Yalnız 2 . şart mantık hatası veriyor.
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Sembol üzerinde expert'i çalıştırdım. Daire içeriside aldığınız noktalar eğer alım noktasının olması gereken yerlerini gösteriyorsa, alım koşulu için verdiğiniz koşullardan "kijun-sen 'in üzerinde seyrederken" kısmını karşılamadığı için alım oku çıkmıyor. Kaçırdığım bir nokta varsa lütfen bilgilendirin.
![]()
Kapanış kijun-sen 'in yukarısında seyrederken, chikou-span kapanış fiyatlarını yukarı kesemez gibi birşey anlıyorum ben... Doğrusunu beraber bulalım...
“Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford
Tetikleme "chikou-span kapanış fiyatlarını yukarı kestiğinde oluşacak" ile değil de "chikou-span kapanış fiyatlarını yukarı kesmesinden sonra" diğer şartlar oluştuğunda olacak o halde.
1. koşul chikou-span > c
2. koşul bulut içinde veya altındayken c > kijun-sen
Ben 26 bar öncesini referans almayı unutmuşum o yüzden mantık hatası verdi ve düzelttim.
Bence her iki koşulun gerçekleşme sırası önemli değil, yani iki koşulun kesişiminin yukarıdaki attığım tabloyu vermesi gerekiyor.
Ama tablo süregelen koşulları veriyorsa yani bugün kesişim sağlanmışsa ve o isteniyorsa formüllerde değişikliğe gidilmesi gerekiyor. O yüzden tablonun sonuçlarını Sayın onelle'nin onaylamasını bekliyorum.
Sn. BJK Coccinella 'nın da dediği gibi önce 1. koşulun gerçekleşmesi gerekmiyor. Expert' in son paylaştığım versiyonu istenileni karşılıyor gibi duruyor ama kullanan sn. onelle olduğundan aşina olduğu noktalarda sinyal vermemesi yine onun fark edebileceği bir durum.
Bende görüntü formülün son haliyle SAHOL tahtasında şu şekilde;
Dikey çizgiler chikou-span > c , oklar ise alım için tüm şartlar karşılandığında başlıyor.
Yer İmleri