silinebilir, yeni fark ettim![]()
silinebilir, yeni fark ettim![]()
Şimdilik tcd, goh, yle, rpd ağırlıklı olarak devam ediyorum, zaman zaman da tı3 ve tte alıp sattığım oluyor. Yabancı fonların hemen hemen hepsinden ve nrcden çıktım. Rpd benzeri daha defansif olan fonlardan tavsiye edebileceğiniz, inceleyebileceğim fon ne olur? Zaman zaman da halka arzlara girip çıkıyorum. Bir süre daha böyle gidip, daha sonrasında defansif değişkenlere ve hvk benzeri borçlanma fonlarına dönüp zaman zaman çeşitli endekslere dayanan, alıp satabileceğim, takibi kolay hisse yoğun fonlara girip çıkmayı düşünüyorum, okkalı bir düzeltme gelene kadar. İlave olarak yeni yıl planlarımda, kredi kartıyla toplu ödeme yapacağım görece uzun vadeli befastan kafama göre oluşturacağım bir bes planı, bir miktar kenara döviz, biraz arsa yatırımı ve kafa dinlemeyi düşünüyorum.
Beste de maksimum devlet katkısı alacak kadar girerim anca diye düşünüyorum şimdilik
Ziraat Portföy Fon Sepeti Fonu (ZPC)
Bunu incele istersen. Yıl sonuna kadar alışlarda sıfır stopaj var. Yönetim ücreti çok düşük 0,073 risk oranı 4
https://www.ziraatportfoy.com.tr/tr/...on-sepeti-fonu
Zpc bist düşüşlerinden çok etkileniyor, aldığım oldu önceden. Ama bist çok düştüğünde hatrı sayılır bir şekilde düşüyor
ZPC yi 1,5 yıldır falan bilmiyorum. ondan önceki yıllarda hiç para kazanmadı. şu anlamda kazanmadı. bir gün iyi bir gün kötü. şimdi kazandı yarın kazanacak derken OSL,AHU kadar para kazandı. 3 yıl takip ettiğim fonların içinde bu da vardı. riski 4 olan fon kadar hiç kazanmışlığı yk.
Yer İmleri