Sayfa 702/999 İlkİlk ... 202602652692700701702703704712752802 ... SonSon
Arama sonucu : 7990 madde; 5,609 - 5,616 arası.

Konu: Viop - XXI

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Şahsi fikrimdir, dönemin şartlarını bilemem... yanılıyor elbette olabilirim...
    ancak Atatürk'ün baz aldığı sistem, İsviçre devletinin sistemidir. örnek aldığı ülke de İsviçredir.

ama eleştirdiğim bir nokta var.. Devlet adamları en üst makamlar, lüks saraylar, köşklerde ikamet etmemeli..

Atatürk'ü eleştirdiğim bir konudur.. dediğim gibi sadece eleştiridir.. dönemin şartlarını elbette bilemem..
    Ancak cumhuriyet sisteminde, hele ki İsviçre baz alınıyor ise; köşk de kalmamalıydı. Son günlerini dolmabahçe de ikame etti ancak bana göre bu da yanlıştı. Kurtuluş döneminde gibi yerlerde ikame etmeliydi...

Bildiğim kadarıyla Atatürk'e bu tahsislerin hepsini meclis yaptı. Şahsi fikrim bir hataydı.

Çünkü kurucu olarak, köşkte ve sarayda ikame edersen, bir önceki sisteme geri dönüyor oluyorsun.
    Senden sonra güç zehirlenmesi yaşayanlar, kendilerine ayrı saraylar yaparlar ve milletin sermayesini bu şekilde çarçur ederler..
    Atatürk rahatsızlığının artması sebebiyle istirahat için Dolmabahçe Sarayı’na getirilir temmuz 1938’de. Artık sayılı haftaları kalmıştır. Bunu kendi dahil yakın çevresi bilir. Atatürk döneminde yapılan saray sayısı sıfırdır. Dolmabahçe Sarayı yabancı devlet insanlarını ağırlamak için tahsis edilmiştir. Geçirdiği süre sınırlıdır. Ülke kurulduktan sonra yatmamıştır, okumaya, çalışmaya, ülkeyi karış karış gezmeye, fabrikalar açmaya devam etmiştir. Tahsis edilen yatı da katı da istememiştir. Adamcağız iyi ki son bir iki yılında yatta güneşlenmiş dolmabahçeden denize girmiş. Çok büyük hata.

Okumak lazım. Bol keseden sallamamak lazım.

Kaynak: Atatürk Evleri Atatürk Müzeleri, Mehmet Önder
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Güzeller güzeli Fethiye
    Gönderi
    1,803
    Blog Entries
    6
    Şahsen nakit dolar tutmuyorum. Banka hesabında dolar/euro olur genelde. Altın da keza aynı şekilde. Devletim istediği gibi kullanabilir paramı.. ancak şu var; devlet yolsuzluğa değil, millete çalışacak. Sermayemi gidip inşaatçıları beslerse, yandaşı beslerse zehir zıkkım olsun.
    Yandaş beslenmeden sistem yürümez. Kolluk kuvvetinin kim olduğu fsrketmez ister merkez sağ ister merkez sol. Kim olursa olsun yandaş beslenir. Bu çok doğal. Ben bile iktidar olsam beslerim. Sen beslemezmisin [emoji4]

Insanın doğası gereği bu. Yakın cevreyi korumak kollamak.

O yuzden yandaş beslemeyi normal karsilamak lazım.
    Youtube Teknik Analiz Kanalı -> @hisse.analiz

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yıllarca süren belediyeler ve akape vakıfları arasındaki ilişki bile cumhuriyet kuruluş dönemindeki sözde israfların (eğer varsa, olmadığı net ortada aslında) binlerce katı.. akape döneminde devlet tam kontrol altında.. hukuk yok.. her şey keyfi.. yeni kurulan ve halkı eğitimsiz bir cumhuriyet ile gelişimini nispeten tamamlamış bir cumhuriyet karşılaştırması yapmak yannış..

şu gazeteleri biraz okuyun.. neler dönüyor.. ondan sonra Atatürk ü eleştirmenin ne kadar manasız olduğunu annarsın.. ne yapmış Ataturk ?? sülalesini ihya mı etmiş.. var olan sarayı kullanmış.. şu akape dönemindeki rezillikleri cumhuriyet ilk donemi ile karşılaştırmayın artık.. akape dönemi kendi klasmanında ayrı bir rezalet.. sayfalar ciltler yetmez..
    eleştiri kötü bir şey değil. Eleştiriye açık olmak lazım.
    Atatürk sıfır hatayla iş yaptı denilemez, eleştirilecek taraflar illa ki vardır. bu adam robot değil neticede..
    Atatürk tüm mal varlığını millete bağışladı. bunun ötesi yok, eleştirdiğim konu o değil.
    Ben örnek açısından söyledim.
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

4.  Alıntı Originally Posted by Dolares Yazıyı Oku
    Atatürk rahatsızlığının artması sebebiyle istirahat için Dolmabahçe Sarayı’na getirilir temmuz 1938’de. Artık sayılı haftaları kalmıştır. Bunu kendi dahil yakın çevresi bilir. Atatürk döneminde yapılan saray sayısı sıfırdır. Dolmabahçe Sarayı yabancı devlet insanlarını ağırlamak için tahsis edilmiştir. Geçirdiği süre sınırlıdır. Ülke kurulduktan sonra yatmamıştır, okumaya, çalışmaya, ülkeyi karış karış gezmeye, fabrikalar açmaya devam etmiştir. Tahsis edilen yatı da katı da istememiştir. Adamcağız iyi ki son bir iki yılında yatta güneşlenmiş dolmabahçeden denize girmiş. Çok büyük hata.

Okumak lazım. Bol keseden sallamamak lazım.

Kaynak: Atatürk Evleri Atatürk Müzeleri, Mehmet Önder
    abicim, biraz eleştiriye açık olun. Bol keseden salladığım falan yok.
    Atatürk bunları kötü niyetle kullanmadı. Ama gelecek nesillere örnek olur, vatandaş sarayda, köşk de kalmayı normalleştirir. Aksaray gibi...
    Biri gelir milyar tl 'ler harcar... sende yadırgayamazsın, çünkü devlet büyükleri böyle yaşar dersin. Bana sorsan anormal.

Cumhurbaşkanlarının bütçesi neden bu kadar yüksek? Normal mi bu?

Bu saraylar köşkler, binlerce çalışan, binlerce güvenlik.. bunların hepsi maliyettir.

Abd de beyaz saray da her gelen başkan, first ladyler yeni dekor dizayn eder. Ve bu oldukça pahalıdır.

Biz abd yi örnek almıyoruz, abd yolsuzluklar ülkesi.

Bizim baz aldığımız ülke İsviçre dir.

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    gazete okuyun biraz..lütfeennnn...akape demek inşaat ve rant yağma demek.. uzungöl gibi doğal güzelliklerden bir sürü diğer doğal güzelliğe çöktü adamlar, ki bu doğal güzellikler binlerce yılı atlattı sağ salim ama akape döneminde kurban oldular..

evet..yaparsa ederse diye koşullu düşünmeye gerek yok.. yapıyor adamlar.. her şey açık açık cereyan ediyor.. yıllardır ülkeyi kendileri ve yandaşları arasında paylaştılar.. senin sermayen bu ortaklığın sponsoru, yani öylemidir değilmidir diye düşünmene gerek yok.. her şey açık ortada..

Benim haberim var, tam bir muhalifimdir.
    Ancak yapabileceğim başka bir şey var mı? Ülkenin krize girmesine müsade edebilecek kadar aklımı kaybetmedim..

Millet oy veriyor, ne yapabiliriz.? Halkın da istediği oluyor..
    Bizde kendi çapımız da bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Dolarlarım değerlensin diye ülkenin krize girmesini isteyecek kadar yozlaşmazdım.

6.  Alıntı Originally Posted by Subjective Yazıyı Oku
    Yandaş beslenmeden sistem yürümez. Kolluk kuvvetinin kim olduğu fsrketmez ister merkez sağ ister merkez sol. Kim olursa olsun yandaş beslenir. Bu çok doğal. Ben bile iktidar olsam beslerim. Sen beslemezmisin [emoji4]

Insanın doğası gereği bu. Yakın cevreyi korumak kollamak.

O yuzden yandaş beslemeyi normal karsilamak lazım.

Bunu sen normalleştirdiğin için normal geliyor. Benim için normal bir şey değil.

Benim haberim var, tam bir muhalifimdir.
    Ancak yapabileceğim başka bir şey var mı? Ülkenin krize girmesine müsade edebilecek kadar aklımı kaybetmedim..

Millet oy veriyor, ne yapabiliriz.? Halkın da istediği oluyor..
    Bizde kendi çapımız da bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Dolarlarım değerlensin diye ülkenin krize girmesini isteyecek kadar yozlaşmazdım.
    benim yazımda bu tür yargılara varmanı sağlayacak noktalar yok..

peki ne var ??

"koşullu düşünmene gerek yok..evet senin sermayeni kullanıyorlar" diyorum.. yani bilinmeyen ve araştırılması gerekn bir şey değil.. apaçık ortada.. herhalde oldukça net bir realite.. kendi çıkarlarını ülkenin çıkarlarından üstün tutuyorlar..

ayrıca.. senin sermayen sadece bankada duran paran değil.. kendi ihtiyaçların için harcayabileceğin parayı da zulüm derecesindeki yuksek vergiler ile elinden alıyorlar.. bu da diğer bir realite..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Atatürk’ün eleştirilecek çok yönü vardır. Hataları vardır. Ama saray saray gezdi tekneden tekneye atladı demek saf cahilliktir.

1925-1938 yılları arası İstanbul’a ziyaret sayısı 31’dir. Yat 1938’de tahsis edilir. Zatüreyi yeni atlatmıştır. Deniz havasının iyi geleceğini düşünür. Yatta geçirdiği süre sadece 1 aydır. Israrlar sonucu yurt dışından fransız doktor getirilir. Kesinlikle ıstırahat önerilmesi ve yataktan çıkmaması tavsiye edilmesine rağmen hatay meselesi için yurt gezisine çıkar. Bu gezi sonrası hastalığı artar. Bazı görüşlere göre ölüme götüren süreci bu gezi başlatmıştır. İlk kez hastayım der. Hatay meselesine çok kafayı takar. Yurt dışında duyulmaması için hastalığını gizler.

Sayfa 702/999 İlkİlk ... 202602652692700701702703704712752802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •