Sayfa 709/958 İlkİlk ... 209609659699707708709710711719759809 ... SonSon
Arama sonucu : 7658 madde; 5,665 - 5,672 arası.

Konu: AFYON Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by EGE2000 Yazıyı Oku
    Dün elinde:
    10.000 adet Afyon E olan bir yatırımcı 10.000x6.65 tl = 66.500 TL si var
    Bugün elinde
    10.000 adet Afyon E x 2.65 = 26.500
    10.000 adet Afyon R x 5.00 = 50.000 Toplamında 76.500 TL si var

bugün elindeki R leri satıp 50.000 TL alır sonra gider bu parayla tanesi 2.65 TL den 18.867 adet Afyon E alır ve toplam malını 28.867 adete çıkartır yada bekler elindeki 10.000 Afyon R için bedelli ödemesi 30.000 TL yapar ve toplam malını 20.000 adet yapar.Hisse fiyatının ne olacağını bilemeyeceğine göre ya Sabancıya güvenip kendi cebinden onun cebine 30.000 bin tl vereceksin ve benim param senin paran diyeceksin yada para koymadan mal miktarını arttıracaksın.

Buradaki tercih risk alma ve paranızla alakalı.
    30 000 tl ödeme yaptığında elindeki malın toplamı 20 000 lot mu olur yoksa 40 000 mi ?
    Ben 40 000 olur diye biliyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Ayfongarahisar
    Gönderi
    2,180
     Alıntı Originally Posted by ege2000 Yazıyı Oku
    dün elinde:
    10.000 adet afyon e olan bir yatırımcı 10.000x6.65 tl = 66.500 tl si var
    bugün elinde
    10.000 adet afyon e x 2.65 = 26.500
    10.000 adet afyon r x 5.00 = 50.000 toplamında 76.500 tl si var

bugün elindeki r leri satıp 50.000 tl alır sonra gider bu parayla tanesi 2.65 tl den 18.867 adet afyon e alır ve toplam malını 28.867 adete çıkartır yada bekler elindeki 10.000 afyon r için bedelli ödemesi 30.000 tl yapar ve toplam malını 20.000 adet yapar.hisse fiyatının ne olacağını bilemeyeceğine göre ya sabancıya güvenip kendi cebinden onun cebine 30.000 bin tl vereceksin ve benim param senin paran diyeceksin yada para koymadan mal miktarını arttıracaksın.

Buradaki tercih risk alma ve paranızla alakalı.
    şurası eksık kalmış anlasılması için söylüyorum
    10.000ruchanx5+30.000(bedellı parası) 80.000/30.000( ruchanlar hısse oldu)=2.66
    hisse kac para 2.65
    bu hesabı yapar ve azıcık kafayı calıstırırsanız demek ıstedıgımı anlayacaksınız.
    Ruchan afyone degerını gecerse elınize badılcanı alırsınız vessselam.....

3.  Alıntı Originally Posted by Sasa500 Yazıyı Oku
    Rüçhan 30 tl olsun afyone 5 tl ise , r+e= afyon5tl
    burda esas onemlı olan afyone hareketıdır.
    rüchan düşük kalırsa ınsanlar ruchana saldırır!!!
    pahalı rüchan kullanılmış prezarvatif gibidir...
    ESAS OLAN AFYONe 2.65 TL OLAN AFYONDUR...
    Şimdi rüçhan yarın tavan yapsa 7,5/3=2.5 tl olmuyor mu?
    buradaki rüçhan bölünmemiş 3 adet...
    Yarın afyon e tavan yapsa 2.91tl
    rüçhan her durumda afyon eskinin altında olmuyor mu?

4.  Alıntı Originally Posted by Sasa500 Yazıyı Oku
    misal verdim ve şunu demek istedim aslında rüchan enınde sonunda afyon e olacak. ruchan 5 tlden 2 tl ye dussede 20 tl cıksada afyone kac para ıse bedelını odeyıp afyone ye donusecek. kim neden fazla para odemek istesin ki? Şuan tek fark ,marj fazlalığı...
    normal şeyler yaz...katılıyorum...bakın arkadaşlar ruçhan 5 tl..buradan 10 bin ruchan aldın 50 bin tl...bedelliye katıldın 30 bin tl bedelliye toplam oldumu 80 bin tl...afyona bu fiyattan dönüştüğünü farzet 30 bin afyon 79,500 bin tl eder...500 zarardasınız demektir..onun için ruchanları ona göre hesaplayın...sabahleyin eksi 12 iken ruchan aldım afyonun kendisi eksi felandı...kafadan yüzde 10 kar...

5.  Alıntı Originally Posted by Alabandan Yazıyı Oku
    Şimdi rüçhan yarın tavan yapsa 7,5/3=2.5 tl olmuyor mu?
    buradaki rüçhan bölünmemiş 3 adet...
    Yarın afyon e tavan yapsa 2.91tl
    rüçhan her durumda afyon eskinin altında olmuyor mu?
    olduğunu düşün..7,5 +2,91=10,41 eski fiyat yani senin afyonun 10.41 olmuş oluyor...

6.  Alıntı Originally Posted by btc34 Yazıyı Oku
    olduğunu düşün..7,5 +2,91=10,41 eski fiyat yani senin afyonun 10.41 olmuş oluyor...
    aynen öyle.. benim verdiğim örnek doğru mu?

Çünkü 7.5 tl rüçhanda 3 lot var... 3 e bölündüğünde 2.5tl
    eski 2.91tl

birleşme sonrası fiyat e+ r = 2.91 + 2.5 = 5,41 tl yeni hisse fiyatı mı olur.

Belkide çimsa rüçhanları alacağım demiş spek çimsaya yüksek fiyattan satmak için mi rüçhan fiyatını artırıyor....??

7.  Alıntı Originally Posted by Sasa500 Yazıyı Oku
    yanlış acıdan bakıyorsunuz!

adam ruchanları satmaya calısıyor dogrumu
    - doğru
    - misal ruchan 10 lira olsa afyone 5 tl olsa elınde ruchan olsa hangısını alırsın ?
    -tabi afyone
    -Neden afyone aptal mısın ruchan 10 tl olmus 20 gıdıcek?
    -20 gıdecekde ne olacak? bırlesme vaktı afyone kac para ıse o olacak
    -honk dedı jeton düştü....
    PATRON RUCHANLARI KULANDIRMAK MI ISTIYOR O ZMAN AFYONE RUCHANDAN PAHALI OLMAK ZORUNDA.......
    haklisiniz dostum zaten eninde sonunda birlesiyorsa ruchanlar niye gitsin ondeyse e ler ona yetisir ya da r ler duser.

bu borsa bu kadar kolaysa dagilalim zaten hepimiz zengin tahta yapici mental geri.

ruchan bir hak ve bu hak 15 inin bitiminde elinde afyon tutanlara taniniyor yani yeni pay alma kuponlarının hisse senetlerinin üzerinden ayrıldığı günden bir gün öncesine.

25 ine kadar sana tunelden cikis opsiyonu taniyor kal ya da git diyor.

bedelliyi, ruchan hakki olanlarin bu haklarini kullansinlar diye fiyatsal olarak r leri yukari surerek yapiyor.

yani adamin 16 sinda ister r ister e yi alanlarla isi yok. bunlar artik piyasada islem goren kagit sirkete ne avantaji var yani sen 16 sinda r sattin e aldin ya da tersi fiyatta yaptigin hareketle yukari gidiyor diye sirketin kasasina birsey girmiyor.

bunu ilk halka arz gibi dusun para borsadan hareketle gelmiyor yani ikincil piyasa anlamiyla soyluyorum.

ikincil piyasada islem gorme yada Bistte islem gorme izahtan varesteki tabiyki sirkete avantajlari var ama bunun konusu degil simdi.

r leri yukari surmesinin sebebi elinde ruchan hakki halihazirda olanlara sattirmamak bedelliye katilmasini saglamak 24 nisan kapanisiyla.

yoksa adamin, sen 15 inde afyonlari sattiysan sonrasinda 16 si sabahi e veya r ye girdiysen yada trade ettiysen bunlari salladigi yok ya da 16 si sabahinda yada 24 u aksaminda yada 30 u aksaminda senin e ve r ile ne yaptigina takildigi yok

adamlar bu bedelliyikerhen degil zorunluluktan yapiyor bu da cimsanin taahhut altina girmesinden belli.

r leri halihazirda yukari surmeyecek de ne yapacakti, cimsa tum parayi koyacakta kendi kendine mi fonlayacakti afyon kendini.

ha burdan r ler ucar kacar da demiyorum

e ler gumler ucar patlarda demiyorum

neyin niye yapildigini anlatiyorum halihazirda ruchan hak sahibi e ve r tasiyan biri olarak.

8.  Alıntı Originally Posted by YS&BHR Yazıyı Oku
    haklisiniz dostum zaten eninde sonunda birlesiyorsa ruchanlar niye gitsin ondeyse e ler ona yetisir ya da r ler duser.

bu borsa bu kadar kolaysa dagilalim zaten hepimiz zengin tahta yapici mental geri.

ruchan bir hak ve bu hak 15 inin bitiminde elinde afyon tutanlara taniniyor yani yeni pay alma kuponlarının hisse senetlerinin üzerinden ayrıldığı günden bir gün öncesine.

25 ine kadar sana tunelden cikis opsiyonu taniyor kal ya da git diyor.

bedelliyi, ruchan hakki olanlarin bu haklarini kullansinlar diye fiyatsal olarak r leri yukari surerek yapiyor.

yani adamin 16 sinda ister r ister e yi alanlarla isi yok. bunlar artik piyasada islem goren kagit sirkete ne avantaji var yani sen 16 sinda r sattin e aldin ya da tersi fiyatta yaptigin hareketle yukari gidiyor diye sirketin kasasina birsey girmiyor.

bunu ilk halka arz gibi dusun para borsadan hareketle gelmiyor yani ikincil piyasa anlamiyla soyluyorum.

ikincil piyasada islem gorme yada Bistte islem gorme izahtan varesteki tabiyki sirkete avantajlari var ama bunun konusu degil simdi.

r leri yukari surmesinin sebebi elinde ruchan hakki halihazirda olanlara sattirmamak bedelliye katilmasini saglamak 24 nisan kapanisiyla.

yoksa adamin, sen 15 inde afyonlari sattiysan sonrasinda 16 si sabahi e veya r ye girdiysen yada trade ettiysen bunlari salladigi yok ya da 16 si sabahinda yada 24 u aksaminda yada 30 u aksaminda senin e ve r ile ne yaptigina takildigi yok

adamlar bu bedelliyikerhen degil zorunluluktan yapiyor bu da cimsanin taahhut altina girmesinden belli.

r leri halihazirda yukari surmeyecek de ne yapacakti, cimsa tum parayi koyacakta kendi kendine mi fonlayacakti afyon kendini.

ha burdan r ler ucar kacar da demiyorum

e ler gumler ucar patlarda demiyorum

neyin niye yapildigini anlatiyorum halihazirda ruchan hak sahibi e ve r tasiyan biri olarak.
    Hocam tam tersi olmuyor mu bu dediğinizin? Eğer benim elimde 16'sından önce alınmış pay olduğu için hesabımda rüçhanım varsa ve rüçhanların değeri fazla yükselirse o halde rüçhanlarımı satıp, bedelliye katılmaktan daha karlı çıkmış olmaz mıyım?
    Mesela 1000 lotum olsun 16'sından önce alınan. Dolayısıyla 1000 de rüçhanım var. afyonr 10 tl, afyone 3 tl oldu varsayalım. Ben o zaman bu kadar yükselen afyon'u 10000tl'ye satarım, bedelliye de katılmak zorunda kalmamış olurum. Üstelik bedelliye katılırsam yatırmak zorunda olduğum 3bin tl de cebimde kalmış olur. Aksi durumda rüçhan yükseldi ben bedelliye katılayım dersem 3bin tl vererek 3bin lot almış olurum. elimdeki 1000 lotla beraber 4bin lotluk 3 tl'den afyonum olmuş olur. Yani 12bin tl'lik hissem olur. Bedelliye katılmayıp rüçhanlar yükseldiği için satsaydım ise 13 bin tl'm olacaktı. Yani bedelliye katılmamızı istiyorlarsa sizin dediğinizin aksine, rüçhanı oransal olarak hisse fiyatından düşük tutmaları gerek.

Sayfa 709/958 İlkİlk ... 209609659699707708709710711719759809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •