Bu forumda herkes kazandı-kazanıyor parayı ve EGO yu battal boy çuvalla taşıyamıyor.Birtek ben Tesus ,Kirsoy,Bozkurt reis kaybettik.
İŞ BANKASI Piyasa Değeri 21,689 MİLYAR TL, Defter Değeri 67,776 MİLYAR TL ... Güçlü iştirakleri var...
Bu iştiraklerin en büyüğü Şişe Cam grubu. Şişe Cam'ın yüzde 50,93 hissesi İŞ BANKASI na ait...
Şişe Cam'ın piyasa değeri 22,300 MİLYAR TL defter değeri 22,194 MİLYAR TL.
İŞ BANKASININ PİYASA DEĞERİ OLAN 21,689 MİLYAR TL DEN ŞİŞE CAM PAYLARININ PİYASA DEĞERİNİN ETKİSİ OLAN 11,357 MİLYAR TL Yİ ÇIKARIRSAK ;KABACA İŞ BANKASININ BANKA KISMININ PİYASA DEĞERİ 10,332 MİLYAR TL KALIR.
İŞ BANKASININ DEFTER DEĞERİ OLAN 67,776 MİLYAR TL DEN ŞİŞE CAM PAYLARININ DEFTER DEĞERİNİN ETKİSİ OLAN 11,303 MİLYAR TY Yİ ÇIKARIRSAK ; KABACA İŞ BANKASININ BANKACILIK KISMININ PİYASA DEĞERİ 56,473 MİLYAR TL KALIR.
BAŞKA GÜZİDE İŞTİRAKLERİ OLMASINA KARŞIN İŞ BANKASININ BANKACILIK KISMININ OLUŞAN BU RAKAMLARA GÖRE PD/DD DEĞERİ 10,332/56,473=0.18 YAPAR.
İş Bankası'nın karı olan 6,810 milyar Tl den Şişe grubundan gelen yaklaşık 1,070 milyar Tl karı çıkarır ve yeni oluşan 5,740 milyar tl ile kabaca bankacılık kısmı piyasa değeri olan 10,332 milyarı oranlarsak da kabaca bankacılık kısmının F/K DEĞERİ 1,8 çıkar.
Özetle böylesi bir değer potansiyeli varken günlerce GARAN vs konuşmak bana absürt geliyor... Eğer bir banka kağıdı almayı düşünüyorsanız bu kağıt bence kesinlikle İŞ BANKASI olmalı...
Garan ve diğer bankalarda dipler delinirken İş bankasında dipler yükseliyor dikkat ettiyseniz...
Bırakın bahçeliyi vs onlar günlük muhabbetler... Tüm gün ons altın ve gümüş diye yırtındım tınlayan olmadı...
Epeydir bu forumda gerçek anlamda borsa konuşulmuyordu, umarım ilk taşı atmakla beraber devamını getirirsiniz...
Son düzenleme : Caho; 31-03-2021 saat: 19:59.
vadeli piyasalar APS görmek için OPEN İNTEREST indikatörünü grafiğe ilave edebilirsiniz.
Tek sorun sadece günkük grafikte çalışır.
x30 veya x100 üzerine sadece özel formül yazılarak atılabilir.
kaybedenler kulübüne +1
Bear_Bull
@BearBull26
Ben hisselerle hiç ilgilenmezdim...
Garan çok gündem olduğu için bakayım dedim...
Tepki gelirmi diye düşündüm...
Garan ın uzmanı,
Kararanı,
Hocam bir yorum alabilirmiyiz...
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.
Türkiye'de son 24 saatte 240 bin 12 Kovid-19 testi yapıldı, 39 bin 302 kişinin testi pozitif çıktı, 152 kişi hayatını kaybetti.-AA-
Yer İmleri