Hatalı gönderi
Hatalı gönderi
https://twitter.com/WassimSinno/stat...NTQ_Qyi0Q&s=19
Lübnan da gıdıvanizm
Mutfakta çöp öğütücüsü olur ise, yemek pişirilen, hazır yemek tüketimi az olan bir evde, çöp yükü yarı yarıyadan fazla azalır. Çöp öğütücüsüne atılmaması gereken çöpler de zaten koku yapmaz, onları da gündüz evden çıkarken güzelcene sokaktaki çöp kutusunun içine bırakırsınız. Yani bir evde çöp öğütücüsü, çamaşır kurutma makinesi kadar lüzumiyatlı bir aygıtdır. Çağımızın şehir yaşamının getirdiği bir il geleneği göreneği örfü adeti olarak benimsenmeli bu iki aygıt.
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
sn.bahri, yukarıda bir forumdaşın dediği gibi adınız emekçi düşmanına çıkacak ! Sizi ben çok iyi anlıyorum. Yalnız titiz birisi olarak en iyisi 8-20 daireli bir binaya taşınmanız sağlığınız için şart gibi. Ben de benzer yolsuzlukların kapıcı vasıtasıyla 3-5 kişilik bir ekipce yapıldığını bizzat belgelendirdiğim halde maalesef malikler + kiracılar '' emekçiyle uğraşmak yakışıyor mu '' diye çıkıştıkları ve belgeleri görmek dahi istemedikleri gün daireyi satışa koymuştum.
Şimdi 8 daireli normal sokakta bir binada yaşıyorum. Haftada 2 kez merdivenler ve asansör temizliği yapan orta yaşlı kadına aylık 1200 tl. veriliyor. Kafam rahat. Çöplerimizi kendimiz atıyoruz. Zaten günde 5-6 kez girip çıkıldığından çöp birikmiyor.
Kardeşimin oturduğu tek bloklu sitede yönetimi şirkete vermişler. Daire başına aylık 150 tl. sadece şirket alıyormuş. Kapıcıyı çıkarmışlar ve kapıcı dairesini kiraya vermek için tadilat yaptırılması kararı almışlar. Mal sahiplerinden daire başına yıllık 6 taksitte 4000 tl. toplanacakmış. 40 daire * 4000 Tl. = 160000 tl. tadilat. Yahu keşke hiç kiraya vermeden boş tutsaydınız. 160 bini kaç yılda karşılayacak bu daire dedim.
Binada mal sahibi oturan çok az olunca ve toplantılara da katılmadıklarında ne olup bittiğini bilmiyorlar. Sadece kendi kendilerine konuşarak bir kaç uyanığın elinde oyuncak oluyorlar. Çıkıp biri de - ne şirketi kardeşim ben aidat karşılığı koç gibi yöneticilik yaparım - demiyor. Herkes şirkete ayda 6 bin lira veriliyorsa bende 5 bin isterim diyormuş. O zaman ağlamaya gerek yok.
Yer İmleri