Sayfa 68/1003 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 537 - 544 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

1.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    KKM üst tavanın kaldırılacağı haberi zaten beklenen bir haberdi. 2 aydır kaldırılacağı zaten konuşulmuştu. Burada havalarda uçan 20 ler 30 lar verilmeyecektir. hatta bence en fazla üç beş puan fazla verirlerse şükredin.
    Karar daha çok dolara yatırım yapacaksanız seçim önü KKM gibi tl bazlı yatırım yapın diye yapılmış belli ki. Çünkü birçok kişi artık döviz ya da altını sistemden çekmeye başlamıştı seçim belirsizliği nedeniyle daha çok onun önüne geçmesi için alınmış bir karar. Bir de seçim öncesi yeşil soğanın 20 psikolojik sınırının geçmemesi isteniyor diye yorumluyorum.
    Bir de çok yüksek KKM faizi verilirse insanlar borsadan çıkıp KKM ye koşabilirler bu da mevcut ekonomi yönetiminin pek istemeyeceği bir durum olur. o yüzden ortaya karışık 3-4 puan daha yüksek kkm fazi oranından fazla beklenti içinde olmam ben açıkçası

--------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    ağırdan almalarından belli şu an bankalar görmedim duymadım bilmiyorum modundalar

2.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    KKM üst tavanın kaldırılacağı haberi zaten beklenen bir haberdi. 2 aydır kaldırılacağı zaten konuşulmuştu. Burada havalarda uçan 20 ler 30 lar verilmeyecektir. hatta bence en fazla üç beş puan fazla verirlerse şükredin.
    Karar daha çok dolara yatırım yapacaksanız seçim önü KKM gibi tl bazlı yatırım yapın diye yapılmış belli ki. Çünkü birçok kişi artık döviz ya da altını sistemden çekmeye başlamıştı seçim belirsizliği nedeniyle daha çok onun önüne geçmesi için alınmış bir karar. Bir de seçim öncesi yeşil soğanın 20 psikolojik sınırının geçmemesi isteniyor diye yorumluyorum.
    Bir de çok yüksek KKM faizi verilirse insanlar borsadan çıkıp KKM ye koşabilirler bu da mevcut ekonomi yönetiminin seçim öncesi pek istemeyeceği bir durum olur. o yüzden ortaya karışık 3-4 puan daha yüksek KKM faizi oranından fazla beklenti içinde olmam ben açıkçası

--------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Bende sizin gibi düşünüyorum.KKM ile bedava tl toplayıp yine vatandaşa iki üç katı kredi olarak çakıyordu bankalar.Bugün itibarıyla yoğurdun kaymağı bitince yağsız kısmıyla uğraşmak istemezler.Belki bir kaç puan artırım olabilir ancak kkm oranlarının mevduat faizlerine çok yaklaşacağını zannetmiyorum.
    Yarın bir gün yeni bir tebliğ yayınlanır veya bankalara baskı yapılır tl faizi düşürülür ekstra bir iki avantaj verilerek millet kkm'ye yönlendirilirse seçim öncesi onu bilemem.

3. Ddkkm de tavan kalktigindada hemen bir günde faizler artmamisti, bir iki hafta surer

4. Mevduat faizi her zaman kkm faizinden yüksekte kaldı.
    Şimdi de öyle olur.
    Kur yine baskılanabilirse kur getirisi olmayan serbest faizli kkm ile mevduatın altında kalınacak.
    Mevduatı da serbest faizli kkm'si de hepsi birden zaten enflasyonun altında kalacak.
    Ne anladım ben bu işten.

5. İşin ilginci şu ortamda hala konut fiyatları artıyor.
    Kim alıyor nasıl alıyor tam bir bilmece.

Yabancı olmadığı yerde , yerli ve şirketleri kkm veya normal vadeli yapararsa kur nasıl aratacakki ,ihtimal konuşuluyor ,zaten artmasin diye bu faizler artırılıyor

Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Yabancı olmadığı yerde , yerli ve şirketleri kkm veya normal vadeli yapararsa kur nasıl aratacakki ,ihtimal konuşuluyor ,zaten artmasin diye bu faizler artırılıyor
    aynen etkin pıyasa yok.palavra piyasa...fiyatlar yanlıs yerde...boktan fıyatlar ...boktan.

8. Bankalardan hala tık yok kkm faizi ile ilgili

Sayfa 68/1003 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •