -> 375K(yıl sonu)

Açılan pozisyon: 100K doviz kur: 10
    Para maliyeti: 1100K
    Yıl sonu tutar: 1575K Yıl sonu kur : 15
    Satış esnasında....

100K usd ile hangi kurdan alırsam 500k (herşey hariç), 15tl ye gelince net kazanırım ? -> 10
    100K usd ile hangi kurdan alırsam 400k (Tl faiz dahil), 15tl ye gelince net kazanırım ? -> 11
    100K usd ile hangi kurdan alırsam 575k (tl faiz hariç usd dahil), 15tl ye gelince net kazanırım ? -> 9.25
    100K usd ile hangi kurdan alırsam 475k (tüm faiz dahil), 15tl ye gelince net kazanırım ? -> 10.25
    100K usd ile hangi kurdan alırsam 375k (enflasyon dahil), 15tl ye gelince net kazanırım ? -> 11.25

Referans -> 7.sınıf matematik faiz problemleri
    hocam gece jimnastiği dedik.. sen maraton koşmuşsun eyvallah teşekkürler

Sayfa 662/1000 İlkİlk ... 162562612652660661662663664672712762 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •