Sayfa 677/1002 İlkİlk ... 177577627667675676677678679687727777 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 5,409 - 5,416 arası.

Konu: Viop-XXXI

1. Kişmisi OBO görür kimileride farklı formasyonlarla fikir beyanında bulunur hepsine saygı göstermemiz gerek

Bugün işlem yapan pek yok gibi
    Yazdıklarım kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir

3. Geçen cuma kapanışımıza göre FDOW da dolar da aynı yerde, ancak biz VİOP’da 7000 puan yukarıdayız, tek geçerli korelasyon noktası adamların keyfi...

4.  Alıntı Originally Posted by Der Lehrer Yazıyı Oku
    Bugün işlem yapan pek yok gibi
    Zaten işlem yaptığını yazan çok az genel olarak
    akşama çıkarlar Abv bugün şurdan açmıştım kapattım diye,
    alırken yazmadın deyince yazmak zorundayım diyorlar da o zaman
    kâr ettiğini de yazmaması gerekir.

Sn;Mert45 i herkes eleştiriyor da aslında yaptıkları faydalı
    çünkü sürekli yaptım ettimler insanların da moralini bozuyor,
    kimse yazmak zorunda değil aldığı pozisyonu ama sonradan
    yaptım ettim de olmuyor.Diyeceklerse de o zaman pozisyon
    alırken de yazmaları gerekli diğer türlü kimsenin kazandığı para
    kimseyi ilgilendirmiyor aslında.
    Yatırım tavsiyesi değildir...

poz yazma mevzusu son günlerde çok belirtiliyor.. yazanlara bir şey diyemeyiz bazen biz de yazıyoruz ama çok da aşırı önem vermemk lazım.. nedenleri farklı olabilir zira.. önemli olan mantıklı bir şeyler yazmak piyasa hakkında, öngörüler ve normal kanallardan elde edilemeyen düşüncelere ulaşmak.. bu başlığın bence ana fonksiyonu bu yıllardır..

sabah long açtım akşam kapattım ama yarın yine açmak istiyorum.. uygun bir yerden.. senaryo bu olsun.. ben şimdi aynı gün içinde hem long hem short poz açtım..neden ? belki yarın gap olacak.. daha iyi bir noktadan long poz açacağım.. veya yukarı bir gap olacak poz azaltıp kademeli short açacağım tamamen likidite edene kadar..

bir sürü senaryo var.. endeksi var.. hisse vadelisi var.. usd vadelisi var.. opsiyonu var..var oğlu var.. şimdi bu kadar enstrüman zengnliğinde ve açıkça hiç bir sistemin (para yönetimi, risk yönetimi ve strateji bileşimi dışında) para etmediğini hepimizin gördüğü bir yerde poz yazarsın ama o poz 10 dakka sonra değişir.. burada 1 tane poz ile uğraşmıyoruz.. bir sürü insan genel hatları ile yazıyor ki bu bence doğru olan.. haaa günde 1-2 defa poz açıyorsan o zaman vaktin var yazarsın.. ama viop ta o kırmızı veya yeşil barlar oluştuğunda herkesin psikolojisini nasıl titrettiğini gördüğümüz bir ortamda sürekli poz yazmak ancak az poz ile olur ki o durumda da artık ne kadar viop oluyor bu tartışılır, zira sigortadan ve diğer hedge yöntemleri muhtemelen kullanılmadan tek yönlü (ama stoplu veya stopsuz farketmez) poz açılıyor demektir.. bu zaten tanım gereği az poz oluyor miktar (çeşit ) olarak ki bunu yazmaya vaktin olabilir belki.. günde 50 den fazla işlemin oluyorsa mesela hangi birisini yazacaksın.. kaldı ki bazıları tamamen otomatik açılan şeyler, nette kar arıyoruz sonuçta.. piyasada aslında böyle işliyor nette kar'a bakıyor bazı işlemlerinde belki zarar ediyor ama umursamıyor.. neticede viop, hisse mantığından ve onun görece uzun vadesinden çok farklı olarak, kısa vadede cash kazanma/üretme yeri..başarılı olabilirsek..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by traderfx Yazıyı Oku
    Sizce faiz ne olur ayni mi kalır yoksa naci100 200 baz puan arttırır mi bunu bilebilsek olay çözülecek. Doları 7.80 lere roketlerler ise faiz artışı kesinleşir bence..
    Son 2 MB toplantısında da 2 civarı faiz artışı olmalı diye yazdım yapmayacaklarını bilerek. Yapmadılar... Bence yine 2 puan artış olmalı...O da şimdilik Faiz hala çok az. Bence naci de bunun farkında ama arttıramıyorrrrr. Rte çöktü konuya yine bence. O karşılık arttırma saçmalıkları filan da bunla alakalı gibi. Zaten piyasanın dolar tepkileride bu senaryoları doğrular nitelikte...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

şimdi baktım eregl vs sise işlemlerimde robot 3 kademeden poz açmış mesela, eregl ve sise nin tek tek kendi fiyatlarına bakmıyor açarken.. oranlarına bakıyor.. bunun gibi.. endekse göre bir düzeltme algoritması ile.. tek başına pair trade de değil.. zira üçüncü bacak endeksin kendisi.. belki birazdan orada long poz açacak veya take profit yapacak.. bilemiyorum..ama her işlem sonrasında net kar veya zarar durumunu takip ediyor ayrıca..ona göre pozları tamamen kapatabilir.. volatilite olsun fiyatlar hareket etsin yeter..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
    Son 2 MB toplantısında da 2 civarı faiz artışı olmalı diye yazdım yapmayacaklarını bilerek. Yapmadılar... Bence yine 2 puan artış olmalı...O da şimdilik Faiz hala çok az. Bence naci de bunun farkında ama arttıramıyorrrrr. Rte çöktü konuya yine bence. O karşılık arttırma saçmalıkları filan da bunla alakalı gibi. Zaten piyasanın dolar tepkileride bu senaryoları doğrular nitelikte...
    bir şekilde gündem değiştireceklerdir yine.. mr erdoğan'ın ekonomi bilgisi tartışmalı bir konu değil mi ? zaten.. yıllardır yapılan hatalar başka kaynaklardan karşılanarak sürekli halının altına süpürüldü hataların sonuçları..bir de abd ile karşılaştırıyorlar kendilerini, biz iyiyiz onlar kötü filan diye.. abd de senato ve kongrenin başkana göre ne kadar güçlü olduğunu ve onu kesin sınırlar içinde tutmaya kudretli olduklarını buradakiler keşke anlasa..sistem işliyor.. burada ise tutarlı bir sistem değil vesayet rejimi var onun sonuçlarını yaşıyoruz..

Sayfa 677/1002 İlkİlk ... 177577627667675676677678679687727777 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •