Sayfa 702/999 İlkİlk ... 202602652692700701702703704712752802 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 5,609 - 5,616 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. x kişi fon alır aldığı fon un yüzde 50 si portföy yönetim şirketi tarafından mevduatta değerlendirilir bankalarda ufak çaplı mevduat bolluğu yaratılır bu bolluk mevduat faizini baskılar faizler gevşer tabi x kişisinin aldığı fon dan kazancı da düşer ! kendi birikiminle kendi faizini düşür

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Bana da böyle geliyor aslında, sanki "git parana dolar al, sana faizde getiri yok" diyorlar ama hükümetin bundan kazancı ne olacak ki? Dolar yine fırlarsa yeni bir zam dalgası daha yeriz, zaten seçim sonrası muhtemelen elektrik, benzin, doğalgaz zamları gelecek enflasyon iyice azacak. İpin ucunu kaçıracaklar gibi yine...

Aklıma gelen bir diğer kötü düşünce de milletin bankadaki dolarına çökerler mi diye korkuyorum, yani örneğin 4TL den TLye çeviriyorum, bireysellere doları yasaklıyorum gibisinden. Pek olası gelmiyor ama cidden korkuyorum dolara geçmeye bu yüzden...
    Seçimden sonra ne olacağını düşünüyorlar mı ki diye sormak lazım. 4,5 sene seçim yok. Vergiler uçacak, tcmb faiz indirimi önceden fiyatlanmaya başlayacak. Belki de ihracatçı ve turizmci zorluyor böyle olmasını. Belki dolarda yine düşük seviyelerdeyizdir. Suyun akışına direniyoruz gibi geliyor bana

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Bence En az 14 milyar bankalara her halükarda geri dönecek PPF yatırımcısının çoğu mevduat yatırımcısı profilinde risk almak istemeyen sürekli az getiri elde edeyim diye düşünen insanlar. O yüzden çok fazla dolarizasyona yöneleceğini zannetmiyorum ben PPF'lerden.
    Fon yatırımcısı bireylerin mevduat yatırımcısı olanlara kıyasla sermaye piyasaları hakkında daha bilgili, düşük risk, olabildiğince kısa vade, yüksek likidite ve yüksek reel getiri arayan profile sahip olduklarını düşünüyorum. Yeni uygulama ile birlikte reel getiriler düşünce alternatifler arasında reel getiri sağlayabilen yoksa birikimlerinin değerini korumak amacıyla nakit dövize, döviz mevduatına, fiziki veya altın mevduatına yönelmelerini bekliyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Fon yatırımcısı bireylerin mevduat yatırımcısı olanlara kıyasla sermaye piyasaları hakkında daha bilgili, düşük risk, olabildiğince kısa vade, yüksek likidite ve yüksek reel getiri arayan profile sahip olduklarını düşünüyorum. Yeni uygulama ile birlikte reel getiriler düşünce alternatifler arasında reel getiri sağlayabilen yoksa birikimlerinin değerini korumak amacıyla nakit dövize, döviz mevduatına, fiziki veya altın mevduatına yönelmelerini bekliyorum.
    Haklı olabilirsiniz. Düşük risk dediğiniz zaman, döviz ve altın düşük riskli enstrümanlar içerisinde olmuyor bence. Getiri garantisi bekleyen birisine döviz al, altın al demek yanlış yönlerdirme olur uzun vadeli belki kazanacaktır fakat süre olarak baktığınızda likit ve genelde 32 gün gibi vade süresi olan kişi bunlar. Şu an döviz alım-satım makası 4 kuruşlarda iken aldığınız gün 4 kuruş yükselmezse kar edemeyeceksiniz. Altında da aynı şekilde alım-satım makası var.

5.  Alıntı Originally Posted by 40YILLIKSANAYICI Yazıyı Oku
    Para piyasası Fonlarının içeriğinde olan ve min %90 ını oluşturan ters repo oranı nasıl alınır? Aracı kurum veya banka vasıtası ile paramızı mevduat yerine ters repo da günlük değerlendirebilir miyiz?
    Bizler yapamıyormuşuz. Aracı kuruma sordum.

6.  Alıntı Originally Posted by sathyz Yazıyı Oku
    Bizler yapamıyormuşuz. Aracı kuruma sordum.
    Evet teşekkür ederim öyleymiş.

Aracı kurumlar merkez bankasından ters repo oranı alabiliyor anladığım kadarıyla KAP a bildirerek kısa vadeli.

Dolayısıyla PPF lerde de hep belirli kısa vadelere alınmış ters repolar vardı bittikçe yenisi alınan.

Bireysel yatırımcılar için bankaların verdiği repo oranları ne yazıkki mevduat faiz oranlarının altında

7. Bindiğimiz dalı kestik yani PPF lerde

8. fonlarda oranlar yarın 21'in altına gelirse takasbank para piyasasına kendiniz direkt yatırım yapabilirsiniz ama stopaj 15% olur. Aylıkta 22.50% alınabilir. Yarın fiyatlama alacağım.

Sayfa 702/999 İlkİlk ... 202602652692700701702703704712752802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •