Sayfa 676/708 İlkİlk ... 176576626666674675676677678686 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 5,401 - 5,408 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. adamlar 60 80 arası bot kurmuşlar. hisse yerinde sayarken karlarına kar katmışlar. Hemide kaç aydır . biride gelmiş ağlamışta ağlamış. .

ağla ağla için açılır
    10. köyden yazıyorum.

2. Tebrik ederim, ne kadar başarılısınız. En dipten hisse önerebilmek gibi önemli bir kabiliyetiniz var 👏👏👏.

Lütfen size üstad dememe müsaade ediniz.[/QUOTE]

burada hisse pazarlayanlara üstad diyorlar. ama ben onlardan değilim çünkü 7x24 hisseyi övmüyorum.

3. evet arkadaşlar 4Ç için beklentiler,tahminler kıyemtli yorumlarınızı bekliyoruz.

4. DeepSeek yapay zekasının tahmin ve beklentileri . rakamlar gerçeği yansıtmayabilir, kontrole muhtaçtır ;).
    1. Gelir Tablosu Tahminleri
    Net Satışlar:
    Türkiye'deki enflasyon ve TL'deki değer kaybı nedeniyle nominal büyüme yüksek görünebilir. Ancak ihracat (özellikle Avrupa ve Orta Doğu) artışıyla döviz cinsinden satışlar önemli bir katkı sağlayabilir. Yıllık bazda %25-35 nominal artış beklenebilir.

İhracat Katkısı: Toplam satışların ~%40'ı (2023'te ~%35 idi).

Brüt Kar Marjı:
    Hammade ve ilaç etken maddelerinin ithalat maliyetleri (döviz kurundaki dalgalanma) ve enerji fiyatları brüt karı baskılayabilir. Ancak yüksek katma değerli ürünler (biyobenzerler, onkoloji) ve verimlilik artışlarıyla brüt kar marjı ~%50-55 aralığında olabilir.

Net Kar:
    Faiz giderleri (kısa vadeli borçlar) ve vergi yükü (Türkiye'deki kurumlar vergisi) nedeniyle net kar marjı ~%12-15 seviyesinde kalabilir. Yatırımcılar için kritik odak noktası, şirketin döviz pozisyonu ve net borç durumu olacaktır.

2. Bilanço Kalemleri
    Dönen Varlıklar:
    Stok seviyeleri (hammede ve bitmiş ürün), tedarik zinciri risklerine karşı yüksek kalabilir. Stoklar ~4-5 milyar TL seviyesinde.

Nakit ve Mevduat: Döviz rezervleri (özellikle EUR/USD) artış gösterebilir (~1.5-2 milyar TL).

Duran Varlıklar:
    Üretim tesislerinde kapasite artışı (örneğin biyoteknoloji yatırımları) ve Ar-Ge projeleri nedeniyle maddi duran varlıklar ~6-7 milyar TL olabilir.

Borçlar:
    Kısa vadeli finansal borçlar (özellikle döviz cinsinden) ve tedarikçi kredileri bilanço baskısı yaratabilir. Net borç/EBITDA oranının ~1.5x-2x aralığında tutulması hedeflenebilir.

3. Sektörel ve Makro Etkenler
    TL'deki Dalgalanma: USD/TRY kurunun 40-45 bandında olması durumunda maliyetler artar, ancak ihracat gelirleri de yükselir.

İlaç Fiyatlandırma Politikaları: SGK geri ödemelerindeki gecikmeler ve devlet tarafından belirlenen fiyatlar kar marjlarını etkileyebilir.

Ar-Ge ve İnovasyon: Biyobenzer ve kanser ilaçlarındaki lansmanlar uzun vadede karlılığı artırabilir.

4. Olası Riskler ve Fırsatlar
    Riskler:

TL'nin aşırı değer kaybı ve enflasyonun maliyetleri zorlaması.

Küresel tedarik zincirinde aksaklıklar (örneğin Hindistan'dan etken madde ithalatı).

Fırsatlar:

İhracatta Orta Doğu ve Afrika pazarına genişleme.

COVID sonrası dönemde kronik hastalık ilaçlarına talep artışı.

Özet Tablo (2024 Q4 Tahmini)
    Kalem Tahmini Değer (TL) Açıklama
    Net Satışlar 3.5 - 4.0 milyar TL İhracat ve enflasyon etkisi.
    Brüt Kar 1.8 - 2.2 milyar TL Yüksek katma değerli ürünler.
    Net Kar 450 - 600 milyon TL Faiz ve vergi yükü.
    Toplam Varlıklar 15 - 17 milyar TL Yatırımlar ve stok artışı.
    Net Borç 3.0 - 3.5 milyar TL Döviz borcu baskısı.
    Not: Bu tahminler, mevcut makro veriler ve sektör analizleri ışığında hazırlanmıştır. Kesin sonuçlar için şirketin resmi açıklamaları ve TCMB/SPK verileri takip edilmelidir. Yatırım kararlarından önce finansal danışmanlara başvurulması önerilir.
    10. köyden yazıyorum.

5. Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Dr. Asım Hocaoğlu görevinden alındı.

Yerine, TİTCK Başkanı olarak Prof. Dr. Ahmet AYAR getirildi.

https://eczacininsesi.com/haber/son-...n-degisti.html

Yerine Prof. Dr. Ahmet Ayar atandı. Kurumun yeni başkanının göreve atanmasıyla sağlık sektörü ve ilaç düzenlemelerinde yeni bir dönemin başlayacağı öngörülüyor.

https://www.saglikpersonelihaber.net...revden-alindi#
    10. köyden yazıyorum.

6. Teis Prof. Dr. Ahmet Ayarı ziyaret etmiş.. Sundukları rapordan bir kısım.

TEİS Kamu Kurumları Komisyonu Raporu

İLAÇ HİZMETİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ İÇİN İLAÇ FİYATLANDIRMA POLİTİKALARININ GÜNCELLENMESİ

"Dönemsel Avro Kuru" yalnızca yeni ruhsat alacak ilaçların ilk fiyatlandırmasında kullanılmalı, ruhsat sonrası fiyatlandırma süreçlerinde "Dönemsel Avro Kuru" uygulamasından vazgeçilerek enflasyon bazlı yeni bir fiyatlandırma politikasına geçilmeli,

İFK baremleri, en az son iki yılın toplam enflasyon oranı (109,10%) esas alınarak ivedilikle güncellenmeli ve yıllık olarak yeniden değerleme oranına göre revize edilmeli,

Umarım rapor bir karşılık bulur.

https://www.teis.org.tr/post/ti-tck-...ziyaret-edildi
    10. köyden yazıyorum.

7. Sanki borsa dan çıkma amaçları varmış gibi herseye ayar veriliyor.

Sayfa 676/708 İlkİlk ... 176576626666674675676677678686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •