Tam olarak öyle degil aslında .Gram altın dolartl düşse bile ons yükselirse çıkıyor .
Ons boğa piyasasına girdi gibi ..Dolartl yatay yapsa bile gramı yukarı atar .Dolartl den daha garantili gibi geliyor bana ..Üstelik gram altınada bankalar faiz veriyor azda olsa hiç yoktan iyidir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Özel bir ibare görmedim ama aşağıdaki açıklamadan emeklilik fonlarının dahil edilmediğini anladım ben. Emeklilik fonlarıda katılırsa 29 milyardan 40 milyara yaklaşıyor çünkü PPF'lerin büyüklüğü.
Yılbaşında 14 milyar TL civarında olan likit fon toplam büyüklüğü repo piyasasında faizlerin mevduata göre yüksek kalması
ve likit fon getirilerinin görece cazip hale gelmesiyle 29 milyar TL’ye yükselmişti. Likit fon büyüklüğünün sabit kalması
durumunda bankalara 14 milyar TL civarında mevduat girişi olması beklenebilir. Fonlardan çıkabilecek rakamın ne kadarının
yatırımcı tarafından döviz mevduatında değerlendirileceği de dolar/TL’nin bundan sonraki seyri açısından önemli olacak.
Yıllık 30 K kuralı derken tam olarak anlamadım. 30K'dan fazla yatırılamaz mı kastettiğiniz ? İstediğiniz kadar yatırabilirsiniz BES hesabınıza fakat devlet katkısının bir limiti var oda yaklaşık 7.5 K bu yıl için. Yani 30 K'nın üzerinde yatırılan miktar için devlet katkısı alamıyorsunuz. Ayrıca devlet katkısının tamamını haketmek için sistemde en az 10 yıl ve 56 yaşında olma şartı var. Benim 14. senem BES'te fakat daha 16 sene sonra hakedebileceğim devlet katkısının tamamını o zamanda kadar devlet katkısı diye birşey olur mu bilmiyorum![]()
Yer İmleri