Sayfa 7/372 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon
Arama sonucu : 2973 madde; 49 - 56 arası.

Konu: ENJSA Enerjisa Enerji A.Ş.

1. 8 milyon son bilançoda hasılat yazmış.
    6 milyonu maliyet.
    2 milyon kalmış. yarısını yönetim gideri almış.
    1 milyondan kala kala 400 bin kar kalmış.

hasılatın yüzde 10unu bile kar yazamamış. nasıl şirket bu.
    jasılatın yüzde 5 i ile kar ederek nereye kadar dayanırsın

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
     Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    benim anladığım halka arzlara olumsuz yazıldıkça olumlu açıldığı
    pegasus yine öyle oldu. tümosan yine öyle.
    trabzon limanı yine öyle...
    karını alan çıktı.
     Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    8 milyon son bilançoda hasılat yazmış.
    6 milyonu maliyet.
    2 milyon kalmış. yarısını yönetim gideri almış.
    1 milyondan kala kala 400 bin kar kalmış.

hasılatın yüzde 10unu bile kar yazamamış. nasıl şirket bu.
    jasılatın yüzde 5 i ile kar ederek nereye kadar dayanırsın
    Yani yukardaki yazdığın doğru ne kadar kötülersek...
    Kar konusunda haklısın zaten en düşündürücü tarafı da bu...
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by as1 Yazıyı Oku
    EnerjiSA elindeki miktarı halka arz ettikten sonra ağırlıklı bir ortalama çıkartacak örneğin bu fiyat 6.25-7.50 TL aralığında 6.80 olduğunda;
    -şayet siz 6.80 den az teklif vermişseniz veya yüksek de verseniz size bu fiyattan size hisseyi verecek bu bana açıkçası pek mantıklı gelmiyor çünkü bu durumda herkes düşük fiyat verir ağırlıklı ortalamanın düşük çıkması için.
    -şayet 6.80 den düşüksen sana hisse vermeme durumu var mı bunu bende bilmiyorum. Hisse vermezse de bir mantığı yok...
    -yalnız söyle bir şey yaparsa ağırlıklı ortalama üzerine bonus vereceğiz derlerse herkes yüksekten verir teklifi bu mantıklı geliyor...
    Tsk cok sacma ama boyle seymı olur malımın eder 6.25 ama sız yarısıp yukseltın dıyor

4. Arkadaslar izahnamenin ilgili kisimlarini okudum ve kritik sorulara cevaplar buldum. Pdf dosyasindan kopyalayamadigim icin kendi cumlelerimle yazicam, ciddi ilgilenenler girip orjinal cumleleri okusunlar lutfen. Hatali cumleler kurarsam vebal almak istemem. Sayfa 281-287 arasi sorulara cevap veriyor.

Bildiginiz gibi fiyat araligi 6.25-7.50.
    3 sekilde hisse talebinde bulunabilirsiniz.
    1- 6.25-7.50 fiyat araliginda 5 farkli fiyat icin istediginiz hisse adedini yazabilirsiniz. Fiyat belirlendikten sonra teklifinizin esit ve ustu olan durumlar gerceklestirilecek, altinda kalan durumlar iptal olacak. Ustu oldugu durumda ne yapilacagi tam belirtilmemis ancak uygun biseyler bulunacak gibi bir anlam cikiyor (bonus hisse olabilir, benim yorumum).
    2- almak istediginiz hisse adedini fiyattan bagimsiz bir sekilde talep edebilirsiniz. Fiyat belirlendikten sonra ne kadar odeyeceginiz belli olur (sanirim bu durumda en az tavan fiyat kadar teminatinizin olmasi gerekir).
    3- almak istediniz bedel kadar giris yapmak. Ornegin 10bin liraniz var ve fiyatla falan ugrasmak istemiyorsunuz. 10bin liralik hisse istiyorum derseniz, fiyat belirlendikten sonra ne kadar hisse haketmisseniz hesabiniza geliyor. (Benim icin en mantikli secenek bu).

Ayrica neden reklam yapilmadigi cok konusuldu forumda. Arastirmalarimdan cikardigim kadariyla sirketin %20si halka arz edilecek, ve bu payin sadece %5 i bireysel yatirimciya ayrilacak. Bu kadar az bir arzin reklaminin cok yapilmasinin bir anlami yok bence. Kurumlardan istedigi talepleri alirsa, bireysel yatirimcidan oldukca fazla talep gelecektir reklamsiz bir sekilde.

Hatam varsa lutfen duzeltin arkadaslar. Bol kazanclar.

Alıntı Originally Posted by Buko90 Yazıyı Oku
    Arkadaslar ben isbankasiyla calisiyorum. Talep toplamada isbankasi araciligiyla teklif verebilir miyim? Yoksa akbanktan veya diger kurumlardan hesap mi actirmam gerekli enerjisa icin?
    isbankasi araciligiyla teklif verebilirsiniz.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
     Alıntı Originally Posted by kerrake Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by Yildirim23612 Yazıyı Oku
    Tsk cok sacma ama boyle seymı olur malımın eder 6.25 ama sız yarısıp yukseltın dıyor
    kerrake arkadaşımız bu şekilde bir paylaşım yapmış kaynak nerden bilmiyorum ancak güvenilir ise demek ki burada yazıldığı gibi olacak açık yazıyor...
    Yazdıklarımı ve/veya çizdiklerimi Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) 101., 103., 104., 106., 107., 110. maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımamaktadır. Dolayısıyla yazdıklarım ve/veya çizdiklerim, eklediklerim AL//TUT/SAT olarak değerlendirmeyin, burada verdiğim bilgiler yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
     Alıntı Originally Posted by Buko90 Yazıyı Oku
    Arkadaslar izahnamenin ilgili kisimlarini okudum ve kritik sorulara cevaplar buldum. Pdf dosyasindan kopyalayamadigim icin kendi cumlelerimle yazicam, ciddi ilgilenenler girip orjinal cumleleri okusunlar lutfen. Hatali cumleler kurarsam vebal almak istemem. Sayfa 281-287 arasi sorulara cevap veriyor.

Bildiginiz gibi fiyat araligi 6.25-7.50.
    3 sekilde hisse talebinde bulunabilirsiniz.
    1- 6.25-7.50 fiyat araliginda 5 farkli fiyat icin istediginiz hisse adedini yazabilirsiniz. Fiyat belirlendikten sonra teklifinizin esit ve ustu olan durumlar gerceklestirilecek, altinda kalan durumlar iptal olacak. Ustu oldugu durumda ne yapilacagi tam belirtilmemis ancak uygun biseyler bulunacak gibi bir anlam cikiyor (bonus hisse olabilir, benim yorumum).
    2- almak istediginiz hisse adedini fiyattan bagimsiz bir sekilde talep edebilirsiniz. Fiyat belirlendikten sonra ne kadar odeyeceginiz belli olur (sanirim bu durumda en az tavan fiyat kadar teminatinizin olmasi gerekir).
    3- almak istediniz bedel kadar giris yapmak. Ornegin 10bin liraniz var ve fiyatla falan ugrasmak istemiyorsunuz. 10bin liralik hisse istiyorum derseniz, fiyat belirlendikten sonra ne kadar hisse haketmisseniz hesabiniza geliyor. (Benim icin en mantikli secenek bu).

Ayrica neden reklam yapilmadigi cok konusuldu forumda. Arastirmalarimdan cikardigim kadariyla sirketin %20si halka arz edilecek, ve bu payin sadece %5 i bireysel yatirimciya ayrilacak. Bu kadar az bir arzin reklaminin cok yapilmasinin bir anlami yok bence. Kurumlardan istedigi talepleri alirsa, bireysel yatirimcidan oldukca fazla talep gelecektir reklamsiz bir sekilde.

Hatam varsa lutfen duzeltin arkadaslar. Bol kazanclar.
    2. seçeneğin riski yok ancak fiyat belirleyenlerin niyeti önemli bunlar kimler????? sen ben olmayacaz garanti alalım deriz yada düşük fiyat verip gelirse alırız gelmezse almayız mı diyecez yoksa 2. maddeye kürek mahkumu mu olacaz...

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    647
    Ulan sanki arzı ben yapıyorum neyse çok fazla kafa ağrıttık... kusura bakmayın arkadaşlar neyse ney yaz bir 2. maddeden 10.000 ne gelirse

Sayfa 7/372 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •