Sizi çok iyi anlıyorum. İşin garibi ne Rusya'nın ne de Çin'in ABD'yi yıkma gibi bir planının olmayışı. Bizde bir laf vardır "Ağanının derdi çekilir, azabın ki çekilmezmiş." Yani azap (serf) Ağa'nın hukukunu Ağa'dan çok daha sert bir şekilde savunurmuş. Bunlar da böyle. Rusya ve Çin'den daha fazla ABD düşmanlığı yapıyorlar.
Ben ne Rus Lider Putin'in ne de Çinli lider Şi'nin ABD'yi yıkma gibi bir niyetleri olduğunu düşünmüyorum. Bunların nihai amaçları tek kutuplu bir dünya düzeninden kendilerinin de sözlerinin geçtiği bir dünya düzenine geçmek. En azından şimdilik amaçları bu.
Gözü kara ABD düşmanlığının bir anlamı da yok. Bugün batı ittifakı çalıp çırptıklarıyla da olsa kendi içlerinde bir çok ileri kurum oluşturmuştur, hukuku ile siyaseti ile ekonomisi ile. Bunlar bugün insanlığın ortak değerleridir. bizim derdimiz bunları yok etmek olmamalı, o birikimden nasıl yaralanırız olmalı. Çarıklı erkan-ı harp zihniyetiyle de tartışmayın bence. Bunlar çift kale maça takım oluşturur gibi, haklarında hiç bir şey bilmeden ülkeleri iki gruba alıp çatıştırır. Çoğu zaman bu işi Türkiye'nin yaşadığı sorunlara çözüm bulacak şekilde tasarlarlar.
Greenland meselesini ben bir bardak suda estirilen fırtına gibi görüyorum. Oranın yerlilerinin ve Danimarka'nın satışı akıllarından geçirmediklerinden adım gibi eminim. Fiyata vurursanız buranın değeri trilyon dolarlarla ifade edilir. Yarın küresel ısınmanın etkisi ile buzullar çözüldüğünde ne kadar fosil yakıt yatağı keşfedilir, kimse tahmin edemiyor. Diğer değerli madenlerden hiç söz etmedim bile.
Son düzenleme : ekfuture; 24-08-2019 saat: 01:07.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri