Sayfa 703/1230 İlkİlk ... 2036036536937017027037047057137538031203 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 5,617 - 5,624 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hangi şirketten bahsediyorsunuz?
     Alıntı Originally Posted by egeloman Yazıyı Oku
    Yaklasık 6 aydır baslıgı takip ediyorum ve ilk mesaj / sorum bugune nasipmiş. Yatırım yapmıs oldugum hissem yaklasık 2 aydır gün içersinde endeksten negatif ayrısırken, kapanıs işlemleri (sanırım piyasa tabiri karanlık oda) sonrasında endeksten pozitif ayrışmış oluyor. Ayda 1-2 gerçekleşen bir durumda degil, neredeyse hergün aynısı yasanıyor. Nedenini biraz araştırdım ancak bulamadım, yılların tecrübeli arkadasları belki bu durumun neden kaynaklanabilecegini tahmin edebilirler?
     Alıntı Originally Posted by egeloman Yazıyı Oku
    Açıkcası farkında olmadan manipülatif davranmaktan çekindigimden hisse adı yazmak istemiyorum. Ancak bahsettigim durum bugun kapanış sonrasında da gerçekleşti. Benim gibi yenilerin bilemiyecegi makul bir açıklaması varmıdır diproyal bey?
    Hisse adı söyleyerek manipülatif davranmazsanız. Eğer hisse adı söyleyerek manipülatif davranılsaydı olağan şüphelilerde sıralamada son sıralarda olurdunuz. Neyse sizin tercihinizdir.

Bahsettiğiniz şirkette özel bir durum olmayıp muhtemelen likidite sağlayıcılığı anlamında aracı kurum kapanış seansında işlem yapıyordur. Yani toplam işlem hacmi çok düşük olduğu için gün içinde negatif oluşup karanlık odada dünkü seviyede kapanıyordur.

Bahsettiğiniz şirketin kendi endeksi ile betasına bakmanızda fayda var. Yani xu100 ile değil örneğin banka ise bankacılık endeksi ile...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2. Bugun bütün rafineri şirketlerinin tahtaları savaş alanına dönerken, Tüpraş sadece %3 düştü. Sanırım piyasada malı karşılayacak adam olmadığı için yabancılar satışa geçmedi

Amerikanın en büyük rafineri şirketi Valero, %10 çakıldı

THY geri alım yapacağını duyurdu, çok hatalı karar , büyükler nasıl olsa şirket karşılıyor diye sattı.

Enayi gibi 92'den sağlam maliyetlendim tüpraşta, ama sanırım daha düşeceği yer var :d

Gereksiz satış yediğini düşündüğüm bazı hisseler var, LOGO gibi. Tahtada karşılayan olmadığı için, anormal fiyatlamalar oluyor bence.

Verilere bakınca durum vahim gibi gözüküyor

Isveç, Danimarka, Almanya, Ispanya kontrolden çıkmış durumda, artış hızlandı

Kore harika iş çıkardı, baya baya kontrol altına almak üzereler.

Çin Çang Çonglara helal olsun

Alman disiplini deriz, bu heriflerin bu salgınla mücadele şekline bakıyorum dehşete düşüyorum. Biz bile daha iyi iş çıkardık

Tayland, Israil, Malezya da çok çok başarılı

3.  Alıntı Originally Posted by Halukcan Yazıyı Oku
    Bugun bütün rafineri şirketlerinin tahtaları savaş alanına dönerken, Tüpraş sadece %3 düştü. Sanırım piyasada malı karşılayacak adam olmadığı için yabancılar satışa geçmedi

Amerikanın en büyük rafineri şirketi Valero, %10 çakıldı

THY geri alım yapacağını duyurdu, çok hatalı karar , büyükler nasıl olsa şirket karşılıyor diye sattı.

Enayi gibi 92'den sağlam maliyetlendim tüpraşta, ama sanırım daha düşeceği yer var :d

Gereksiz satış yediğini düşündüğüm bazı hisseler var, LOGO gibi. Tahtada karşılayan olmadığı için, anormal fiyatlamalar oluyor bence.

Verilere bakınca durum vahim gibi gözüküyor

Isveç, Danimarka, Almanya, Ispanya kontrolden çıkmış durumda, artış hızlandı

Kore harika iş çıkardı, baya baya kontrol altına almak üzereler.

Çin Çang Çonglara helal olsun

Alman disiplini deriz, bu heriflerin bu salgınla mücadele şekline bakıyorum dehşete düşüyorum. Biz bile daha iyi iş çıkardık

Tayland, Israil, Malezya da çok çok başarılı
    Haklısınız konu tam bir siyah kuğu oldu. Washington'da virüs nedeniyle OHAL ilan edilmiş...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hangi şirketten bahsediyorsunuz?
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Hisse adı söyleyerek manipülatif davranmazsanız. Eğer hisse adı söyleyerek manipülatif davranılsaydı olağan şüphelilerde sıralamada son sıralarda olurdunuz. Neyse sizin tercihinizdir.

Bahsettiğiniz şirkette özel bir durum olmayıp muhtemelen likidite sağlayıcılığı anlamında aracı kurum kapanış seansında işlem yapıyordur. Yani toplam işlem hacmi çok düşük olduğu için gün içinde negatif oluşup karanlık odada dünkü seviyede kapanıyordur.

Bahsettiğiniz şirketin kendi endeksi ile betasına bakmanızda fayda var. Yani xu100 ile değil örneğin banka ise bankacılık endeksi ile...
    Cevabınız için cok teşekkürler diproyal bey, hisse adını söylemeyerek hadsizlik yaptıysam kusura bakmayın, Anadolu Hayat idi.

Bence 2 ay sonra kimse korona morona konuşmayacak ..
    Pegiye 36 dan kamikaze atıp batacaksam da batayım
    Atın ölümü arpadan olsun

6.  Alıntı Originally Posted by 2Ekmek1Samsun Yazıyı Oku
    Sn cautionary merhaba,

Dünyanın global resesyona girme ihtimalinin kordsa’nın satışlarını etkileyeceğini düşünüyor musunuz?

Bir de hisse alışı için uygun fiyat olduğunu düşündüğünüzde endekse de çok güvenmediğiniz zamanlarda yine alım yapıyormusunuz?
    Endekse güvenmediğim için..ya da orta vade sat sinyali olduğu İçin diyelim...zaten portföy hedge li.Bu nedenle orta uzun vade uygun yere gelmeye başladığını düşündüğüm hissede alım yaparım.

Kordsa tabii ki etkilenecek...ben de alımlara başladım bunda da...düşüş sürebilir, bende alımlara devam ederim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku

Açıklama mantıklı...Toaso benzer durumda...portföyde olduğu İçin yakın takip ediyorum...hemen her gün kapanış seansında yukarıdan kapıyor,
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. Sn Cautionary

KChol'un bugun endeksten fazla düşmesinin nedenini, ihracata dayalı büyüme modeli yüzünden olduğunu söyleyebilirmiyiz?

Bilmediğimiz başka sıkıntılar yoktur inşallah holding'de
    Tırsmamak elde değil.

Sayfa 703/1230 İlkİlk ... 2036036536937017027037047057137538031203 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •