Sayfa 67/195 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon
Arama sonucu : 1559 madde; 529 - 536 arası.

Konu: Mevduat faizimi yoksa Para piyasası fonu mu

1. HSBC den böyle bir e-mail aldım:
    13.03.2019 tarihinden itibaren HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilmekte olan HSBC Portföy Para Piyasası Fonu´nun (HSL) yıllık %1,07 olan yönetim ücreti, yıllık
    %1,25´e yükseltilerek günlük olarak tahakkuk ettirilmeye devam edilecektir.

Bu %1.25, günlük kazanç üzerinden mi günlük tutulan ana para üzerinden mi alınıyor bilgisi olan var mı?
    Mesela HSL nin dünkü günlük getirisi %0.0620847
    Eğer 1.25i de günlük ana para üzerinden alıyorlar ise günlük yönetim ücreti 0.00342 yi yukarıdaki rakamdan çıkartmak mı gerekiyor?

100bin TL nin günlük net getirisi: %0.0620847x100.000x0.90= 55.87TL
    100bin TL nin günlük yönetim ücreti: %0.00342x100.000= 3.42TL mi ? bu hesap doğru ise kazancımızın %6sı yönetim ücreti olarak kesiliyor mu?

2.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Bende onu söyledim zaten, sizin fon bugün %-0,1861 yazmış
    Evet 0.19 oranında eksi yazmış.Izleyip göreceğiz geçmiş bir iki aylık hareketlerine bakıldığında nadirde olsa bu tip hareketler mevcut.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by 40YILLIKSANAYICI Yazıyı Oku
    HSBC den böyle bir e-mail aldım:
    13.03.2019 tarihinden itibaren HSBC Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilmekte olan HSBC Portföy Para Piyasası Fonu´nun (HSL) yıllık %1,07 olan yönetim ücreti, yıllık
    %1,25´e yükseltilerek günlük olarak tahakkuk ettirilmeye devam edilecektir.

Bu %1.25, günlük kazanç üzerinden mi günlük tutulan ana para üzerinden mi alınıyor bilgisi olan var mı?
    Mesela HSL nin dünkü günlük getirisi %0.0620847
    Eğer 1.25i de günlük ana para üzerinden alıyorlar ise günlük yönetim ücreti 0.00342 yi yukarıdaki rakamdan çıkartmak mı gerekiyor?

100bin TL nin günlük net getirisi: %0.0620847x100.000x0.90= 55.87TL
    100bin TL nin günlük yönetim ücreti: %0.00342x100.000= 3.42TL mi ? bu hesap doğru ise kazancımızın %6sı yönetim ücreti olarak kesiliyor mu?
    Günlük açıklanan fiyatlar fon kesintileri dahil edilerek açıklanır. O yüzden ilave bir ücret ödemezsiniz.

4.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Günlük açıklanan fiyatlar fon kesintileri dahil edilerek açıklanır. O yüzden ilave bir ücret ödemezsiniz.
    Güzel o zaman sadece 3 ayda bir 31TL ek masrafımız var stopaj hariç.

5.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Aracı kurumdan ppf fonu talep ettin 13:30 öncesinde bu fon ne zaman işlem gerçekleşiyor acaba bugün girdim diye valörlü atıp Pazartesi’ye mi kalıyor acaba .

Aracı kurumda ben FIL aldım bilginiz var mı acaba

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

6.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Aracı kurumdan ppf fonu talep ettin 13:30 öncesinde bu fon ne zaman işlem gerçekleşiyor acaba bugün girdim diye valörlü atıp Pazartesi’ye mi kalıyor acaba .

Aracı kurumda ben FIL aldım bilginiz var mı acaba

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
    Fiba Portföy Para Piyası Fonudur. TEFAS'ta islem gören bir iki tane para piyasası fonundan birisidir. Bende aracı kurumdaki nakiti bu fonda değerlendiriyorum. Yıllık getiri sıralamasında ALE ve TI1'den sonra 3. sıradadır. Aracı kurumda boşta kalan nakiti vadeli yapmaktansa bu fonda değerlendiriyorum. Çünkü aracı kurumum vadelinin getirisinden %25 komisyon alıyor bu fonda ise sadece stopaj ödeyeceğim. Bu yüzden bana çok avantajlı geliyor.

13:30'dan önce verdiyseniz talimati şu an hesabınızda gözüküyor olması lazım. Benim 2-3 talimatımda fon alımı gerçekleşmedi. Sanırım fon yoktu.
    Son düzenleme : admustafa; 15-02-2019 saat: 14:46.

7.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Fiba Portföy Para Piyası Fonudur. TEFAS'ta islem gören bir iki tane para piyasası fonundan birisidir. Bende aracı kurumdaki nakiti bu fonda değerlendiriyorum. Yıllık getiri sıralamasında ALE ve TI1'den sonra 3. sıradadır. Aracı kurumda boşta kalan nakiti vadeli yapmaktansa bu fonda değerlendiriyorum. Çünkü aracı kurumum vadelinin getirisinden %25 komisyon alıyor bu fonda ise sadece stopaj ödeyeceğim. Bu yüzden bana çok avantajlı geliyor.

13:30'dan önce verdiyseniz talimati şu an hesabınızda gözüküyor olması lazım. Benim 2-3 talimatımda fon alımı gerçekleşmedi. Sanırım fon yoktu.
    Bende ANL'Ye geçtim tamamen avantajları birim fiyatı düşük olması, eft ücretsiz, yatırım hesabı ücreti yok.

8. bir fonun tefaş ta işlem görüp görmemesi ,bir şey ifade eder mi acaba ?

Sayfa 67/195 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •