Sayfa 6793/7020 İlkİlk ... 5793629366936743678367916792679367946795680368436893 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 54,337 - 54,344 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. 34. Avrupa Film Odulleri’nde sinematografi, kurgu, produksiyon tasarimi gibi teknik dallarin kazananlari aciklandi. Teknik dallarda one cikan yapim Sebastian Meise imzali Great Freedom oldu.

https://cineuropa.org/en/newsdetail/413581/

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Fransiz yazar ve mizahci Alphonse Allais'nin olum yildonumu ( 28 Ekim 1905 )

Soyle bana sevgilim, ilk ne zaman anladin beni sevdigini ?
    Kesinlikle söyleyebilirim

Amerikali yazar Ernest (Miller) Hemingway'in 28 Ekim 1954 tarihinde “ En son The Old Man and the Sea adli eseri ile gosterdigi anlati sanatindaki ustaligi ve cagdas stil uzerindeki etkisinden dolayi ”gerekcesiyle Nobel Edebiyat Odulunu kazandigi Komite tarafindan aciklandi.

Yasli adam okyanusa la mar diyordu; bu, okyanusu seven insanlarin ona Ispanyolca verdikleri addi. Bazi kotu sozler de soylenir okyanus icin ama bir kadindan soz eder gibi hep disi olarak anilir okyanus. Aglari icin samandira kullanan ve kopek baligi yaginin pahaliya satildigi donemlerde motorlu tekne almis olan bazi genc balikcilar okyanusu erkek yerine koyarak ona el mar derler. Onu bir hasim, bir yer, bir dusman yerine koyarlar. Yasli adam icinse okyanus hep la mardi; buyuk sevgiler dagitan ya da geri ceviren bir sey. Bazen la mar bir cilgin kadin gibi deliriyorsa ya da bir cadaloz gibi davraniyorsa bu baska turlu yapamadigi icindir. Ay, nasil bir kadini degistirip etkiliyorsa onu da etkiler. Yasli Adam ve Deniz
    Başka türlü yapamadığı içindir..

Çok güzelmiş

Amerikali yazar, yazilimci, girisimci, yatirimci, is adami, hayirsever ve Microsoft Corporation’in kurucusu Bill ( Henry ) Gates’in dogum gunu ( 28 Ekim 1955 )

“ Fakir dogmak senin sucun degil; ama fakir olmek senin sucun.

" Basari berbat bir ogretmendir. Akilli insanlari, kaybedemeyeceklerini dusunmeye sevk eder.

" Cebinde para varken sadece sen kim oldugunu unutursun, ancak; cebinde para yoksa tum dunya senin kim oldugunu unutur. Iste hayat.
    Allah Allah çok şaşkınım Sanki kendini bulamamış gibi geldi bana..

1 Akademi, 3 Golden Globe, 1 BAFTA odullu Amerikali aktris Julia ( Fiona ) Roberts’in dogum gunu ( 28 Ekim 1967 )

Hakkımız

Türkiye'de 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edildi ve Mustafa Kemal Atatürk ilk Cumhurbaskani secildi. / On 29 October 1923, the status of the nation as a republic was declared and its official name was proclaimed to be Turkiye Cumhuriyeti ( The Republic of Turkey ). After that, a vote was held in the Grand National Assembly, and Ataturk was elected as the first President of the Republic of Turkey. / Il Giorno della Repubblica di Turchia ( La Repubblica di Turchia è stata fondata nel 1923 sotto la guida di Mustafa Kemal Ataturk )

Ingiliz kadinlarina " Biz Türk kadinindan daha mi degersisiz " dedirten Mustafa Kemal Atatürk isiklar icinde uyusun. Saygi, rahmet ve minnetle aniyoruz.

Pankartı ilk defa görüyorum inanılır gibi değil. Nerdeyse 100 yıl önce böyle bir fark yaratmak. Temellerimiz çok şükür ki iyi. Umarım aynı standartı yakın bir zamanda yine yakalarız..

Allah rahmet etsin

Italyanca librettosu Lorenzo Da Ponte tarafindan yazilan, Alman besteci Wolfgang Amadeus Mozart’in besteledigi Don Giovanni ( Don Juan - Cezalandirilmis Capkin ) operasi ilk kez 29 Ekim 1787 tarihinde Prag, Estates Theatre’da sahnelendi.

Ah! pencereye gelin, sevgilim;
    Ah! Gelin ve uzuntulerimi dagitin!
    Eger beni avuntularla red ederseniz,
    O güzel gozlerinizden once olecegim.
    Dudaklariniz baldan tatli,
    Kalbiniz oldugu gibi tatli:
    O yuzden zalim olmayin melegim,
    Bu bakislarla yalvariyorum, Sevgilim!
    Ya ama sen daha tatlısın

Polonyali sair, makale ve drama yazari Zbigniew ( Bolesław Ryszard ) Herbert’in dogum yildonumu ( 29 Ekim 1924 )

Kusursuz bir yaratiktir
    cakil tasi

esittir kendisine
    farkindadir sinirlarinin

doludur tastamam
    cakilli anlamla

bana hicbir sey animsatmayan kokusuyla
    urkutmez hicbir seyi uyandirmaz arzuyu

kokusu ve soguklugu
    adil ve sayginlik doludur

agir bir vicdan azabi duyumsarim
    elimde tuttugum zaman onu
    ve onun soylu bedenine
    isler sahte sicaklik

-Evcillestirilemez cakil taslari
    sonunda bakacaklar bize
    dingin ve cok berrak bir gozle
    Bir çakıltaşını elime aldığımda da artık bu şiiri hatırlıcam öyle güzel anlatmış ki

Sayfa 6793/7020 İlkİlk ... 5793629366936743678367916792679367946795680368436893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •