Martta bakla ile başladık, kabak, salatalık, şeftali erik vişne dut kiraz, fasülye yiyoruz, yumurta ve bal 3 senedir kendim üretiyorum, ne gübre ne ilaç, 15 güne domatesin her çeşidi, mısır, 2 güne patlıcan biber, 25 güne karpuz kavun, nohut, bamya aklınıza ne gelirse yok yok. 20 güne yine et tavuklarım hazır olacak. Yani bir ekmek dışında kendi kendimize yetecek düzeni kurduk.
Fazla olanları hnm dipfrize atıyor mesela bugün 2 kilo salatalığı cacıklık doğrayıp koydu. Kışın ortasında taze salatalık cacık.
Another day in paradise
Hayal ettiğim hayatı yaşıyorsunuz.
Bize, 1-2 dönüm içinde 100-150 m2 ev yeter de artar bile.
Sağlıkla ve huzurla olsun.
Burada şerro, sarı gacı, borsa falan konuşuyoruz ama, en değerli varlık toprak. Siz işe erken uyanmışsınız.
Yakın geleceğin kralları, toprak sahipleri olacak.
Bilecik’e hiç gitmedim. Şimdi baktım İzmir’e sadede 4 saat mesafede.
İzmirde tarla fiyatları uçtu gitti. Bilecik’e mi yönelsek acaba?
Komşum ist karşıdan geliyor, cuma gece pazar gece dönüyor, 4.5 saat fln. Ev yaptı, havuzlu, 2.5 dönüm fln onunki. Önceleri sık geliyordu artık ayda 1 fln. İzinlerini orada geçiriyor.
Ben 4 sene önce aldım suyum yoktu bu sene oda geldi, kapalı devre baraj suyu, Tonu 27 kuruş, bedavadan hallice. Elektrik güneşten alıyorum. Şebeke yok. Aslında hayat nerdeyse bedava ama daha tam yerleşemedim. Ordayken hiç bi r şey akl ı m aa gelmiyor, öyle bir terapi ki gerçekten inanılm a z.
Hele corona günlerinde.
Another day in paradise
Yer İmleri