Sayfa 681/1001 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691731781 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,441 - 5,448 arası.

Konu: Viop XXXVII

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Döviz cinsinden bilanço linkleri var mı?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Pegasus için son açıkladığı finansal tablolar Not 2.1 de hesaplamaların nasıl yapıldığı anlatılmış.

(*) Şirket’in fonksiyonel para birimi Avro’dur. Ancak sunum para birimi Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Avro
    ve Türk Lirası tutarların dönüşümü Not 2.1’de açıklanmıştır.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. 22 sonu dolar kuru 18,80 teorik ve gecene bakarmısnız

bu ülkede %15 faizmi vardı dediniz?

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Pegasus için son açıkladığı finansal tablolar Not 2.1 de hesaplamaların nasıl yapıldığı anlatılmış.

(*) Şirketââ�¬â�¢in fonksiyonel para birimi Avroââ�¬â�¢dur. Ancak sunum para birimi Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Avro
    ve Türk Lirası tutarların dönüşümü Not 2.1ââ�¬â�¢de açıklanmıştır.
    Bunu şundan sordum.Normal olarak muhasebe kurallarına göre, döviz cinsinden borçlar bilançonun düzenlendiği tarihteki rayiç kurlar üzerinden bilançoya koyulurken 2018 ekonomik krizinden sonra - muhasebe kurallarına geçici bir uygulama değişikliği getirilerek-bu borçları borcun alındığı tarihteki pariteten bilançoya koyma imkanı getirdiler.
    Dolayısıyla TL cinsinden normal gözüken bir bilanço,döviz cinsinden çok kötü olabilir.
    Dolar cinsinden borcu bilançoda TL ye çevirirken 3.5 TL 'den çevirmekle 14 TL'den çevirmek arasında dünya kadar fark var.

Aralık vade şortları kapattık eyi zopa yedik kontrat az da olsa..Şubat vade şort pozisyon devam garan long toaso şort devam..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

5. ismini bilmediğim camii de göz haşinası olduğun bir amca marketten küçük bir poşetle çıkıyordu bana ne olacak halimiz fazla bişi de almadım 100 tl harcadım diye veryansın ediyor vevzuya gelinecek olursa
    Ülkenin durumuna çok üzülmek ile birlikte, böyle bir piyasa için kesinlikle algo şart..
    Eğer algoritma sistem kullanmayan biri gün içi şu an hiç bir kuvvet viop30 da insanlarda Long açma algısı olamazdı.

yeni bir güne başlıyormuş gibi görüp şu kadar çıkmış, şu kötü haber varmış demiyor anında basıyor long u
    İnanılır gibi değil.

6. Şehirler arası otobanda yüksek hızda araba sürenler , şehir içi yolarda düşük hıza adapte olmakta zorlanırlar ilk anlarda .
    Borsadaki alımların yarattığı yüzdelik oranlar bu duruma benzemeye başladı . Dalga boyu en düşük %2.5 ve yukarısı .
    Amok Koşucusu sendromu var piyasada . Allah şifa versin ne diyeyim

7.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Bunu şundan sordum.Normal olarak muhasebe kurallarına göre, döviz cinsinden borçlar bilançonun düzenlendiği tarihteki rayiç kurlar üzerinden bilançoya koyulurken 2018 ekonomik krizinden sonra - muhasebe kurallarına geçici bir uygulama değişikliği getirilerek-bu borçları borcun alındığı tarihteki pariteten bilançoya koyma imkanı getirdiler.
    Dolayısıyla TL cinsinden normal gözüken bir bilanço,döviz cinsinden çok kötü olabilir.

Evet o düzenleme nedeniyle aslen birçok zombi şirket yaratılmış oldu. Thy ve Pegasus özelinde de borçların bu şekilde gösterilmiş olması mümkündür.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    22 sonu dolar kuru 18,80 teorik ve gecene bakarmısnız

bu ülkede %15 faizmi vardı dediniz?

bende geçen farkettim ama piyasa şuanki faize inanmıyor ve 1 yıl sonrasını %15 ile fiyatlamıyor normal olarak. 1 yıl vadeli döviz kontratı işleri ve/veya portföyü döviz cinsi hedge etmek için kullanılır ama bu oranlarla buna da cesaret ister. 1 yıllık süre içerisinde MB nin faiz arttırmayacağının da garantisi yok.

Sayfa 681/1001 İlkİlk ... 181581631671679680681682683691731781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •