Sayfa 689/1013 İlkİlk ... 189589639679687688689690691699739789 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 5,505 - 5,512 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Olacak olan şu.

Bir sonraki krizde BIST30 un %80 i yabancıların olacak.

Hepimiz köle gibi onlara çalışıyor olacağız.

Eyy heyy hoyy lafları işlemez. Para sahibi konuşur, boguren değil.
    Alakası yok..

O 63 65 oranına fazla takılmayın..

Şirketlerin halka açıklıkları belli.

Yüzde 20 oranı nasıl artıracaklar mış.
    Kim satacak bunlara bu kadar malı.

Eğer o dediğiniz yüzde 65 hakkaten yabancı ise boğazlarına kadar maldalar demektir zaten.

Ama o gördüğünüz oranın hepsi yabancı değil.

2. Misal k. b.k gyo lardan bi tanesinde arkadaş yazmış
    Yüzde 23 ü yabancıda diye.

Ben biliyorum ki o yabancı değil patron.

Kağıt diplerde iken yabancı dan satış gösterip yerli kurumundan alım yapar.
    Yukarılarda iken yabancıdan alım yapıp aynı kurumlardan satış yapar.

Milletin kafasını bulanırır.
    Yabancı satıyo diye millet kaçar yada alıyor diye atlar.

memsa da bile bir ara citi yabancı vardı düşünün..

Ne memsa sı ne citi yabancısı ya..Güldürmeyin.

Ben yabancı takası olan kağıtlar gördüm 2 sen boyunca yabancı satış yaptı..
    2 seneeee..

Her gün yabancı ekran başına oturuyor da 2 kuruş çıktı sat 1 kuruş düştü al.

Kağıt atıyorum 2 tl den 0.30 a kadar böyle böyle düştü..sonra 5 senedir sürüncemede.

Birde kağıt 2 tl iken 3 tl den anlaştık yabancı ile diyip de 70 kuruşa düşen boru firmaları var..Yabancı fon ile anlaşmışlar.

O da 4 sene süründü şimdi yeniden 3 tl lerde..

3.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    BİST'e kote olup % 51 i halka arzedilmiş o kadar az şirket var ki...Öyle biliyorum.
    Hşş uyandırmayınız. Vatandaş zannediyor ki borsaya sahip olunca şirketlerin tamamına sahip olacak.

4. TITATIC BATIYOR:

Türkiye Garanti Bankası KAP'a yaptığı açıklamada, 410.6 milyon TL değerinde tahsili gecikmiş alacağını 17.1 milyon TL'ye varlık yönetim şirketlerine sattığını duyurdu.

Denizbank, yaptığı açıklamada, kanuni takipteki toplam 214.6 milyon TL tutarında tahsili gecikmiş bireysel kredi alacağının 23.3 milyon TL'ye 2 farklı varlık yönetim şirketine satıldığını duyurdu.

Şekerbank 139.6 milyon lira tutarındaki takipteki kredi portföyünü 7.2 milyon liraya Final Varlık Yönetim AŞ ve Mega Varlık Yönetim AŞ'ye devretti.

Yapı ve Kredi Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada yaklaşık 531 milyon TL'lik tahsili gecikmiş krediyi 27.5 milyon TL bedelle Güven Varlık Yönetim A.Ş.'ye sattığını açıkladı.

QNB Finansbank tarafından KAP'a yapılan açıklamada, kanuni takipteki toplam 789.6 milyon TL tutarında tahsili gecikmiş kredi alacağının 97 milyon TL'ye satıldığını açıkladı.

5. Zar daki düşüş yüzde 1 i buldu.Saat 3 e kadar hemen hemen aynı durumda idik.

Bir haber mi var o tarafta..

Eğer yoksa TL nin takip etmesini beklerim..

Bugünkü borsadaki çıkış mana kazanır o zaman

6.  Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    TITATIC BATIYOR:

Türkiye Garanti Bankası KAP'a yaptığı açıklamada, 410.6 milyon TL değerinde tahsili gecikmiş alacağını 17.1 milyon TL'ye varlık yönetim şirketlerine sattığını duyurdu.

Denizbank, yaptığı açıklamada, kanuni takipteki toplam 214.6 milyon TL tutarında tahsili gecikmiş bireysel kredi alacağının 23.3 milyon TL'ye 2 farklı varlık yönetim şirketine satıldığını duyurdu.

Şekerbank 139.6 milyon lira tutarındaki takipteki kredi portföyünü 7.2 milyon liraya Final Varlık Yönetim AŞ ve Mega Varlık Yönetim AŞ'ye devretti.

Yapı ve Kredi Bankası, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada yaklaşık 531 milyon TL'lik tahsili gecikmiş krediyi 27.5 milyon TL bedelle Güven Varlık Yönetim A.Ş.'ye sattığını açıkladı.

QNB Finansbank tarafından KAP'a yapılan açıklamada, kanuni takipteki toplam 789.6 milyon TL tutarında tahsili gecikmiş kredi alacağının 97 milyon TL'ye satıldığını açıkladı.

Cahilliğimi mazur görün riski 10 da bir fiyatına satınca bilançodan tüm riski çıkarıyorlar mı? ne kadarını zarar yazıyorlar...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Takipteki alacaklar (krediler) VUK daki şartları haiz olunca (şüpheli alacak) tümüyle o yılın kar zararına (zarar olarak) intikal eder.

Yukardaki haberdeki gibi belirli bir bedelle satılır ya da devredilirse o bedel de kar yazılır...

Aynen büyük mağazalardaki kayıp, çalıntı, fire gibi belirli oranlardaki zararlar normal (olağan) kabul edilir.

İşin doğasında vardır...

8.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    Cahilliğimi mazur görün riski 10 da bir fiyatına satınca bilançodan tüm riski çıkarıyorlar mı? ne kadarını zarar yazıyorlar...
    Çok başarılı banka yöneticileri(!)

Dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir haber düştü.Türkiye'nin en büyük bankalarından biri 530 milyon liralık tahsili gecikmiş alacağını bir varlık şirketine 27 milyon liraya satmıştı.

Bu haber hemen hemen hiçbir yerde yer almadı. Haberin gazetelerde yer almamasının tek nedeni bankanın yerli ortağının Türkiye'nin en büyük ailelerinden biri olması. Yani iyi bir reklam veren. Kimse böyle bir aileyi kızdırmamak için bu haberi görmedi.

KAP'taki o üç satırlık haber Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu çok iyi anlatıyor. 530 milyon liralık alacağın banka tarafından alınamaması ve bunu son derece komik bir paraya satması, sektörde işlerin aslında hiç de iyi gitmediğini gösteriyor.

Normal bir ülkede olsaydı eğer, bu rakam çok konuşulur çok eleştirilirdi.

Ancak burası Türkiye ve insanlar görmedi, duymadı ve konuşmadı.

Tahsili gecikmiş alacakları varlık şirketine satan ilk banka bu değil. Birçok banka satıyor ama rakamın büyüklüğü Türkiye için acı veriyor. Olayı bir bankanın kârı ya da zararı olarak görmemek lazım. İnsanların ne halde olduğunu, borcunu ödeyemez duruma geldiğini ifade ediyor.

Varlık şirketi ne yapacak? Bu insanlara daha acımasızca baskı yapacak. Tehdit edip ailesini psikolojik olarak taciz edecek. Bu 530 milyon liranın yüzde 10'unu bile tahsil etse 53 milyon lira eder ki, o da yüzde 100'e yakın kâr demek.

Bankaların tahsili gecikmiş alacakları aslında her geçen gün artıyor. Buna rağmen bankalar halen piyasada acımasızca rekabet etmeye çalışıyor.

Şu an için bankaların ana felsefesi "sat ama nasıl satarsan sat" Personel de satıyor sırf kendisine verilen hedefi tutturmak için. Hedef tutuyor ama ortaya 530 milyon lira gibi tahsili gecikmiş bir alacak çıkıyor.

Bu tahsili gecikmiş alacak A veya B bankasının, fark etmez. Burada incelenmesi gereken bir başka konu banka yöneticilerinin başarısı ya da başarısızlığı.

Amerikan parasal genişleme politikası nedeniyle Türkiye'ye gelen ucuz ve bol para sayesinde oturdukları yerden para kazanan bankalar, aslında hiçbir ticari başarısı olmayan yöneticilerin de parlamasına ün yapmasına neden oldu.
    Çılgınca tüketen bir toplum, 5 günlük 5 yıldızlı tatili bile bankadan 24 ay vadeli kredi ile alıp yapan insanların bulunduğu bir ülkede bankalar elbette çuval dolusu para kazanır.

Şu anda 5 günlük tatil için 24 ay kredi alan vatandaş yok. Kredi alanlar batıklarından kurtulmak için borcunu yeniden yapılandıranlar. Onlar da sonuçta borcunu ödeyemiyor ve bankalar bunu tahsil edemiyor.

Neredeyse tuvalette bile aklına bir ürün gelip, "buldum buldum" diye şubedeki personele "illa bunu şu kadar satacaksın" diyen ve dayatan matematik dehaları resmen çuvallamış durumda. Şimdi takke düştü kel göründü.

Sayfa 689/1013 İlkİlk ... 189589639679687688689690691699739789 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •